مهر- آموزش و پرورش به دلیل تحمیل هزینه‌های بالا بر دولت، باید خصوصی شود. غلامرضا کرد زنگنه اصلاح ساختار اقتصادی کشور را از محورهای اصلی سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ عنوان کرد. وی گفت: براساس سند چشم‌انداز ۲۰ ساله، باید به جایگاه اول اقتصاد در منطقه دست یابیم و تا ۲۰سال آینده ۳۷۰۰‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور صورت پذیرد.

کردزنگنه اظهار داشت: با توجه به روند کنونی کشور و گذشت دو سال از زمان این برنامه، باید به طور متوسط سالانه ۸۰‌میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در کشور انجام شود که دستیابی به این مهم تلاش مضاعفی را می‌طلبد.

رییس‌ هیات‌ عامل ‌سازمان خصوصی‌سازی با اشاره به اختصاص ۶۰‌درصد بودجه جاری برای هزینه‌های آموزش و پرورش در ایران افزود: اختصاص‌ درصد بالایی از بودجه کشور به آموزش و پرورش فشار زیادی را به دولت تحمیل می‌کند که راه حل این مشکل، حرکت آموزش و پرورش به سمت خصوصی‌سازی است.

وی با بیان این که خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در جهان امری بدیهی است، گفت: برای مثال ۷۰‌درصد آموزش و پرورش در هلند، ۵۰‌درصد در بلژیک و دو سوم این بخش در کشور دانمارک توسط بخش غیر دولتی اداره می‌شود و سایر کشورها نیز با انتشار کوپن آموزشی به اداره مدارس پرداخته و با این کار باعث بالا رفتن کیفیت و کارآیی آموزش شده‌اند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص‌تجربه‌خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در سایر کشورها اظهار داشت: پیشرفت و توسعه ژاپن از آموزش و پرورش آغاز شد که پایه‌گذار تحولات اساسی و بنیادی در این کشور است.

کرد زنگنه بر قراری عدالت اجتماعی را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای خصوصی‌سازی آموزش و پرورش در ایران عنوان کرد و افزود: با تشکیل تعاونی معلمان و سپردن این بخش به غیر دولتی‌ها، اختصاص ۸۰‌درصد بودجه کنونی، طراحی مکانیزم و‌سازوکار صحیح در این زمینه می‌تواند موجبات ارتقای سطح آموزش در کشور و کاهش دلمشغولی‌های دولت را شاهد بود.

وی با اشاره به بند الف سیاست‌های ابلاغی اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: بر اساس این بند باید سالانه ۲۰‌درصد فعالیت وزارتخانه‌ها واگذار شود که با انجام این کار ساختار فعلی آموزش و پرورش دچار دگرگونی و رشد خواهد شد. دبیر ستاد مرکزی سهام عدالت با بیان این که معلمان در مرحله سوم اجرای طرح سهام عدالت از مزایای این سهام بهره‌مند می‌شوند، خاطرنشان کرد: انجام این کار موجب تشویق و بالا بردن انگیزه در معلمان می‌شود.وی به پیش بینی تعلق سود ۱۰ تا ۱۵‌درصدی به سهام اعطا شده در قالب طرح سهام عدالت در مرحله اول اشاره کرد و گفت: سهام واگذار شده خوب و سود ده بوده و به طوری‌که هشت‌درصد قیمت سود سهام واگذار شده بالا رفته است. کردزنگنه اثرات فرهنگی توزیع سهام عدالت را از دیگر مزایای این طرح اعلام کرد و افزود: با توزیع کامل سهام عدالت، جمعیت سهامداران ایران از سه به ۲۴میلیون نفر افزایش خواهند یافت.