تداوم انتقادهای کانون سهامداران از نحوه تاسیس شرکت بورس
مهر - دبیر کانون سهامداران حقیقی تاکید کرد: در بسیاری از تصمیمات اتخاذ شده در مورد شرکت بورس چه از طرف سازمان و چه از طرف شورای بورس، با توجه به ابلاغیه بند ج اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری باید تجدید نظر شود. ابوالفضل متین در گفتوگو با مهر گفت: تصمیماتی که در مورد شرکت بورس چه از طرف سازمان و چه از طرف شورا اتخاذ شده، مربوط به قبل از ابلاغیه صدر بند ج اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری بوده و با توجه به این که طبق فرمان مقام معظم رهبری این واگذاری باید از طریق بورس صورت گیرد، این بدین معنی است که نقش بورس بسیار برجسته شده و گردش عملیاتی و معاملاتی شرکت بورس در آینده بسیار وسیع و گسترده خواهد بود. وی ادامه داد: در شرایط فعلی این سوال مطرح است که مسوولان بورس در تصمیمات خود مربوط به شرکت بورس با توجه به ابلاغیه چه تغییراتی دادهاند؟ و آیا تصمیمات آنها در شرایط جدید تغییر کرده و یا اصلاح شده است؟.
دبیر کانون سهامداران حقیقی گفت: شرکت بورس با همان سرمایه قبلی و با همان ترکیب سهامداری و دیگر مسائل در حال پیگیری و اجرایی شدن است و اگر معتقدیم فرمان رهبری در رابطه با اصل ۴۴ نقش ویژهای به بورس داده، پس چرا تجدید نظر در ارتباط با تصمیمات قبلی راجع به شرکت بورس صورت نمیگیرد؟ مگر در تصمیمات قبلی پیشبینی چنین مسالهای صورت گرفته بود؟متین ادامه داد: به عنوان مثال سرمایه شرکت بورس هنوز همان ۱۵میلیارد تومان است. این در حالی است که طبق شنیدهها هنوز کارگزاران به عنوان یکی از سهامداران اصلی این شرکت نتوانستهاند سهم ۴۰درصدی اختصاصی به خود را تکمیل کنند. یعنی این گروه نخواستند یا توانایی مالی برای مشارکت در ۶میلیارد تومان سرمایه اختصاص داده شده در شرکت بورس را نداشتهاند. وی گفت: بهرغم تمدید زمان واریز وجه برای این گروه هنوز این مساله انجام نگرفته و چگونه ما میخواهیم با این گروه از سهامداران که از لحاظ مالی ضعیف هستند، بورس کشور را در حد شان ملت ایران ایجاد کنیم. به گفته وی، نباید عدم توانایی مالی کارگزاران مانع از ایجاد شرکت بورس کارا و توانا در کشور شود.
دبیر کانون سهامداران حقیقی خاطرنشان کرد: اگر نحوه تاسیس شرکت بورس با بورسهای خارج مقایسه میشود برای اینکه قیاس معالفارق نباشد، خوب است، تواناییهای مالی سهامداران اصلی این بورسها هم با یکدیگر مقایسه شود.
وی گفت: به راستی با ایجاد محدودیت در نقل و انتقال سهام سه گروه سهامداری شرکت بورس طبق اساسنامه این شرکت و اینکه هر گروه فقط میتواند در گروه خودش سهام شرکت بورس را جابهجا کند، واقعا کارگزارانی که توانایی مالی مشارکت در ۴۰درصد سهم این شرکت یعنی ۶میلیارد تومان سرمایهگذاری را ندارند، چگونه در افزایش سرمایه بعدی مشارکت خواهند کرد و اگر در افزایش سرمایه، شرکت نکردهاند حق تقدم استفاده نشد، سهام این شرکت به دلیل محدودیت اساسنامهای را چه کسانی میتوانند استفاده یا ابتیاع کنند.
وی در پایان گفت : مطرح شده که سهم سهامداران حقیقی ممکن است به ۳۰درصد افزایش یابد، ولی باید امید نامه و طرح توجیهی شرکت بورس از سوی هیات موسسان این شرکت منتشر شده تا تکلیف سودآوری این شرکت مشخص شود و از سوی دیگر هم سهامداران حقیقی و تمام سهامداران علاقهمند به مشارکت بتوانند با اطلاع درست در این شرکت مشارکت کند.به گفته وی، ما انتقاداتی جدی در مورد نحوه تاسیس، سرمایه، گروههای سهامداری و اساسنامه شرکت بورس داریم.
ارسال نظر