از 29درصد سود تا 27درصد زیان

فارس - صنعت فلزات اساسی با ۲۹‌درصد سود و صنعت واسطه‌گری مالی و سرمایه‌گذاری با ۲۷‌درصد ضرر دو صنعت پربازده و زیانده بورس از ابتدای سال تا روز گذشته بودند.

در بورس اوراق بهادار کشور در حالی ۳۶ صنعت با تعداد شرکت‌های متفاوت حضور دارند که بررسی‌ها از روند بازدهی این صنایع از ابتدای سال تا روز گذشته (۱۲ مرداد) نشان می‌دهد که در برابر بازدهی مثبت و ۲۹‌درصدی صنعت فلزات اساسی،‌ صنعت واسطه‌گری مالی و سرمایه‌گذاری با ۲۷‌درصد زیان ضررده‌ترین صنعت بازار سهام بوده است. بر اساس این گزارش رشد قیمت سهام و بازدهی شرکت‌های حاضر در صنعت فلزات عمدتا به دلیل افزایش قیمت محصولات جهانی در بورس فلزات لندن (LME) و حضور شرکت‌هایی چون فولاد مبارکه، ملی مس و ایرالکو بوده که با توجه به عدم اقبال سهام دیگر صنایع و اقبال بازار به سهام این صنعت، بازدهی ۲۹‌درصدی این صنعت محقق شده است.

اما بررسی‌ها از صنعت زیانده سرمایه‌گذاری و واسطه‌گری مالی حاکی است که به دلیل عدم رشد قیمت سهام شرکت‌های زیرمجموعه‌ در طول سه سال گذشته، کاهش نرخ سود بانکی، کاهش نرخ تسهیلات شرکت‌های لیزینگی و در نتیجه تعدیل منفی سود سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری، صنعت سرمایه‌گذاری و واسطه‌گری مالی با ۲۷‌درصد زیان مواجه شده و به جز سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات که به دلیل دارا بودن سهام چادرملو و گل گهر با اقبال بازار مواجه شده، باقی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بانک و لیزینگ‌ها با صف فروش مواجه شده‌اند.

صنعت سرمایه‌گذاری بخش اعظم و ۸۰‌درصدی بازار سهام را در اختیار دارد.

بازدهی دیگر صنایع

بررسی‌ها از وضعیت بازدهی دیگر صنایع مهم و اصلی بازار سهام نشان می‌دهد که در طول سال ۸۶ صنعت خودرو با ۱۰‌درصد زیان از جمله صنایع منفی بورس بوده و این صنعت بالاتر از زیان ۱/۷‌درصد صنعت سیمان قرار گرفته است.

دلیل ثبت چنین زیانی برای صنعت خودرو ناشی از ضرر ۲۴‌درصدی ایران خودرو، ۱۰‌درصدی سایپا، ۱۲‌درصدی ایران‌‌خودرو دیزل، ۳۴‌درصدی چرخشگر و ۲۲ و ۳۲‌درصدی شرکت‌های فنرسازی خاور و زر بوده است.

این گزارش می‌افزاید

صنعت دارو با ۲۳‌درصد سود بعد از صنعت فلزات اساسی، دومین صنعت سودده بازار سهام تا روز گذشته بود.