موج - فعالیت‌های واگذاری سهام به کارگران، ایثارگران از سال 1373 و خصوصی سازی‌های انجام شده قبل از آن، واگذاری سهام به کارگران واحدها با قیمت تعادلی، همچنین واگذاری صنایع مختلف تا اواخر سال 1384، نگرش جدید به واگذاری سهام و خصوصی سازی اصل 44 که محیط واگذاری‌ها را در راستای انقلاب اقتصادی وسیع‌تر می‌نماید و روند افزایش ارزش بازار سهام را به سمت و سوی برنامه چشم انداز 20 ساله سوق خواهد داد.

در این میان ایجاد شاخص و نمودار برای هر فعالیت اقتصادی می‌تواند رفتار آن فعالیت را به صورت دائمی‌ به آگاهی برساند. در این راستا ما بر آن شدیم تا ضمن ایجاد شاخصی برای شاخص سهام اصل ۴۴ و سهام عدالت در کنار سایر شاخص‌های موجود در بازار سرمایه به مثابه شاخص وزنی در بورس تهران، شاخص بازده نقدی، شاخص صنایع مختلف، شاخص مالی، ابزاری را برای استفاده کنندگان از این شاخص ارائه دهیم تا بتوان بانگاهی ساده و روزانه از این روند، اطلاعات لازم اخذ شود.
خبرگزاری موج می‌افزاید: این شاخص با اطلاعات اندک ما و صرفا بر اساس سوابق به دست آمده تهیه شده و امیدواریم که با راهنمایی‌های شرکت کارگزاری سهام عدالت و سازمان خصوصی‌سازی روز به روز قوام یافته تر شود به نوعی که خود این شاخص نیز در صنایع مختلف و به صورت شاخص کل و بازده نقدی ارائه گردد تا بیانگر روند اصل 44 و هم روند واگذاری سهام عدالت باشد.
لازم به توضیح است که نحوه محاسبه شاخص بر مبنای قیمت است.
شاخص قیمت سهام عدالت در جریان معاملات دیروز بازار سرمایه (چهاردهم مردادماه سال‌جاری) در رقم 49/104 واحد توقف کرد که نسبت به روز ماقبل با 49/4‌درصد رشد داشته است.
تاریخ محاسبه شاخص قیمت سهام عدالت ورود ۷۰/۲۲‌درصد از سهام شرکت چادرملو یعنی چادرملو به شرکت کارگزاری سهام عدالت در تاریخ نوزدهم دی ماه سال ۱۳۸۵ است. شرکت‌های چادرملو، حمل‌ونقل پتروشیمی، فولاد مبارکه اصفهان، نیروترانس، صنایع مس ایران، پارس سوئیچ، کارخانجات مخابراتی ایران، گل‌گهر در محاسبه این شاخص لحاظ شده‌اند. اولین معامله بر روی سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو پس از تشکیل مجمع عمومی فوق‌العاده مبنی بر افزایش سرمایه از یک‌هزار میلیارد ریال به دو هزار میلیارد ریال (معادل ۱۰۰‌درصد از محل مطالبات آورده نقدی سهامداران) صورت گرفته است که این امر منجر به افت شدید شاخص در تاریخ چهاردهم بهمن ماه سال گذشته شد.
میزان سهام شرکت‌های حمل‌ونقل پتروشیمی 29‌درصد، فولاد مبارکه 24/30‌درصد، گل گهر 9/10‌درصد، کارخانجات مخابراتی ایران 35‌درصد، نیرو ترانس 7/30‌درصد و پارس سوئیچ 7/40‌درصد است.