بازار سرمایه طی دو سه سال اخیر که کنش‌های ایران و واکنش‌های غرب بر سر فعالیت و برنامه هسته‌ای کشورمان شدت گرفته است، به طور دائمی در حال رفت و برگشت است. وضعیت رکود و رونق قطعی در بازار سرمایه بسیار شبیه به دنیای سیاست است. وقتی بازار رونق می‌گیرد، بسیاری از معادلات و پیش‌بینی رشد قیمت‌ها، اهداف خرید و تکنیک‌های معاملات بر هم می‌ریزد.

هنگامی که وارد رکود می‌شود، هیچ تحلیلی نمی‌تواند به معامله‌گران بگوید چه خریدی را در چه زمان انجام دهند.

رفتار سینوسی اخبار سیاسی از حرکت مواج بازار سرمایه امری پرتلاطم‌تر است. بازار به همان اندازه که در انتظار اخبار بد است. به همان اندازه در انتظار اخبار خوب است.

به‌رغم تمام نارسایی‌های ساختاری، همه این را می‌دانند که چنانچه طی روزهای گفت‌وگو و دیپلماسی فرصت‌ساز میان طرف‌های درگیر به یک توافق برسد، بازار سرمایه، از آنچنان رونقی برخوردار خواهد شد که تمام بازندگان سال ۸۲ به بعد، می‌توانند زیان ناشی از پذیرش ریسک (از جمله ریسک سیاسی) در بازار را جبران کنند. چرا که تمام پارامترهای کلان اقتصادی برای رشد بازار سرمایه مهیا است.

به طور بالقوه رشد نقدینگی، کاهش نرخ سود بانکی، نرخ پایین بازگشت سرمایه‌گذاری در سایر بازارها، انباشت سرمایه‌های راکد و بدون تصمیم و ... امکان رشد فزاینده بازار را فراهم کرده است.

با این وجود امکان انتشار اخبار با تاثیر منفی نیز قابل نفی نیست. شاید بازار درکوتاه مدت ( تا دوهفته) وارد یک فضای رکوردی جدید شود.

بنابراین از هم‌اکنون باید حراست از فضای بازار را طراحی کرد.

این مسوولیتی است که بارها و بارها پیش از این از سوی حقوقی‌ها و حتی حقیقی‌ها انجام شده است.

تجربه بازار سرمایه‌ نشان می‌دهد که بازار نمی‌تواند در میا‌ن‌مدت تحت تاثیر عوامل سیاسی برون بازاری باشد و خبرهای خوش نیز می‌تواند در راه باشد.

گروه بورس