هشت اولویت ساختار جدید بورس
استقرار مکانی و استخدام نیروی انسانی مجرب، افزایش حجم معاملات، بهکارگیری نرمافزار جدید معاملاتی، جذب سرمایهگذاری خارجی، اصلاح یا حذف حجم مبنا و محدوده نوسان قیمتی، افزایش کیفیت پذیرش شرکتها، عضویت در سازمانهای بینالمللی و حضور در دیگر بورسها، هشت اولویتکاری شرکت بورس اعلام شد.
نشست ویژه سازمان با حقوقی ها
استقرار مکانی و استخدام نیروی انسانی مجرب، افزایش حجم معاملات، بهکارگیری نرمافزار جدید معاملاتی، جذب سرمایهگذاری خارجی، اصلاح یا حذف حجم مبنا و محدوده نوسان قیمتی، افزایش کیفیت پذیرش شرکتها، عضویت در سازمانهای بینالمللی و حضور در دیگر بورسها، هشت اولویتکاری شرکت بورس اعلام شد. اولویتهای شرکت بورس اعلام شد
فارس - استقرار مکانی و استخدام نیروی انسانی مجرب، افزایش حجم معاملات، بهکارگیری نرمافزار جدید معاملاتی، جذب سرمایهگذاری خارجی، اصلاح یا حذف حجم مبنا و محدوده نوسان قیمتی، افزایش کیفیت پذیرش شرکتها، عضویت در سازمانهای بینالمللی و حضور در دیگر بورسها، هشت اولویتکاری شرکت بورس اعلام شد.
بعد از ابراز نظر کارشناسان و کارگزاران در خصوص اولویتهای کاری شرکت بورس، مدیرعامل این شرکت در خصوص اولویتهای کاری موردنظر گفت: بعد از مطالعه نظر کارشناسان و کارگزاران همچنین شرایط کنونی بازار و بر اساس اهداف کوتاه، میان و بلند مدت، اولویتها و برنامههایی در نظر گرفته شده که به مرور اجرا و پیاده خواهد شد.
اولین اولویت؛ استقرار شرکت
علی رحمانی در خصوص اولین اولویتکاری کوتاهمدت ابراز داشت: مهمترین نیاز کنونی شرکت سهامی بورس استقرار کامل در مکانی مشخص و استخدام نیروی انسانی مجرب است تا امور جاری شرکت پیگیری شود.
وی دومین اولویتکاری شرکت بورس را افزایش حجم معاملات بازار دانست و خاطرنشان کرد: در نظر است تا با بهکارگیری محصولات جدید و قابل عرضه در بورس حجم معاملات بازار افزایش یابد. «رحمانی» از تمرکز سازمان و شرکت بورس بر روی صندوقهای سرمایهگذاری خبر داد و اظهار داشت: سازمان بورس به دنبال حل مشکلات حقوقی محصول صندوق سرمایهگذاری است، تا هرچه زودتر این محصول وارد بازار سرمایه شود.
به کارگیری نرمافزار جدید معاملاتی سومین اولویتی است که از نظر مدیر عامل شرکت بورس از جایگاه ویژهای برخوردار است.
نرمافزار و توسعه بازار
رحمانی در این خصوص گفت: برای توسعه عملیات بازار و ورود محصولات جدید به بورس باید حتما از نرمافزار جدید و کارآیی استفاده کرد تا زیرساختهای تعمیق بازار از وضعیت بهینهای برخوردار باشند.
وی چهارمین اولویت شرکت بورس را جذب سرمایهگذاری خارجی معرفی کرد و ابراز داشت: قوانین کنونی سرمایهگذاری خارجی که با حالتی محتاطانه و بر اساس بحران چند سال گذشته اقتصادی نابسامان آسیای جنوبی شرقی تدوین شده، دستوپاگیر بوده و انگیزههای کافی را برای حضور سرمایهگذاری در ایران و بازار سرمایه ایجاد نمیکند.
وی افزود: بر همین مبنا سعی خواهد شد تا ضمن تلاش برای اصلاح قوانین موجود به وسیله مجاری قانونی از طریق تاسیس شرکتهای سرمایهگذاری در مناطق آزاد خصوصا کیش از بوروکراسی کنونی کاسته و به آزادی عمل افزوده شود تا سرمایهگذاران خارجی به ویژه ایرانیان مقیم خارج از کشور قادر به سرمایهگذاری بیشتری در بازار سرمایه باشند.
معلولی به نام حجم مبنا
مدیرعامل شرکت بورس در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای اصلاح یا حذف حجم مبنا و محدوده نوسان قیمتی در نظر گرفته شده یا خیر؟ تصریح کرد: حجم مبنا موضوعی معلول و برآمده از شرایط شرکتها و وضعیت عرضه و تقاضا است و هر جا که عرضه نسبت به قیمت کشش داشته باشد معقول است و در غیر این صورت موجب سفته بازی خواهد شد.
وی افزود: بر همین اساس در نظر است تا از طریق افزایش سهام شناور آزاد شرکتها مشکل حجم مبنا و محدوده نوسان قیمت اصلاح، حذف و محدودیتهای موجود رفع شود.
رحمانی یادآور شد: نوسان قیمت سهام برخی شرکتها منطقی نیست و تلاش خواهد شد تا با بررسی هر یک از شرکتها به مرور حجم مبنا و دامنه نوسان از وضعیت قابل قبولی برخوردار باشد.
افزایش کیفیت پذیرش
مدیرعامل شرکت بورس افزایش کیفیت پذیرش شرکتها در بورس را یکی از اولویتهایی قلمداد کرد که مورد توجه خاص قرار دارد.
وی گفت: هم اکنون برخی از شرکتها صرفا به منظور معافیت مالیاتی ۱۰درصدی خواهان حضور در بورس بدون عرضه حداقل ۲۰درصد از سهام هستند که این موضوع مشکلاتی را در عرضه و تقاضای سهام شرکتها ایجاد کرده است.
رحمانی ادامه داد: نتیجه یک تحقیق نشان داده که شرکتهایی که کمتر از ۵درصد از سهام را در هفتههای اول عرضه میکنند از بازدهی بیشتری نسبت به بازار برخوردار میشوند، اما در بلند مدت بازدهی این گونه شرکتها کمتر از میانگین بازدهی بازار است.
عرضه اولیه نباید اسیر سفته بازی شود
وی افزود: تجربه عرضه بیش از ۵درصد سهام شرکت در هفتههای اول گویای این نکته است که عرضه و تقاضای سهام اسیر سفته بازی نشده و از تعادل مناسبی برخوردارند.
مدیرعامل شرکت بورس در خصوص اولویتکاری میان مدت دیگر شرکت گفت: عضویت در سازمانهای بینالمللی مانند بورس آسیا - اقیانوسیه در میان مدت و فراهم کردن مقدمات حضور شرکتهای داخلی در دیگر بورسها همچنین ادغام با بورس سایر کشورها در بلند مدت از دیگر اولویتهایی است که مورد نظر قرار گرفته است.
رحمانی در پایان اظهارات خود یادآور شد: برخی از اولویتهای کاری زمان بر است و برخی دیگر نیز از حیطه شرکت بورس خارج و در اختیار دیگر نهادها و سازمانها است، اما به هر حال آنچه مسلم است، حرکت شرکت بورس در راستای اهداف تعریف شده و چشماندازهای مورد نظر خواهد بود.
ارسال نظر