دنیای اقتصاد- مسوولان وزارت ارتباطات با دریافت مجوز لازم تصمیم گرفته‌اند ودیعه‌های دارندگان تلفن ثابت و همراه (بخشی از هزینه خرید خط تلفن ثابت و همراه به عنوان ودیعه مشترکان در حساب مخابرات منظور می‌شود) را به برگه سهام تبدیل کرده و آن را بین ۳۸میلیون مشترک تلفن ثابت و همراه توزیع کنند، در این باره مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت:حجم دارایی‌های مخابرات حدود ۱۳هزار میلیارد تومان است که از این میزان حدود چهارهزار میلیارد تومان مربوط به ودیعه‌های مشترکان است. وی با اشاره به بررسی واگذاری سهام ۳۳ شرکت مخابراتی در بورس در هیات عالی واگذاری گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که سهام شرکت مخابرات ایران در شهریورماه در بورس عرضه شود، که پس از این عرضه امکان خرید و فروش سهام فراهم خواهد شد. بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی در تاریخ اقتصادی کشور

۴هزار میلیارد تومان سهام مخابرات میان ۳۸میلیون مشترک توزیع می‌شود

گروه بورس- سهام شرکت ارتباطات سیار در شهریور‌ماه وارد بورس می‌شود. این شرکت یکی از ۳۳ شرکت سودده قابل واگذاری وزارت ارتباطات و فناوری است. مسوولان این وزارتخانه تصمیم گرفته‌اند ودیعه‌های دارندگان تلفن ثابت و همراه (بخشی از هزینه خرید خط تلفن ثابت و همراه به عنوان ودیعه مشترکان در حساب مخابرات منظور می‌شود) به برگه سهام تبدیل کرده و آن را بین ۳۸میلیون مشترک تلفن ثابت و همراه توزیع کنند.

در این باره مدیرعامل شرکت مخابرات ایران به خبرگزاری فارس گفت: «حجم دارایی‌های مخابرات حدود ۱۳هزار میلیارد تومان است که از این میزان کمتر از چهارهزار میلیارد تومان مربوط به ودایع مشترکان است.»

بدین ترتیب اگر فقط چهارهزار میلیارد ریال سهام میان ۳۸ میلیون مشترک توزیع شود به هر نفر بیش از ۱۰۵ هزار تومان سهام می‌رسد.

صابر فیضی در خصوص نحوه انصراف و بازپس گیری ودایع توسط مشترکان نیز گفت: افرادی که تمایلی به سهامدارشدن در شرکت مخابرات ایران ندارند، می‌توانند به دفاتر مشترکین تلفن‌همراه مراجعه و نسبت به تکمیل فرم اقدام کنند و به این وسیله عدم تمایل خود را برای سهامدار شدن شرکت ارتباطات سیار اعلام کنند. مشترکان تلفن ثابت نیز می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس گرفته و از جزئیات این امر آگاه شوند.

وی افزود: مشترکان تلفن ثابت در صورت تمایل برای انصراف از دریافت سهام می‌توانند به مراکز تلفن خود مراجعه و اقدام به تکمیل فرم مربوطه کنند. وی ادامه داد: کسانی که منصرف شده‌اند، مبلغ ودیعه مثلا ۲۹۰ هزار تومانی تلفن‌همراه خود را دریافت خواهند کرد و سیم کارت دولتی از این افراد پس گرفته و دوباره با قیمت روز فعلا ۲۸۸هزارتومان فروخته خواهد شد.

فیضی گفت: کسانی که سیم کارت جدید را دوباره از مخابرات خریداری کنند، سهامدار مخابرات خواهند شد.

وی اظهار داشت: وقتی که سهام مشترکان تلفن ثابت و همراه از طریق بورس واگذار شود، سهامداران می‌توانند این سهام را خرید و فروش کنند.

مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افزود: سهامداران مخابرات می‌توانند طبق قانون تجارت در مجمع عمومی‌شرکت حضور یابند.

وی تاکید کرد: طبق قانون به سهام مشترکان تلفن‌همراه و ثابت دولتی سود سالانه تعلق خواهد گرفت.

فیضی با اشاره به رسیدگی واگذاری سهام ۳۳ شرکت مخابراتی در بورس در هیات عالی واگذاری گفت: پیش‌بینی می‌کنیم که سهام شرکت مخابرات ایران در شهریورماه در بورس عرضه شود.

وی در خصوص به روز نشدن سهام مشترکان مخابرات اظهار داشت: به دلیل اینکه نرخ مکالمه در ایران نسبت به سایر کشورهای دنیا بسیار کمتر و ارزانتر است و نیز مشترکان از زمان پرداخت ودیعه تاکنون هزینه‌ای کمتری برای مکالمه پرداخته‌اند بنابراین این سهام‌ به روز نشده‌اند.

وی ادامه داد: افرادی که نزد مخابرات ایران ودیعه تلفن ثابت و همراه دارند، با نرخ کمتری مکالمه و صحبت کرده‌اند. در حال حاضر نرخ مکالمه کسانی که بدون ودیعه با سیم کارت اعتباری صحبت می‌کنند، می‌تواند تا ۵۰‌درصد بیشتر باشد.

فیضی تاکید کرد: ارزش مکالمه و پولی که مردم بابت نرخ مکالمه ارزان خود در طی سال‌هایی که مشترک مخابرات ایران بوده‌اند بسیار بیشتر از نرخ ودیعه‌ای است که به مخابرات پرداخته‌اند.

وی تصریح کرد: فرم ابتدایی که مشترکان برای دریافت تلفن ثابت و همراه پرکرده‌اند و نزد مخابرات است، به عنوان شرایط قرارداد میان آنها و مخابرات است.