نظارت حرفهای بورس؟
یک حسابرس خبره: تشکیلات موازی مشکلی را حل نمیکند
گروه بورس- مجید اسکندی: به دیدگاه بسیاری از حسابرسان و حسابداران، انتخابات شورایعالی امسال، با شور و حال دیگری برگزار میشود، به منظور بررسی دیدگاه جاری حسابرسان در خصوص فضای انتخابات و مسائل جاری، گروه بورس با «فریده شیرازی» از حسابرسان با سابقه گفتوگویی انجام داده است. وی معتقد است: «بورس باید از طریق جامعه نظارت حرفهای کند». بورس باید از طریق جامعه نظارت حرفهای کند
به عنوان اولین سوال، نظر شما درباره تغییر اساسنامه جامعه حسابداران رسمی چیست؟
پس از شروع فعالیت جامعه حسابداران رسمی ایران، به تدریج مشخص شد که اساسنامه جامعه دارای اشکالاتی است که به نظر میرسد، لازم است اصلاح شود. به طور مثال در اصلاحات پیشنهادی تاسیس مراکز آموزشی و تحقیقاتی که از نیازهای اساسی جامعه است، پیشبینی شده که جزو اختیارات شورایعالی قرار گیرد یا مجمع عمومی اعضا به ارکان جامعه اضافه شود. متاسفانه با تمام تلاش جامعه این مهم (تصویب اساسنامه پیشنهادی) هنوز به انجام نرسیده است.
برخی بر این عقیدهاند که نظارت سازمان بورس لازم نیست، نظر شما درباره نظارت سازمان بورس بر حرفه حسابرسی چیست؟
سازمان بورس میتواند برای موسسات حسابرسی که سازمان از خدمات تخصصی و حرفهای آنها بهرهمند میشود، ضوابط تعریف کند، ولی نظارت حرفهای مطابق ماده ۲۸ اساسنامه جامعه جزو وظایف جامعه حسابداران رسمی ایران است و اصولا یکی از اهداف قانونگذار از تشکیل جامعه حسابداران رسمی همین بحث بود. ایجاد تشکیلات موازی با فعالیت جامعه نه مقرون به صرفه است و نه مشکلی را حل میکند. سازمان بورس میتواند از طریق جامعه نظارت حرفهای بر خدمات موسسه حسابرسی را اعمال کند.
آیا دولت قصد دارد که حرفه حسابرسی را در انحصار خود قرار دهد؟
فکر نمیکنم که دولت قصد داشته باشد، حرفه حسابرسی را در انحصار خود داشته باشد. برنامه دولت ترویج خصوصیسازی است. شاید تعدادی قلیل به خاطر منافع شخصی این نیت را داشته باشند، ولی با توجه به برنامه دولت به طور مسلم با شکست روبهرو خواهند بود.
ادامه در صفحه ۱۰
ارسال نظر