آخرین تحولات بازار فلزات در چین
گروه بورس فلزات- علی غفوری: دولت چین در نظر دارد از ماه اوت مالیات بر استخراج مواد معدنی مانند مس، تنگستن ، سرب و روی را شدیدا افزایش دهد و هدف از این افزایش کنترل پیشتر صنایع مواد اولیه است ولی کارشناسان میگویند احتمالا این اقدام تاثیر چندانی روی قیمتها نداشته باشد.
دولت چین اضافه میکند که علاوه بر کنترل بیشتر بر صنایع مواد اولیه از معدنچیان و واحدهای ذوب فلزات میخواهد بهصورتی منطقی از این منابع داخلی استفاده کنند.
افزایش مالیات بر استخراج مس، سرب و روی و تنگستن در چین
گروه بورس فلزات- علی غفوری: دولت چین در نظر دارد از ماه اوت مالیات بر استخراج مواد معدنی مانند مس، تنگستن ، سرب و روی را شدیدا افزایش دهد و هدف از این افزایش کنترل پیشتر صنایع مواد اولیه است ولی کارشناسان میگویند احتمالا این اقدام تاثیر چندانی روی قیمتها نداشته باشد.
دولت چین اضافه میکند که علاوه بر کنترل بیشتر بر صنایع مواد اولیه از معدنچیان و واحدهای ذوب فلزات میخواهد بهصورتی منطقی از این منابع داخلی استفاده کنند. مالیات از استخراج سرب و روی با پنج برابر افزایش به ۶/۲-۱/۲ دلار (۲۰-۱۶ یوان) در هر تن خواهد رسید که از ۴-۳ یوان در هر تن که از ۱۹۹۳ تاکنون اعمال میشده بیشتر است.
مالیات بر استخراج سنگ مس نیز به ۷-۶ یوان در هر تن نسبت به ۶/۱-۴/۱ یوان در هر تن قبلی افزایش خواهد یافت. بیشترین افزایش مالیات مربوط به سنگ تنگستن میباشد که از ۶/۰-۵/۰ یوان در هر تن به ۹-۷ یوان در هر تن افزایش داده خواهد شد.
تولیدکنندگان چینی میگویند انتظار تحول چندانی از این تغییر سیاست ندارند.
تولید و قیمتها تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت
یک مقام مربوط به معدن سرب و روی میگوید، کمتر استخراج نمیکنیم تا فقط چند دلار پسانداز کنیم. پنج برابر افزایش مالیات بر استخراج سنگهای سرب و روی یعنی افزایش برابر با ۱۶ یوان در هر تن برای شرکتها، طبق محاسبات انجام شده اگر ۸۰۰هزار تن در سال استخراج شود ۱۲میلیون یوآن افزایش مالیات خواهد داشت.
برخی از شرکتهای کوچک قادر به انتقال این افزایش مالیاتها به مشتریان خود هستند. این موضوع درباره کنسانتره روی بسیار صدق میکند چون منابع زیادی از این کانی در کشور وجود دارد.
اثرات افزایش مالیات بر درآمدهای شرکتهای سرب و روی احتمالا کمتر از سهدرصد است. واحدهای ذوب مس نیز احتمالا کمتر از یکدرصد تحت تاثیر افزایش مالیات قرار بگیرند، چون بیشترین سنگ آنان از خارج تامین میشود.
معادنداران تنگستن نیز میگویند آنان نیز باوجود افزایش سنگین مالیات چندان نگران نیستند کنسانتره تنگستن نیز آنچنان گران است که افزایش چند یوان در هر تن هزینه برای آن قابل اغماض است و بازار این محصولات از رونق خوبی برخوردار است که مزید بر علت رفع نگرانی شده است.
قیمت تنگستن در چین صدهزار یوآن در هر تن است و هزینه تولید آن نیز یک پنجم قیمت فروش آن است. این افزایش مالیات بر استخراج فلزات غیر آهنی پس از افزایش مالیات بر استخراج زغال و نمک در اوایل امسال صورت پذیرفته است. سال گذشته نیز ۱۲ یوآن در هر تن افزایش مالیات بر استخراج وانادیوم اعمال شد.
تولید طلا در شش ماهه اول در چین
چین در نیمه اول سال ۲۰۰۷ حدود ۳/۴میلیون اونس طلا تولید کرده است که ۳/۱۵درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیشتر است.کمیسیون عمران و بازسازی ملی اعلام کرد ارزش این تولید ۲/۴میلیارد دلار در این دوره بوده که ۴۴درصد بالاتر از میزان آن در مدت مشابه سال قبل است.
سود صنعت طلا نیز با بیش از ۴۰درصد افزایش به ۴۷/۳میلیارد یوان رسیده است.
سهم تولید در شرکتهای طلا سازی با ۱۱درصد افزایش به ۴۶/۳میلیون اونس رسید که بالغ بر ۸۰درصد کل تولید است و باقیمانده محصولات جانبی سایر تولیدات این فلز غیر آهنی بود.
مجازات وارد کنندگان غیرقانونی قراضه درچین
هفته گذشته مقدمات گمرکی در بنادر چین تایید کردند که اقدامات جدیدی را برای کنترل واردات غیرقانونی قراضه به داخل کشور اتخاذ کردهاند.گمرک چین میگوید، میخواهیم فعالیتهای واردات غیرقانونی با قاچاق قراضه مس، فولاد، اتصالات فلزی و ضایعات پلاستیک را متوقف کنیم.
بنادر کوانگژو و هرانگپو از فعالترین بنادر واردکننده قراضه در چین هستند.
خریداران چین که از مشتریان اصلی قراضه مس آمریکا هستند سعی دارند پس از این اقدامات تنبیهانه دولت واردات خود را متوقف کرد و یا مذاکرات خود را با فروشندگان آمریکایی آغاز کنند. این شرایط وضع بازار قراضه مس آمریکا را بر هم زده است.
دلیل احتمالی این تنبیه این است کل واردکنندگان قراضه مرغوب و نامرغوب در چین تنبیه خواهند شد چون هیچکدام مالیاتی نمیپردازند تا سود بیشتری را به دست آورند.
برخی از کارشناسان با شک و تردید به موثر بودن این اقدامات دولت در بلندمدت نگاه می کنند چون معتقدند پس از بررسیهای لازم مدتی فعالیت خود را متوقف کرده و مجددا کار قاچاق را آغاز خواهند کرد.به نظر میرسد که به دلیل سعی و کوششهای گمرک چین برای اجبار کردن واردکنندگان قراضه به اطاعت از مقررات بعضی از آن دچار مشکلاتی شوند.
ارسال نظر