ایسنا- حجم کارهای اجرایی در حسابرسی و تایید صورت‌های مالی شرکت‌هایی که در اصل ۴۴ واگذاری می‌شوند،‌ بالا است و باید صورت‌های مالی شرکت‌های واگذار شده از صحت قابل قبولی برخوردار باشند. مسعود بیات مختاری ، عضو جامعه حسابداران رسمی ایران بابیان این مطلب گفت: جامعه حسابداران ایران با بررسی‌هایی که انجام خواهد داد و همچنین با استانداردها و رئوسی که در اختیار دارد، می‌تواند در رابطه با ارزش شرکت‌های واگذار شده در اصل ۴۴ اطمینان دهد. عضو انجمن حسابداران خبره ایران افزود: رسیدگی نکردن سازمان بازرسی کشور به حسابرسی شرکت‌های خصوصی و انجام حسابرسی شرکت‌های دولتی توسط این سازمان، باعث شده است که رسیدگی‌های حسابرسی سازمان بازرسی نادرست باشد. عضو جامعه حسابداران رسمی ایران تصریح کرد: بیشتر خطاها در حسابرسی شرکت‌ها ناآگاهی آنها به مقررات حسابرسی شرکت‌ها است، بنابراین در حسابرسی آنها ۱۰۰درصد خطاها گرفته نمی‌شود.

مختاری با بیان این که کنترل مالی صورت‌های شرکت‌های بورس و بانک‌ها مساوی است، گفت: یکی از وظایف حسابرسی، شفاف‌سازی صورت‌های مالی است، به همین دلیل بورس، انتظارات بیشتری از موسسات حسابرسی در رسیدگی به صورت‌های مالی شرکت‌های بازار سرمایه دارد. عضو انجمن حسابداران خبره ایران، گفت: قوانین حسابرسی کشور با تلاش کمیته فنی حسابرسی و استادان حسابداری، اصلاح می‌شود و دستورالعمل‌های مربوطه پس از تصویب استانداردها و قوانین حسابرسی توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی اجرایی می‌شود.

وی افزود: به دلیل این که حسابداری کشور در حال ترقی و رشد است، نمی‌توان درباره به روز بودن استانداردهای حسابرسی کشور اظهار نظر کرد. او تصریح کرد: دولت باید امکاناتی را فراهم کند که حسابرسی کشور به بخش خصوصی واگذار شود. مختاری با اشاره به این که حرفه حسابرسی نسبت به سایر حرفه‌ها نو است،‌ بیان کرد: تا مدتی قبل بسیاری از شرکت‌های بزرگ نسبت به حسابرسی نا آشنا بودند. جامعه در صورت پذیرش حرفه حسابرسی، سود خواهد برد و به تبع آن نیز سود دولت افزایش می‌یابد.

عضو جامعه حسابداران رسمی ایران گفت: طبق اظهار نظر سازمان مالیاتی کشور، حسابرسان باعث شده‌اند که شرکت‌ها و کارخانه‌ها در پرداخت مالیات کوتاهی نکنند.