گروه بورس- از کل ۸/۱۲۲میلیارد تومان خصوصی‌سازی که از ابتدای سال تاکنون انجام شده، ۱۰۷میلیارد تومان آن فقط طی یک هفته صورت گرفت.

سازمان خصوصی‌سازی از ابتدای سال‌جاری تا پایان هفته گذشته، ۳۱۳‌میلیون و ۴۲۴‌هزار و ۲۸۵ سهم به ارزش یک‌هزار و ۲۲۸‌میلیارد و ۸۹۷‌میلیون ریال از سهام ۵ شرکت مادرتخصصی را در راستای خصوصی‌سازی واگذار کرده است. مدیر واگذاری سازمان خصوصی‌سازی در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر، گفت: از این میزان سهام واگذار شده، ۱۶/۲‌درصد متعلق به شرکت ساتکاپ، ۱۱/۸۷‌درصد متعلق به سازمان توسعه و نوسازی، ۸۴/۷‌درصد متعلق به سازمان گسترش و نوسازی، ۸۷/۲‌درصد متعلق به سازمان خصوصی‌سازی و ۰۲/۰‌درصد نیز متعلق به شرکت مخابرات ایران بوده است.

ابراهیم سلیمانی خوشرو تعداد سهام فروش رفته سازمان توسعه و نوسازی در مدت مزبور را ۲۸۶‌میلیون و ۹۶۶‌هزار سهم به ارزش بیش از یک‌هزار و ۷۰‌میلیارد ریال، تعداد سهام سازمان گسترش و نوسازی را ۱۳‌میلیون و ۳۶۹ سهم به ارزش ۹۶‌میلیارد و ۳۹۵‌میلیون ریال، تعداد سهام‌ عرضه شده متعلق به سازمان خصوصی‌سازی را ۸‌ میلیون و ۸۹۶ سهم به ارزش ۳۵‌میلیارد و ۲۶۰‌میلیون ریال، میزان ارزش سهام‌ عرضه شده شرکت ساتکاپ را ۲۶‌میلیارد و ۴۹۳‌میلیون ریال و شرکت مخابرات ایران را نیز ۲۸۰‌میلیون ریال ذکر کرد.

وی تعداد سهام‌ فروش رفته در هفته گذشته را در راستای خصوصی‌سازی ۲۸۷‌میلیون و ۹۸‌هزارو ۹۸۸ سهم به ارزش یک‌هزارو ۷۲‌میلیارد و ۳۱۲‌میلیون ریال عنوان کرد و افزود: این سهام‌ها متعلق به دو شرکت مادر تخصصی سازمان توسعه و نوسازی و سازمان خصوصی‌سازی بوده است.

مدیر واگذاری سازمان خصوصی‌سازی اضافه کرد: تعداد سهام‌ فروش رفته سازمان توسعه و نوسازی بالغ بر ۲۸۶‌میلیون و۸۴۱‌هزار سهم به ارزش یک‌هزار و ۶۷‌میلیارد و ۹۶۹‌میلیون ریال و تعداد سهام‌ فروش رفته سازمان خصوصی‌سازی نیز ۲۵۷‌هزارو ۸۸۸ سهم به ارزش ۴‌میلیارد و ۳۴۳‌میلیون ریال بوده است.

تمجید «خصوصی‌سازی» از خصوصی‌سازی

معاون آماده‌سازی سهام و امور شرکت‌های سازمان خصوصی‌سازی، نیز بهترین تحلیل واگذاری سهام شرکت ملی مس را نوع عرضه و قیمت مناسب آن عنوان کرد و گفت: پس از عرضه سهام شرکت ملی مس، سهام شرکت ایرالکو و فولاد مبارکه در بورس عرضه می‌شود.

اسماعیل غلامی نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به واگذاری سهام شرکت ملی مس گفت: سه‌درصد از پنج‌درصد سهام عرضه شده شرکت ملی مس در بورس به صورت یک جا واگذار شد، که این پنج‌درصد شامل ۲۹۰‌میلیون سهم بود و بقیه سهام‌ این شرکت به صورت تدریجی تا روز شنبه در بورس واگذار شد.

اسماعیل غلامی، ‌دلیل عرضه تدریجی دو‌درصد بقیه سهام شرکت ملی مس را جلوگیری از مواجه شدن با نوسانات بازار دانست و افزود: پس از واگذاری ۵‌درصد سهام مذکور، ۲۰‌درصد سهام آن نیز به صورت سهام عدالت به مشمولین واگذار خواهد شد و واگذاری بقیه سهام این شرکت نیز مستلزم اخذ مصوبه و مجوز واگذاری از هیات دولت است.

بهترین تحلیل «خصوصی‌سازی»

وی بهترین تحلیل واگذاری سهام شرکت ملی مس را نوع عرضه و قیمت مناسب آن عنوان کرد و اظهار داشت: قیمت شرکت ملی مس که بزرگ‌ترین شرکتی است که تاکنون سهام آن از طریق بورس عرضه شده و همچنین از بزرگترین شرکت‌های آسیایی است، براساس بازار عرضه و تقاضا مشخص شد و قیمت آن به نحوی تعیین شده بود تا دولت و مردم دچار زیان نشوند و این شرکت به سرنوشت شرکت صدرا و آذرآب دچار نشود.

عضو هیات عامل سازمان خصوصی‌سازی با تاکید بر این که شرکت ملی مس و عرضه سهام آن به موقع و مناسب به مردم معرفی شد و عرضه آن به صورت ناگهانی نبود، افزود: خریداران سهام بدون کار کارشناسی نسبت به خرید سهام این شرکت اقدام نکردند، به علاوه برای واگذاری و عرضه سهام شرکت ملی مس جلسات متعددی با کارگزاران و سهامداران برگزار شده بود.

وی از واگذاری ۵‌درصد سهام شرکت ایرالکو برای کشف قیمت در بورس و ۵‌درصد سهام شرکت فولاد مبارکه به صورت تدریجی در بورس پس از عرضه سهام شرکت ملی مس خبرداد و تصریح کرد: نماد این دو شرکت تا پایان سال باز خواهد شد به علاوه برای واگذاری سهام شرکت ایرالکو نیز هیچ مشکلی وجود ندارد.

غلامی‌اضافه کرد: میزان کل سهام شرکت فولاد مبارکه ۱۵‌میلیارد و ۸۰۰‌میلیون سهم وکل سهام شرکت ایرالکو ۱۶۵‌میلیون سهم است که ۵‌درصد از کل سهام این دو شرکت واگذار می‌شود، همچنین ۳۰‌درصد سهام شرکت ایرالکو به مشمولین دریافت سهام عدالت عرضه خواهد شد.