تولد کانون کارگزاران اردیبهشت ۸۶
گروه بورس – به دنبال تصویب اساسنامه کارگزاران، یک عضو هیات موسس کانون کارگزاران بورس گفت: کانون کارگزاران در اردیبهشت ۸۶ راهاندازی و تاسیس خواهد شد.
گروه بورس - به دنبال تصویب اساسنامه کارگزاران، یک عضو هیات موسس کانون کارگزاران بورس گفت: کانون کارگزاران در اردیبهشت ۸۶ راهاندازی و تاسیس خواهد شد.
اکبر زرگانینژاد در گفتوگو با «فارس»، اظهار داشت: تمام سعی و تلاش کارگزاران و سازمان بورس این بود که کانون کارگزاران در اسفند ماه سال جاری تاسیس شود، اما به دلیل حجم بالای فعالیتها در اسفند ماه به نظر میرسد، این کانون بعد از طی مراحل قانونی در اردیبهشت 86 راهاندازی و تاسیس شود.
وی افزود: اساسنامه این کانون در اواخر بهمن ماه به سازمان بورس جهت بررسی و اعلام نظر ارسال شده که هماکنون منتظر رای نهایی سازمان هستیم تا با طی دیگر مراحل این کانون را تاسیس کنیم.
زرگانی گفت: تلاشهای متعددی از سوی کارگزاران و سازمان بورس با هدف تاسیس کانون کارگزاران شده است که انتظار میرود این کانون نهایتا تا اردیبهشت سال86 تاسیس و راهاندازی شود. گفتنی است: اساسنامه کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار تصویب و به هیات موسس این کانون ابلاغ شد. افزون بر این، به گزارش سنا، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در این باره دستورالعمل تشکیل و ثبت کانونهای فعال در بازار اوراق بهادار، هیات موسس گفت:اشخاص واجد شرایط عضویت در کانون یا مقررات عضویت در کانون را برای تصویب به سازمان بورس و اوراق بهادار پیشنهاد کند و اگر مبلغ ورودی برای عضویت در نظر گرفته باشند، این مبلغ نیز باید به تایید سازمان برسد.دکتر قاسم محسنی دمنه افزود: هیات موسس در مرحله دوم باید اساسنامه مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار کشور را در اختیار اشخاص واجد شرایط قرار دهد و از آنها برای ارائه تقاضای عضویت و پر کردن فرم عضویت که خود هیات آن را تهیه کرده است، دعوت کند. وی تصریح کرد: هیات موسس پس از دریافت تقاضاهای عضویت آنها را با شرایط مصوب یا فهرست اشخاص واجد شرایط تطبیق میدهد و آنها را به عنوان نخستین
اعضای کانون ثبت میکند. دکتر محسنی دمنه یادآور شد: اگر مبلغ ورودی نیز در نظر گرفته شده باشد، باید حسابی به نام کانون در شرف تاسیس نزد یکی از بانکهای کشور گشایش شود تا متقاضیان عضویت مبلغ اعلام شده را به این حساب واریز کنند. عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: هیات موسس در مرحله بعد نخستین اعضای کانون را برای تشکیل مجمع عمومی موسس دعوت و تقاضای داوطلبان عضویت در شورای کانون را دریافت و پس از تطبیق با شرایط مقرر در اساسنامه، اسامی واجدان شرایط را به مجمع عمومی موسس اعلام میکند. وی در ادامه تشریح مراحل ایجاد کانون کارگزاران گفت: مجمع عمومی موسس ابتدا گزارش هیات موسس را استماع میکند و درباره تشکیل کانون طبق اساسنامه تصمیمگیری میکند و در صورتی که تشکیل کانون تایید شد، نخستین اعضای شورای کانون را از بین داوطلبان واجد شرایط انتخاب و نخستین حسابرس بازرس اصلی و علیالبدل کانون و حق الزحمه آن را تعیین میکند. دکتر محسنی دمنه ضمن اشاره به دیگر وظایف مجمع عمومی موسس افزود: تعیین روزنامههای کثیرالانتشار برای درج آییننامه کانون و تصویب هزینههای تاسیس کانون از دیگر وظایف مجمع عمومی موسس است.
معاون نظارت نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار کشور تصریح کرد: پس از این مرحله، موسسان باید مدارک مزبور در دستورالعمل را به سازمان ارائه و مجوز تاسیس کانون را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت و کانون را به عنوان یک موسسه غیر دولتی، غیر تجاری و غیر انتفاعی نزد مرجع ثبت شرکتها و پس از آن نزد سازمان ثبت کنند. دکتر محسنی دمنه خاطرنشان کرد: مهلت نامنویسی پس از تصویب اساسنامه شش ماه است و با توجه به این که کانون از جمله تشکلهای خودانتظام است بر اساس قانون مجاز به وضع و اجرای ضوابط و استانداردهای حرفهای و انضباطی درباره اعضای خود است و این موضوع در اساسنامه نیز تصریح شده است. عضو هیات مدیره سازمان بورس اوراق بهادار تاکید کرد: بدیهی است که درباره نظارت بر این استانداردها و ضوابط حرفهای باید بین سازمان بورس، شرکت بورس که همه کارگزاران عضو آن هستند و نیز کانون کارگزاران هماهنگی وجود داشته باشد. دکتر محسنی دمنه در پایان گفت: بر اساس ماده 33 قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران، پس از ثبت کانون همه کارگزاران، کارگزار/ معامله گران و بازارگردانان باید به عضویت این کانون در آیند و در غیر این صورت
امکان فعالیت نخواهند داشت. بر اساس ماده 36 قانون بازار اوراق بهادار یکی از وظایف کانونها سازش در موارد اختلاف بین اعضای کانون با یکدیگر و با سایر اشخاص ذیربط ناشی از فعالیت حرفهای آنها باشد. در اساسنامه نیز علاوه بر این دو مورد اهداف و موضوعات دیگری هم برای کانون پیش بینی شده است که مهمترین آن ها آموزش به اشخاص وابسته به اعضای کانون و ارتقای اعتبار حرفهای اعضای کانون است.
ارسال نظر