عرضه های قریب الوقوع در بورس تهران
به گفته رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی، ورود پنج درصد از سهام شرکت مس ایران به بورس، گام نخست در واگذاری شرکتها است و در گام بعدی سهام فولاد مبارکه اصفهان دو تا سه هفته آینده وارد بورس میشود و پس از ورود این شرکت به بورس، شرکتهای فولاد خوزستان و ایرالکو نیز به بورس وارد میشوند. برنامههای جدید برای عرضههای قریبالوقوع
شرکت عملیات اکتشاف نفت با ۲۰۰میلیارد ریال سرمایه وارد بورس می شود
گروه بورس- به دنبال عرضه تدریجی۵درصد از سهام «مس» سازمانها و شرکتهای دولتی عرضه جدید دیگری را در اسفند ماه جاری در دستور کار خود قرار دادهاند.
٥درصد سهام فولاد مبارکه ٢ تا ٣ هفته دیگر به بورس میآید
معاون وزیر صنایع و معادن گفت: در صنعت فولاد کشور به جایی رسیدهایم که نیاز چندانی به خارجیها نداریم.
به گزارش ایسنا، احمد علی هراتی نیک روز چهارشنبه ۱۸ بهمن در مراسم بهرهبرداری از پروژه فولاد سازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران اظهار کرد: در حال حاضر صنعت فولاد تا حد زیادی در کشور بومی شده است و هم اینک سالانه حدود هشت میلیون و ۲۴۳ تن فولاد در کشور تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: پس از بهرهبرداری از واحد زمزم شرکت فولاد خوزستان، روز گذشته یکی از واحدهای فولاد مبارکه اصفهان به بهرهبرداری رسید.
ذوبآهن در لیست واگذاری
رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی با بیان این که طرحهای تولید فولاد در استانهای خراسان، هرمزگان و یزد در حال اجرا است ابراز امیداواری کرد: براساس سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، به تازگی صنایع مس ایران را به عنوان نخستین شرکت دولتی وارد بورس کردیم. در گام بعدی خصوصی سازی نیز شرکت ذوب آهن اصفهان در لیست شرکتهایی که سهام آنها در بورس وارد میشود، قرار دارد.
هراتی نیک ادامه داد: ورود پنج درصد از سهام شرکت مس ایران به بورس، گام نخست در واگذاری شرکتها به بورس است. گام بعدی نیز ورود پنج درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه به بورس است و آمادگی کامل برای واگذاری سهام در بورس وجود دارد.
دوشرکت های فولادی در راه بورس
وی گفت: ۵درصد سهام شرکتهای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان در آینده نزدیک وارد بورس میشود. سهام فولاد مبارکه اصفهان دو تا سه هفته آینده وارد بورس میشود و پس از ورود این شرکت به بورس، شرکتهای فولاد خوزستان و ایرالکو نیز به بورس وارد میشوند.
او با بیان این مطلب افزود: در نامهای که از سوی آقای رییس جمهور به مقام معظم رهبری فرستاده شده، قرار بر این شد که قسمتی از این سهام را به صورت سهام عدالت توزیع کنند که بر اساس آن ۲۵درصد سهام شرکت فولاد مبارکه، ۳۰درصد سهام شرکتهای فولاد خوزستان و ایرالکو به صورت سهام عدالت واگذار میشود و ۲۰ درصد مس ایران نیز به صورت سهام عدالت واگذار میشود.
پاسخ به انتقادها
وی با تاکید بر این که با اجرای طرح جامع فولاد، ظرفیتی معادل ۲۹میلیون تن فولاد در سال در کشور ایجاد میشود، یادآور شد: در طرح جامع فولاد تعریف خاصی برای طرحهای فولاد استانی در نظر گرفته شده است.
