گروه بورس- به منظور ایجاد رونق در اقتصاد، سهام شرکت‌های دولتی باید به سرعت به بخش‌خصوصی واگذار شده و اندازه دولت بزرگ‌تر از حال حاضر نشود. آیت‌ا.... جلالی خمینی نماینده ولی‌فقیه در شرق تهران که با خبرنگار دنیای اقتصاد سخن می‌گفت با بیان موضع امام‌(ره) درباره بخش‌خصوصی عنوان کرد که حضرت‌امام(ره) همواره بر کاهش تصدیگری دولت تاکید داشتند و از نظر ایشان مردم مستضعف هم باید سهمی از اقتصاد داشته باشند. به گفته وی، واگذاری سهام عدالت به مردم آرزوی امام(ره) بود و اگرچه در زمان ایشان از واژه سهام عدالت استفاده نمی‌شد، اما امام(ره) همواره تاکید داشتند که محرومین جامعه باید در فعالیت‌های اقتصادی و سود آنها شریک باشند تا هم اقتصاد کشور پررونق شده و هم چهره محرومیت از جامعه زدوده شود. آیت‌ا... جلالی خمینی با اشاره به روند کند خصوصی‌سازی طی سال‌های گذشته گفت‌: به‌رغم اعتقاد بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و دیگر مسوولان نظام برای خصوصی‌سازی در کشور و کاهش تصدیگری دولت اما در سال‌های اول انقلاب به دلیل مسائلی چون جنگ تحمیلی و شرایط نامناسب اقتصادی چنین اتفاقی در کشور رخ نداد، اما خوشبختانه ابلاغیه مقام معظم رهبری موجب شد تا این موضوع احیا شده و بسیاری از شرکت‌های دولتی آماده واگذاری به مردم شوند.وی در پاسخ به این پرسش که آیا فکر نمی‌کنید خصوصی سازی در کشور با موانعی روبه‌رو است، گفت: دولت باید بپذیرد که نمی‌تواند برای همیشه تصدی امور را بر عهده گیرد و ادامه تصدیگری‌اش رکود اقتصادی را به دنبال خواهد داشت که به نظر می‌رسد این موضوع تا حدی توسط دولت پذیرفته شده است، از سوی دیگر بخش خصوصی نباید تصور کند که اموال دولتی و بیت‌المال را می‌تواند به قیمت ارزان خریداری کند.

لذا در این بین طبیعی است که برخی افراد در نقش مخالف خصوصی سازی ظاهر شده و مانع تراشی می‌کنند، اما با ایجاد یک مکانیزم مناسب می‌توان این موانع را پشت سر گذاشت و انجام این کار در گرو تعامل دولت با بخش خصوصی است.

وی تاکید کرد که همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند نباید چوب حراج به اموال دولتی زد، اما نباید در پاسخ به افرادی که مخالف واگذاری امور دولتی به مردم هستند، گفت که خصوصی سازی نمی‌کنیم، بلکه باید جلوی آنها ایستاد.

امام جمعه سابق خمین در توصیف اهمیت زمان در خصوصی سازی با بیان این که امروز دیروز نیست و فردا امروز نخواهد بود، خاطر نشان کرد: در‌حال‌حاضر واگذاری سهام عدالت به اقشار مختلف جامعه از جمله محرومین و کاهش تصدیگری دولت مهم‌ترین برنامه اقتصادی دولت باید باشد و همه دستگاه‌های دولتی باید برای انجام این کار بسیج شوند.وی مهار تورم و نقدینگی را از جمله مزیت‌های خصوصی‌سازی در کشور برشمرد و گفت: واگذاری سهام شرکت‌های دولتی به مردم موجب می‌شود تا سرمایه‌های بخش‌خصوصی صرف کارآفرینی و توسعه صنایع شود، در حالی که اکنون شاید خیلی از سرمایه‌گذاران به سپرده‌گذاری در بانک‌ها اشتیاق بیشتری داشته باشند.

وی تسریع در واگذاری سهام شرکت‌های دولتی را سیاستی درست و اجتناب‌ناپذیر دانست و گفت: اگر این واگذاری‌ها به تعویق می‌افتاد، روند پرسرعت خصوصی‌سازی در کشور کند می‌شد و باز هم مخالفان می‌گفتند که خصوصی‌سازی در کشور شکست خورده است. رییس حوزه علمیه شرق تهران در بخش دیگری از اظهاراتش درباره فعالیت اقتصادی مساجد و حوزه‌های علمیه گفت: نظر صریح اینجانب این است که حوزه‌های علمیه و مساجد بهتر است فعالیت اقتصادی نداشته باشند، بلکه بهتر است دولت خمسی از درآمد برخی از فعالیت‌های اقتصادی از جمله معادن را به مساجد و حوزه‌های علمیه اختصاص دهند.به گفته وی، در حال حاضر مساجد و حوزه‌های علمیه را مردم و علما اداره می‌کنند و متاسفانه این مراکز بودجه مشخصی ندارند، این در حالی است که غرب از سال‌ها پیش با بودجه‌های بسیار هنگفتی برای تهاجم فرهنگی به کشورمان آماده شده و در حال فعالیت است، اما مساجد و حوزه‌های علمیه ما که ماموریت اصلی‌شان گسترش فرهنگ اسلامی است برای اداره خود با مشکل مواجه هستند، چه رسد به انجام برنامه‌های فرهنگی.