قیمت واگذاری سهام ۱۰شرکت دولتی

دنیای اقتصاد-علی‌ صالح‌آبادی با اشاره به واکنش‌های متفاوت درباره پنج رقمی شدن شاخص کل بازار سرمایه گفت: اعتقاد دارم که مسائل سیاسی نمی‌تواند در بازار سرمایه خیلی اثرگذار باشد و با توجه به افت بازار سرمایه در سال‌های ۸۳ و ۸۴، منطقی بود که در سال ۸۵ بازار رشد کند.به گفته وی، اکنون بازار حالت طبیعی و متعادل خود را پیدا کرده است. رییس سازمان بورس اوراق بهادار:

رشد شاخص کل منطقی است

گروه بورس - شاخص کل بورس حدود یک سال چهار رقمی بود و همواره تغییرات آن به کندی صورت می‌گرفت. سرانجام پس از طی این مدت، شاخص کل از هفته گذشته، با جهش یکباره، پنج رقمی شد. در نتیجه قیمت بسیاری از سهم‌ها افزایش یافت و سهامداران که از روند جاری بازار ناامید شده بودند، بار دیگر تشویق به ماندن در بازار شدند.

علی صالح‌آبادی، رییس سازمان بورس اوراق بهادار آینده بازار را روشن می‌بیند و می‌گوید: مجموعه بازار سرمایه جدای از کاهش یا افزایش برخی سهم‌ها باز هم روند رو به رشدی خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی بورس، دکتر علی‌ صالح‌آبادی با اشاره به واکنش‌های متفاوت درباره پنج رقمی شدن شاخص کل بازار سرمایه افزود: اعتقاد دارم که مسائل سیاسی نمی‌تواند در بازار سرمایه خیلی اثرگذار باشد و با توجه به افت بازار سرمایه در سال‌های ۸۳ و ۸۴، منطقی بود که در سال ۸۵ بازار رشد کند.

وی تصریح کرد: کاهش شاخص، ناشی از رشد حبابی قیمت‌ها در سال‌های قبل بود ولی اکنون بازار حالت طبیعی و متعادل خود را پیدا کرده است و سرمایه‌گذاران در بازار با تحلیل عمل می‌کنند.سخنگوی سازمان بورس اوراق بهادار خاطرنشان کرد: پتانسیل رشد در بازار وجود داشت و قیمت بسیاری از سهم‌ها پایین بود ولی ما فرصت رشد را در بازار می‌دیدیم.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه همواره دارای نوسان است، شاخص مطلوب برای تصمیم‌گیری را شاخص قیمت و بازده نقدی توصیف کرد و گفت: این شاخص هم تغییرات قیمت و هم تغییرات بازدهی سهام شرکت‌ها یعنی سود نقدی پرداختی شرکت‌ها را لحاظ می‌کند که این هم بخشی از بازدهی بازار سرمایه است.

دکتر صالح‌‌آبادی با تاکید بر اینکه شاخص کل نباید معیار تصمیم‌گیری باشد، یادآور شد: شاخص قیمت و بازده نقدی از ابتدای سال ۸۵ تاکنون ۱/۱۶درصد رشد داشته است که معیار دقیقی برای ارزیابی بازدهی بازار سرمایه است.

مدیر کارگزاری بانک کشاورزی: زمان برای عرضه‌های اولیه مناسب است

حسین خزلی‌خرازی، مدیرعامل کارگزاری بانک کشاورزی در این زمینه در گفت‌و‌گو با موج، با اشاره به روند رشد شاخص اظهار داشت: در این شرایط تنها مساله نگران‌کننده، ورود شرکت‌ها و سهام‌ جدید به بورس است، چرا که اگر این مساله رخ ندهد قیمت‌های موجود در بورس افزایش می‌یابد.

وی گفت: در حال حاضر بورس، سهام سه شرکت بزرگ مانند شرکت مس سرچشمه را برای عرضه دارد اما به دلیل مشکلات کوچک حقوقی و اطلاع‌رسانی عرضه سهام این سه شرکت صورت نمی‌گیرد. وی با اشاره به P/E‌های ۱۶- ۱۷ و P/E‌های ۱۲ شرکت‌های بورسی، تصریح کرد: زمانی که اقبال عمومی و افزایش تقاضای عمومی در بازار سرمایه افزایش یافته است باید بتوانیم ۵ شرکت بزرگ جدید را وارد بورس کنیم تا هر یک از این شرکت‌ها ۲۰‌درصد از سهام خود را به مردم عرضه کنند. خرازی بر تغییر الگوریتم معاملاتی و شبیه کردن مکانیزم معاملاتی بورس کشور به بورس‌های بزرگ دنیا تاکید کرد. به گفته وی، در بسیاری از بورس‌های بزرگ دنیا اگر تقاضای فراوانی برای سهمی وجود داشته باشد که ‌درصد مثبت نوسان را پرکند، ‌درصد نوسان بر داشته می‌شود تا قیمت تعادلی سهم کشف شود. وی ادامه داد: بر عکس اگر سهمی سه روز پیاپی ‌درصد منفی خورد و عرضه زیاد این سهم وجود داشته باشد روز چهارم ‌درصد نوسان آن را باز می‌کنند تا قیمت تعادلی این سهم کشف شود. مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی با بیان اینکه «وظیفه اصلی بورس کشف قیمت و منصفانه بودن معاملات است»، خاطرنشان کرد: باید یک بازنگری کلی بر مبانی الگوریتم معاملات و مکانیزم‌های معاملاتی در بازار سرمایه وجود داشته باشد.