گزارش پربیننده روز
اخراجیها!
از این جهت که حجم معاملات این گروه از شرکتها چندان زیاد نبود که دارندگان سهمها بتوانند هر روز در معرض اطلاعات آن قرار گیرند و از این بعد که هنوز به طور جدی دلایل خروج آنها از تابلوهای اصلی و فرعی مشخص نشده است. با این حال گزارش امروز، با اتکا به داده منابع اطلاعاتی موثق، در برابر شما قرار میگیرد.
پس از پایان مهلت زمان ارائه شده به شرکت تابلوی غیررسمی به جهت تطبیق شرایط خود با ضوابط سازمان بورس و اوراق بهادار، فهرست نمادهای «پیشنهادی» برای حذف از تابلوی غیررسمی بورس اعلام شده است. براین اساس، از میان 89 شرکت منتقل شده به تابلوی چهارم، 62شرکت نتوانستند شرایط خود را با آییننامههای سازمان بورس هماهنگ کنند.
از میان این شرکتها، گروه نساجی با ۱۹ شرکت، بیشترین تعداد شرکتها را در خود جای داده است و گروه تجهیزات با ۹ و گروههای لوازم خانگی و ساخت محصولات فلزی هریک با ۵شرکت، به ترتیب در ردههای بعدی جای گرفتهاند.
از میان این شرکتها، 45شرکت به دلیل زیاندهی و اطلاعرسانی، 9 شرکت تنها به دلیل اطلاعرسانی، 7شرکت تنها به دلیل زیاندهی و داروسازی شهید قاضی به واسطه عدم معامله به تابلوی غیررسمی منتقل شده بودند.
یکی از ویژگیهای شرکتهای در حال حذف، حجم بسیار کم معاملات این شرکتها است به گونهای که تنها ۸ شرکت از میان ۶۲ شرکت، پس از انتقال به تابلوی غیررسمی شاهد معاملات سهام خود بودهاند.
همچنین از میان این شرکتها، 40 شرکت (معادل 65درصد) دارای زیان انباشتهای بیش از 50درصد سرمایه ثبت شده هستند که به همین دلیل مشمول ماده 141 اصلاحیه قانون تجارت هستند. از طرف دیگر، در میان این 61 شرکت، تنها 9 شرکت دارای سود انباشته هستند و 53 شرکت (معادل 85درصد) دارای زیان انباشته هستند. از دیگر مشخصات بارز این شرکتها میتوان به سرمایه ثبت شده کم در اکثر آنها اشاره کرد به گونهای که 25 شرکت (معادل 40درصد) آنها، دارای سرمایه ثبت شده کمتر از 10میلیارد ریال، 24 شرکت (معادل 40درصد) آنها دارای سرمایه ثبت شده بین 10 تا 50میلیارد ریال و 6 شرکت (معادل 10درصد) دارای سرمایه ثبت شده بین 50 تا 100میلیارد ریال هستند.
تنها ۷ شرکت دارای سرمایه ثبتشدهای بیش از ۱۰۰میلیارد ریال هستند که نساجی قائمشهر با سرمایه ۱۷۴میلیارد و ۹۷۰میلیون ریال بالاترین سرمایه ثبت شده و شرکتهای پایساز، صنعتی کاوه و اشتادموتورز با سرمایه ۳میلیارد ریال، کمترین سرمایه ثبت شده را از آن خود کردهاند. به لحاظ تعداد سهامدار نیز، تنها ۱۲شرکت بیش از ۲هزار سهامدار را به خود جذب کردهاند که شرکت مخمل و ابریشم کاشان با ۷هزار و ۹۱۷ نفر سهامدار بیشترین سهامداران را دارا است و شرکت وطن اصفهان نیز در رده آخر تعداد سهامداران قرار گرفته است.
از دیگر ویژگیهای مشترک میان این شرکتها، میتوان به ترکیب سهامداران اشاره کرد، به نحوی که در اکثر موارد، عمده سهام این شرکتها در اختیار تعداد کمی سهامدار حقیقی یا حقوقی است. همچنین به دلیل عدم اطلاعرسانی شفاف و مشکلات مالی، اکثر این شرکتها آخرین معامله خود را پیش از دهه 80 شمسی در بورس شاهد بودهاند و طی 6سال اخیر، هیچ معاملهای روی سهام آنها در بورس صورت نگرفته است.
ارسال نظر