اخراجیهای کوچولو
به گزارش خبرنگار ما، بعد از این طبقه بندی۲۱شرکت یا ۶/۲۳درصد از شرکتهای تابلو چهارمی سرمایهشان بین ۳۰ تا ۶۰میلیارد ریال است. بنابراین حدود ۸۱درصد از شرکتهای، تابلوی چهارمی سرمایهشان زیر ۶۰میلیارد ریال است. در واقع اکثر شرکتهایی که سرمایهشان کوچک و اندک(Small cap) است، به تابلوی غیرچهارم راه یافتهاند.
جمعبندی این آمار نشان میدهد که ریسک شرکتهایی که دارای سرمایهشان کوچک هستند، بیشتر از شرکتهایی است که دارای سرمایه هنگفت هستند. (جدول 1)
اینجا هم نساجی اول است
بررسی موضوع فعالیت شرکتهای خاصه در تابلوی چهارم نشان میدهد که از میان 89شرکت تابلوی چهارمی برابر 19 شرکت در بخش ساخت منسوجات نساجی حضور دارند، یعنی اینجا هم باز نساجی در ورشکستگی پیشرو است.
بعد از ورشکستگی نساجیها این صنعت ساخت ماشینآلات و تجهیزات است که جانشین صنعت نساجی است. (جدول دو)
تابلو چهارمیها بعد از جنگ
بررسیهای جدید از وضعیت شرکتهای حاضر در تابلوی چهارم نشان میدهد که ۶/۳۸درصد از شرکتهایی که اکنون در تابلوی غیررسمی هستند طی سالهای ۶۹ تا ۷۴ یعنی در سالهای بعد از جنگ و زمان اجرای برنامه اول توسعه وارد بورس کشور شدهاند.به گزارش خبرنگار ما، از وضعیت زمانبندی درج نماد شرکتهایی که بیش از سالها فعالیت، اکنون در تابلوی چهارم حضور دارند، نشان دهنده، این است که ۳۴درصد شرکتهای حاضر در تابلو سهام نیز در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۰ در تابلوی بورس درج شدهاند. به بیان سادهتر ۷/۷۲درصد شرکتهای حاضر در تابلوی چهارم در سالها ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۰ وارد بازار شدهاند. (جدول۳)
ارسال نظر