وی با انتقاد از افرادی که بر اقتصادی نبودن طرحهای فولاد استانی تاکید دارند، بیان کرد: احداث این طرحهای فولاد در استانهای کشور براساس کارهای دقیق کارشناسی و انجام مطالعات بوده است. معاون وزیر صنایع و معادن با اشاره به اجرای هشت طرح استانی فولاد گفت: فولاد میانه، فولاد چهار محال و بختیاری و فولاد نیریز از جمله این طرحهای استانی است. هراتی نیک با اشاره به احداث کارخانه فولاد شادگان تصریح کرد: در گذشته، برخی با احداث این طرح در شادگان مخالفت میکردند، اما با پافشاریها به درستی تصمیم بر احداث این کارخانه در شادگان گرفته شد. وی ادامه داد:
هم اینک بیشترین پیگیری اجرای طرحهای فولاد در طرح فولاد شادگان دیده میشود. همه کارهایی که در مجموعه صنایع معدنی کشور در حال انجام است ، با سیاست در اولویت قرار دادن نیروی انسانی انجام میشود.
هراتی نیک اظهار داشت: امیدواریم با اقدامات در دست اجرا، گروه ملی فولاد ایران به عنوان یک واحد مستقل با ظرفیت تولید یک میلیون تن در سال در منطقه شناخته شود.
تولید ۳۰۰ کیلویی طلا در موته
او در ادامه گفت: هم اینک تنها معدن طلای موته با تولید سالانه ۳۰۰ کیلوگرم طلا در حال کار است. فعالیتهای اکتشافی در معدن زرشوران در منطقه تکاب نیز در دست اجرا است که اسناد مناقصه آن منتشر شده و برای احداث معدن در زرشوران تکاب در حال انتخاب پیمانکار هستیم.
وی با بیان این که ذخیره طلای معدن زرشوران ۸۰ تن پیشبینی شده است، پیشبینی کرد که با بهرهبرداری از کارخانه معدن زرشوران سالانه حدود ۲ تن طلا از این معدن تولید شود. وی درباره کارخانههای در دست احداث سیمان خاطرنشان کرد: درحالحاضر چهار پروژه احداث کارخانه سیمان در شهرکرد، نهاوند، زابل و گلستان در دست اجرا است که ظرفیت هر یک از آنها یک میلیون تن در سال است. علاوه بر این پروژهها، احداث دو کارخانه سیمان در خارج کشور را نیز در دست احداث داریم که یکی از این پروژهها، احداث کارخانه یک میلیون تنی سیمان در کشور ونزوئلا است.
او درباره میزان پیشرفت این پروژهها گفت: احداث کارخانه سیمان در ونزوئلا اخیرا آغاز شده است، اما در کشور سوریه در حال اتمام کار احداث کارخانه سیمان هستیم. هراتی نیک با اشاره به تحریمها اظهار داشت: بخشی از پروژهها به صورت فاینانس واگذار شده و L/C برخی از آنها گشایش یافته است. البته مقداری گرفتاری بانکی به دلیل تحریم برای پروژهها ایجاد شده است که بخشی از آن مربوط به ایجاد مشکلاتی برای بانک صادرات بوده است. از جمله این پروژههای در دست اجرا، فولاد اکسین در اهواز است که در بخش L/C و اعتبارات مشکل پیدا کرده است. او در پاسخ به ایسنا اظهار داشت: در بخشی که به مصرف و کارهای روزمره فولاد باز میگردد، از جانب تحریمها مشکلی به وجود نیامده است که پیشبینی آن از گذشته انجام شده و مشکل خاصی وجود ندارد.
دو موافقتنامه تاتا استیل
وی در مورد سرمایهگذاریهای خارجی گفت: تاکنون دو موافقتنامه تاتا استیل هندوستان و اساری امضا شده است. این دو شرکت در بندرعباس، زمین موردنظر را دریافت کردهاند و در حال انجام کارهای مقدماتی برای احداث کارخانه هستند. البته قرار شده ایران به شرکت تاتا استیل هندوستان سالانه سه میلیون تن و به شرکت اساری نیز سالانه ۲میلیون و ۵۰۰هزار تن سنگ آهن بدهد. رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در حاشیه بهرهبرداری از پروژه ۴۳۰هزار تنی فولاد سازی گروه ملی صنعتی فولاد ایران نیز اظهار امیدواری کرد که پیمانکار این طرحها تا پایان سال مشخص شود. وی افزود: این طرحها در چهار محال و بختیاری، آذربایجان شرقی، استان فارس، سیرجان، بافق، استان یزد و شادگان در استان خوزستان قرار دارند.
