فارس - سازمان خصوصی‌سازی موظف شد که در تمام معاملات عمده، کارگزاران را به دریافت سه درصد ارزش سهام موضوع معامله از مشتری ملزم کند. در جلسه اخیر شورای بورس در خصوص اجرای ماده ۸آیین نامه معاملات در شرکت سهامی عام بورس اوراق بهادار تهران مطرح و موارد زیر به عنوان دستورالعمل نحوه انجام معاملات عمده سازمان خصوصی‌سازی در تمامی واگذاری‌های سهام از سوی آن سازمان تصویب شد.

براساس این گزارش، سازمان خصوصی‌سازی در تمامی معاملات عمده خود مربوط به واگذاری سهام شرکت‌های دولتی، علاوه بر رعایت مقررات معاملات عمده، کارگزاران خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش خرید در سامانه معاملاتی هستند که سه درصد ارزش سهام موضوع معامله بر اساس قیمت پایه را به صورت نقدی یا به صورت ضمانتنامه بانکی بدون قید و شرط از مشتری دریافت کرده و حسب مورد به حساب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز یا به این شرکت ارائه کند.

بنا بر این مصوبه، در صورتی که خریدار به تعهدات خود پس از ورود سفارشات خرید عمل نکند، ابتدا تمامی کارمزدهای معامله

(به استثنای کارمزد کارگزار فروشنده) از محل وجه واریزی یا ضمانتنامه مذکور تامین و مابقی آن به عنوان وجه التزام به حساب سازمان خصوصی‌سازی واریز خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، طبق این مصوبه کارمزد کارگزار فروشنده به عهده سازمان خصوصی‌سازی بوده و این سازمان باید مراتب فوق‌الذکر را تحت عنوان شرایط معامله در آگهی‌های مربوط به معاملات عمده خود درج کند.

بر مبنای بخش دیگری از این مصوبه، کارگزارانی که در این گونه معاملات بدون دریافت مبلغ مذکور یا ضمانتنامه بانکی از مشتری اقدام به ورود سفارش کنند، راسا ملزم به پرداخت کلیه کارمزدهای معامله (به استثنای کارمزد کارگزار فروشنده) به حساب اشخاص مربوطه و مازاد آن تا سقف سه درصد ارزش معامله بر اساس قیمت پایه به حساب سازمان خصوصی‌سازی هستند.