15 توصیه «دنیای اقتصاد» برای بازار بعد از قطعنامه

گروه بورس- نمی‌توان انکار کرد که جو بازار متاثر از پارامتر‌های بین‌المللی است. بنابراین گروه بورس با توجه به رفتار عمومی و کلان بازار در وضعیت کنونی ۱۵توصیه خود را به بازار این‌گونه ارائه می‌کند: ۱ - معامله‌گران با هر دیدی که نسبت به روند آتی می‌نگرند، قبل از هر عرضه، نسبت P/E سهم را مورد توجه قرار دهند.

۲ - در این روز‌ها بسیاری از سهامداران ریسک‌گریز تصور می‌کنند که سهم‌ها دوره فرود خود را آغاز خواهند کرد. این مقطع زمانی فرصت خوبی است برای خرید ارزان. بزخر‌های بازار این روز‌ها فعال می‌شوند.

۳ - قبل از هر اقدامی برای قرار گرفتن در صف فروش، خالص ارزش دارایی شرکت را بررسی کنید.

۴ - سهمی‌هایی که P/E اندکی دارند، حتی اگر اقدام به تعدیل نیز نکنند، می‌توانند پیشنهاد و گزینه خوبی برای سرمایه‌گذاری باشند.

۵ -هر توصیه‌ای را برای فروش سهمتان جدی نگیرید.

۶ - سهم‌هایی که ارزش تولید کالا و خدمات آنها با توجه به بازار‌های جهانی به طور واقعی و بالفعل افزایش یافته است، توانایی رشد قیمتی را دارند. بنابراین برای عرضه آنی، هیجان‌زده نشوید.

۷ - قرار گرفتن هرسهم در صف‌فروش اثر تصاعدی و فزاینده‌ای بر بازار دارد و بنابراین مسوولیت حراست از بازار نه فقط به عهده سازمان بورس و نه حقوقی‌ها‌، بلکه یک مسوولیت و وظیفه جمعی برای سهامداران حقیقی است. نیم‌نگاهی به تجربه دو سال اخیر، درس‌های آموزنده‌ای به همه سهامداران می‌دهد.

۸ - شکل‌گیری برخی از صف‌های فروش، کاذب و فریبنده است.ظ قبل از ورود به صف، به طور واقعی درباره آن بررسی کنید. بررسی کنید تا ارزان نفروشید و پشیمان نشوید.

۹ - به همان اندازه که به یک حقیقی توصیه نمی‌شود در فروش سهم خود شتاب‌زده عمل کند، سهامداران حقوقی می‌دانند که می‌توانند در شرایط فرود و رکود بازار قیمت تمام‌شده خرید هر سهم را تعدیل کنند، بنابراین زمان مناسبی برای خرید است.

۱۰ -مسوولیت نهادهای مالی در قبال بازار به واسطه در اختیار داشتن نقدینگی، سهم بالا از بازار، قدرت لابی و چانه‌زنی، توان کسب اطلاعات موثق و مهم از بازار و حمایت دولت بسیار بالا است.

۱۱ -نهادهای مالی باید از تجربه گذشته خود یعنی پیامدهای منفی عدم حمایت پیگیرانه از سهم‌های درون پرتفوی و حفظ ارزش قیمتی استفاده کرده و برای جلوگیری از کاهش ارزش پرتفوی خود، در مواقع مورد نیاز اقدام به بازگردانی کنند.

۱۲ - نهادهای مالی نباید هر یک در انتظار دیگری باشند تا شرکت دیگری وارد شود و بازار را جمع کند. هر نهاد مالی در قبال بازار مسوولیت جمعی دارد. بنابراین اجرای توافق‌های جمعی و صنفی در این دوره بسیار پراهمیت است.

۱۳ - مشاوران سرمایه‌گذاری و کارگزاران مناسب است که واقعیت بازار را برای سهامداران حقیقی تشریح کنند تا از عرضه‌های هیجانی جلوگیری شود. کارگزاران به خوبی می‌دانند که همه در یک کشتی نشسته‌اند.

۱۴ - بهتر است که مقامات رسمی از اظهارنظر و پیش‌بینی درباره روند مثبت یا منفی بازار بپرهیزند، چرا که بازار پرفرازونشیب است و به طور حتم بازار براساس اظهارات، جهت‌گیری نمی‌کند و با این شیوه جو بازار به طور تصنعی مثبت نمی‌شود.

۱۵ - سیاست بازگشایی نمادها برای حفظ شاخص در کوتاه‌مدت، باعث رشد شاخص و القای جو مثبت بازار می‌شود، اما در میان مدت چون این مکانیزم برای حرکت بازار واقعی نیست، باعث شکل‌گیری صف‌های فروش می‌شود. این سیاست، مناسب نیست که ادامه یابد.