فارس- معاون آماده‌سازی سهام سازمان خصوصی‌سازی گفت: 25‌درصد از سهم هر بخش اقتصادی قابل واگذاری به سهامداران خارجی است.

اسماعیل غلامی اظهار داشت: میزان حضور سرمایه‌گذاران خارجی در هر بخش اقتصادی کشور مانند کشاورزی حداکثر ۲۵‌درصد و در هر رشته اقتصادی نظیر زراعت ۳۵‌درصد است.
وی با اشاره به واگذاری بلوکی سهام شرکت ملی مس و فولاد مبارکه به سهامدار داخلی یا خارجی گفت: سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند در بخش فولاد حداکثر 25‌درصد و در رشته مربوط به این بخش مانند نورد حداکثر 35‌درصد سرمایه‌گذاری کند. غلامی خاطرنشان کرد: دولت‌های خارجی به عنوان سرمایه‌گذار خارجی در خصوصی‌سازی تلقی می‌شوند و امکان حضور در اقتصاد کشور را دارند.
معاون آماده‌سازی سهام سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه برای فولاد تقاضا برای سرمایه‌گذاری توسط خارجی‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری نیاز به مجوز از شرکت سرمایه‌گذاری خارجی دارند. وی گفت: در بحث واگذاری سهام فولاد و مخابرات درخواست‌هایی از برخی سهامداران خارجی مطرح شده که برای کسب مجوز باید به سازمان سرمایه‌گذاری‌های خارجی مراجعه کنند.
دور از ذهن نیست
غلامی همچنین در گفت‌وگو با ایسنا، درباره رسیدن به بازار ۶۰‌هزار میلیارد تومانی و اینکه آیا واگذاری سهام شرکت‌های دولتی این امر را محقق خواهد کرد؟ گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر ارزش بازار حدود ۴۲‌هزار میلیارد تومان است، بنابراین واگذاری سهام شرکت‌های بزرگ به طور قطع رسیدن به این رقم را امکان‌پذیر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه سهام شرکت‌های مخابراتی را به طور قطع امسال خواهیم داشت، گفت: این سهام دارای ارزش دفتری 10‌هزار میلیارد تومان است که با این وجود ارزش بازار به حدود 52‌هزار میلیارد تومان می‌رسد، بنابراین با الباقی سهامی که خواهیم داشت به طور قطع رقم 60‌هزار میلیارد تومان دور از ذهن نخواهد بود. واگذاری 9شرکت نفتی در سال جاری
غلامی در ادامه به جلسه‌ای که در رابطه با واگذاری سهام شرکت‌های نفتی برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت: جلسه‌ای با پتروشیمی‌ها برگزار و مقرر شده بود که آنها ریز شرکت‌ها و برنامه زمان‌بندی را به سازمان خصوصی‌سازی ‌اعلام کنند که این کار انجام نشد، منتهی براساس صحبت‌های به عمل آمده به احتمال زیاد ۹ شرکت را برای سال ۸۶ آماده خواهند کرد.
معاون سازمان خصوصی‌سازی در ادامه رسیدن به بازاری با افزایش بالا را مستلزم سرمایه‌گذاری خارجی عنوان کرد و افزود: در غیر این صورت رسیدن به ارزش بالا در بازار، جواب نمی‌دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به وعده‌هایی که در سال‌های اخیر در راستای رسیدن به بازار ۱۰۰‌هزار میلیارد تومانی مطرح شده بود، چرا به این رقم دست نیافتیم؟ گفت: چون تصور می‌شد که ارزش سهام بالا می‌رود، بنابراین در آن زمان رسیدن به بازار۱۰۰‌هزار میلیارد تومانی چندان کار سختی نبود، اما برخلاف تصور، سهم‌ها افت کرد، همچنین این دیدگاه وجود داشت که یکسری شرکت‌ها در بورس افزایش قیمت پیدا کرده و یکسری جدید وارد می‌شوند، بنابراین تصور رسیدن به
100‌هزار میلیارد تومان کار سختی نبود، اگر شرایط مهیا می‌شد.
معاون امور آماده‌سازی سهام اعتقاد به خصوصی‌سازی را مد نظر قرار داد و افزود: اگر این اعتقاد وجود نداشته باشد، بهانه‌جویی‌ها برای واگذاری‌ها فزونی خواهد یافت. وی درباره آخرین وضعیت بررسی ودایع مشترکان تلفن به سهام توضیح داد: چون مشترکان تلفن نرخ مکالماتشان دولتی محاسبه می‌شده و از نرخ‌های سوبسید استفاده کرد‌ه‌اند، بنابراین ودایع آنها نزد شرکت مخابرات نرخ روز نخواهد بود، زیرا با تبدیل به سهام، از نوسانات سهم استفاده خواهند کرد، همچنین تا آخر خردادماه ارقام مشخص و سپس تصمیم نهایی گرفته می‌شود.
غلامی به برگزاری مجمع شرکت‌ها و تاخیر یک تا 5/1 ماه در واگذاری سهام شرکت‌ها از طریق بورس و مزایده اشاره کرد و گفت: چون قرار است که مجمع شرکت‌ها برگزار شود و با آگهی شرکت‌ها این امکان وجود دارد که به مجامع آنها همزمان شود و در آن زمان ارزش سهم تغییر پیدا خواهد کرد، بنابراین به دلیل زمان برگزاری مجمع، یک تا 5/1 ماه آینده سهم چندانی برای عرضه نخواهیم داشت.