راهاندازی طرح توازن ذوب آهن در سال آینده
هراتی نیک خاطرنشان کرد: در سال آینده طرح توازن ذوب آهن اصفهان در بخش تولید فولاد به بهرهبرداری میرسد. وی ادامه داد: با بهرهبرداری از طرح توازن ذوب آهن اصفهان در سال آینده یک میلیون و ۴۰۰هزار تن به ظرفیت فولاد کشور افزوده میشود. هراتی نیک تصریح کرد: واردات فولاد در اختیار بخش دولتی نیست و تنها بخش خصوصی مجاز به واردات است.
وی بیان کرد: کل اعتبار در نظر گرفته شده برای توسعه صنایع ۱۳میلیارد دلار است.
ورود اکتشاف نفت به بورس
حسن محمدی مقدم گفت: شرکت عملیات اکتشاف نفت با ۲۰۰میلیارد ریال سرمایه و موافقت صاحبان سهام این شرکت به زودی وارد بورس میشود.
مدیر عامل شرکت عملیات اکتشاف نفت در گفتوگو با «خبرگزاری مهر» درباره آخرین دستاوردهای این شرکت گفت: شرکت عملیات اکتشاف نفت برای ورود به بورس موافقت صاحبان سهام خود را دارا است، اما در انتظار بهبود شرایط بازار و رشد شاخصها است.
حسن محمدی مقدم افزود: سرمایه این شرکت از ۱۱۰ میلیارد ریال به ۲۰۰میلیارد ریال افزایش یافته، همچنین ارزش دفتری شرکت نیز در حال رشد است.وی خبر از برنده شدن این شرکت در مناقصههای جدید داد و تصریح کرد: این شرکت در پروژه عملیات لرزهنگاری سه بعدی میدان نفتی منصورآباد به مساحت ۳۰۰ کیلومتر مربع برنده شده و کار را از سال آینده آغاز میکند.وی خبر از آغاز عملیات لرزه نگاری سه بعدی فاز ۳ دشت آبادان در سال آینده داد و افزود : مساحت این پروژه یک هزار کیلومتر است.وی اظهار داشت: به احتمال زیاد شرکت عملیات اکتشاف نفت در یکی از بزرگترین پروژهها در مناطق نفتخیز جنوب برنده خواهد شد، اما فعلا نام پروژه را نمیتوان گفت.محمدی مقدم پروژه لرزهنگاری سهبعدی هندیجان را در نوع خود جدید دانست و تاکید کرد: عملیات لرزهنگاری این میدان تا پایان بهمن ماه آغاز میشود و از این جهت عملیات لرزه نگاری این سه میدان بسیار جدید است که شامل باتلاق، خشکی و دریا میشود.وی درباره پروژههای خارجی این شرکت نیز گفت: اجرای پروژه ازبکستان این شرکت به نام «گجک» تا ۱۰ مارس یا ۱۹ اسفندماه به پایان میرسد.مدیر عامل شرکت عملیات اکتشاف نفت تاکید کرد: امروز در ایران عملیات لرزهنگاری و پردازش اطلاعات کاملا توسط کارشناسان ایرانی انجام میشود.
وی ارزش مناقصات این شرکت را حدود ۸۰ میلیون دلار عنوان و اضافه کرد: شرکت عملیات اکتشاف نفت به منظور حضور قوی و مستمر در پروژههای داخل کشور و خارج از کشور مبادرت به خرید ۴۰میلیارد تومان تجهیزات لرزهنگاری و چاهپیمایی کرده که بدین ترتیب میتوان گفت: آخرین تکنولوژیها در زمینه اکتشاف در دسترس شرکت عملیات اکتشاف نفت است.وی در پایان گفت : با خرید تجهیزات جدید ۲۰۰درصد به ظرفیت این شرکت افزوده شده و تعداد دستگاهها نیز به ۶درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر