گروه بورس- تمام خبرها حکایت از آن دارد که روند واگذاری سهام واحدهای دولتی در پایان سال یعنی در مقطعی که بررسی بودجه در صحن علنی مجلس آغاز شده و رشد عرضه پول نیز شتاب گرفته است، شتابان دنبال می‌شود. مرحله دوم سهام عدالت

دیروز به نقل از مقامات سازمان خصوصی‌سازی اعلام شد که مرحله دوم واگذاری سهام عدالت میان شش‌میلیون نفر از جمعیت روستایی کشور با توزیع پنج‌میلیون فرم الکترونیکی بین کلیه دبیرخانه‌های استانی آغاز شد. قرار است تا پایان فروردین‌ماه سال ۸۶ نیز طبق برنامه زمانبندی باید فرمت‌های الکترونیکی به دبیرخانه مرکزی ستاد سهام عدالت تحویل داده شود.

به گزارش «ایسنا» به گفته مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی‌ کل فرآیند برنامه توزیع سهام عدالت در روند خصوصی‌سازی در کشور تا دهه فجر سال ۸۶ اجرا و میان ۲۱میلیون نفر از جمعیت کشور سهام عدالت توزیع می‌شود.

لایحه خصوصی‌سازی آیین‌نامه واگذاری شرکت‌های نفتی

در همین حال وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز از ارائه آئین نامه نحوه واگذاری شرکت‌های نفتی به دولت تا یک ماه آینده خبر داد.

«داوود دانش جعفری» در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: بررسی لایحه خصوصی‌سازی در دولت در دست انجام است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا پایان اسفند ماه کار رسیدگی به آن خاتمه یافته و به مجلس ارائه خواهد شد.

وی افزود: مجلس نیز قول داده این لایحه را در قالب کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مورد بررسی قرار دهد که احتمالا این کار به اوایل سال جدید موکول خواهد شد.

مقابله با انحصار

دانش جعفری یادآور شد: در این لایحه، ابعاد مختلف سیاست‌های کلی اصل ۴۴ مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال یکی از بندهای این لایحه مربوط به انحصار و جلوگیری از آن است که پیشتر مطرح نبود یا بخش عمومی و توجه به آن در این لایحه مد نظر قرار گرفته است.

وی با اشاره به بحث ارزش‌گذاری و واگذاری شرکت‌های نفتی تصریح کرد: یک مساله‌ کلی به تمامی شرکت‌ها و سازمان‌هایی که مشمول اجرای اصل ۴۴ می‌شوند، ابلاغ شده این است که نسبت به انجام یک سری کارها از جمله آماده سازی واحدهایی که قابل واگذاری هستند، اقدام نمایند.

به گفته وی، این یک بخش از کار است. بخش دیگر نیز استفاده از بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های جدید است. هر دوی این امور به موازات هم به پیش می‌رود و نمونه آن نیز سهام مس بود.

جلسه با وزیر

وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به جلسه با وزیر نفت در این خصوص گفت: در آن جلسه بر سر چارچوبی برای انجام و تداوم خصوصی‌سازی در نفت به توافق رسیدیم. بر این اساس قرار است این کار به طور مشترک طی یک ماه آینده به اتمام برسد و پس از آن، آیین‌نامه‌ مربوطه به دولت ارسال شود تا همانند مخابرات، برنامه سال آینده وزارت نفت برای اجرای این سیاست‌ها مشخص شود.

دبیرکل نه اجرای مقدمات

وی در عین حال یادآور شد: مشکل بورس نفت، دبیر کلی نیست. مشکل آن تهیه مقدمات قبل از آن است. اولا باید تعریف این بورس مشخص شود. الان مفهومی مثل بورس فلزات داریم که کالاهای فلزی در آن مبادله می‌شوند و یا بورس اوراق بهادار که در آن اوراق بهادار مبادله می‌شوند اما در بورس نفت، بحث این است که چه چیزی مد نظر است. کار با مبادله فرآورده‌های نفتی آغاز و پس از تکامل به مبادلات کاغذی و اوراق بهادار می رسد.

دانش جعفری افزود: بین‌المللی شدن این بورس، مستلزم حصول توافق با کشورهای دیگر در این زمینه است که در این خصوص صحبت‌ها و مذاکراتی با کشورهای دیگر پس از آماده سازی خود خواهیم داشت.

عرضه «مبارکه» هفته آینده، فولاد خوزستان و ایرالکو سال آ‌ینده

مشاور وزیر صنایع و معادن در امور مجامع عمومی‌و شوراهای عالی نیز گفت: ظرف هفته آینده ۵‌درصد سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان برای کشف قیمت به بورس عرضه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی‌وزارت صنایع و معادن، ایرج اکبریه با اشاره به درج نام شرکت فولاد مبارکه اصفهان به‌عنوان چهارصد و سی و پنجمین شرکت پذیرفته شده در تابلوی فرعی بورس اوراق بهادار تهران، افزود: با توجه به سرمایه ۱۵‌هزار و ۸۰۰ میلیارد ریالی این شرکت و تعداد سهام آن که ۳برابر مس است، پیش‌بینی می‌شود این شرکت بزرگ‌ترین شرکت تاریخ بورس ایران شود و مس در رتبه دوم قرار گیرد.

مشاور وزیر صنایع و معادن در امور مجامع عمومی‌و شوراهای عالی در ادامه در خصوص روند اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در وزارت صنایع و معادن گفت: ۵ شرکت مس، فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، آلومینیوم ( ایرالکو) و ذوب‌آهن اصفهان، تابعه این وزارتخانه مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی هستند که تاکنون کار واگذاری سهام شرکت‌های مس و فولاد مبارکه، به‌صورت عرضه ۵‌درصد از سهام آنها برای کشف قیمت و ۲۰‌درصد از سهام مس و ۲۵‌درصد از سهام فولاد مبارکه در قالب سهام عدالت انجام شده است.

۵درصد کشف قیمت ۳۰درصد سهام عدالت

اکبریه افزود: واگذاری سهام ۳ شرکت دیگر نیز بر اساس برنامه به صورت ۵‌درصد برای کشف قیمت و ۳۰‌درصد برای سهام عدالت طی ماه‌های آینده انجام می‌شود.اکبریه افزود: براساس توافق سازمان خصوصی‌سازی با سازمان بورس، شرکت‌هایی که اولین بار سهام خود را عرضه می‌کنند باید ۵‌درصد از کل سهام را با اعلام قبلی برای کشف قیمت ارائه کنند تا عرضه و تقاضا قیمت آن را تعیین کند و درباره مس هم همین رویه صورت گرفته است.

معاون اقتصادی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی همچنین در خصوص علت موکول شدن واگذاری سهام فولاد خوزستان و آلومینیوم (ایرالکو) به سال آینده گفت: برای واگذاری سهام این دو شرکت آمادگی کامل داریم اما با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و مشکل تامین نقدینگی، به‌رغم برنامه ریزی قبلی این واگذاری به فروردین و اردیبهشت ۸۶ موکول خواهد شد. مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی نیز در میزگرد تخصصی بررسی موانع اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی در روزنامه اطلاعات در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار «مهر» مبنی بر نگرانی مجلس در مورد فروش ۷هزارمیلیارد تومان سهام شرکت‌های دولتی در سال آینده با توجه به تحقق پیش‌بینی‌های فروش سهام شرکت‌های دولتی در سال جاری گفت: البته ۴هزارمیلیارد تومان آن رد دیون و ۳هزارمیلیاردتومان فروش سهام شرکت‌های دولتی است که به خزانه واریز خواهد شد. وی ادامه داد: با توجه به این که شرکت‌های بزرگی همچون مس و مپنا که از امروز صبح نماد این شرکت در بورس باز می‌شود، عرضه ۵درصد سهام شرکت فولاد مبارکه در بورس از یک شنبه هفته آینده، اخذ مصوبه واگذاری ۳۳ شرکت مخابرات و ۱۰۷ شرکت وزارت نفت برای واگذاری در سال آینده، میزان واگذاری‌ها افزایش خواهد یافت.