رییس پیشین هیاتمدیره سازمان بورس:
بازار نیازمند برنامه است
بازار سرمایه باید برنامه بسیار جدی و شفاف با بهرهگیری از اختیاراتی که قانونگذار در اختیارش گذاشته استفاده کند و برنامههای خود را برای کمک به برنامههای دولت، برنامه چهارم و سند چشمانداز اجرایی و پیاده کند. حیدر مستخدمین حسینی، رییس پیشین هیاتمدیره بورس اوراق بهادار تهران، تصویب قانون بازار اوراق بهادار را یکی از مهمترین شاخصهها و افتخاراتی که مجلس و شورای نگهبان در حوزه اقتصاد داشته، عنوان کرد و افزود: با تصویب این قانون ابزارسازی مالی یا اعمال مهندسی مالی به قوه مجریه و شورایعالی بورس محول شده است.
وی با بیان این مطلب که ابزارسازی مالی تبیینکننده این موضوع است، خاطرنشان کرد: با این وجود مردم با سلایق مختلفی که دارند، میتوانند محصولات مختلف با سلیقههای خودشان را در بورس تطبیق داده و خریداری کنند، اما در این مدت قانون بازار اوراق بهادار بسیار کمرنگ زمینه اجرایی پیدا کرده است و تنها به حوزه پوسته و تشکیلات بسنده کرده و بهرهگیری از ابزارهای مالی به لحاظ کمک به برنامههای دولت، جذب نقدینگی، کاهش تورم و بازدهی مناسب فرآیند را برنامهریزی و اجرایی نکرده است.«حسینی» اختیارهای فروش و خرید، صندوق مشاع، صندوقهای مشترک سرمایهگذاری، بانکهای توسعه سرمایهگذاری و گروه مشاوران را جزو مواردی عنوان کرد که در کنار هم میتوانستند به فعال کردن بورس بپردازند و ادامه داد: بورس ما در شرایطی تحت تاثیر شوکهای بیرونی قرار میگیرد که این ابزارهای مالی میتوانست، بلافاصله طرح موضوع شده و از آنها استفاده بهینه شود.
وی با بیان این مطلب که انتشار اوراق مشارکت از سوی شرکتهای بورسی با کف سود تضمین شده میتوانست موجب استفاده از مشتریان بورسی و سهامداران از این ابزارها شود، اظهارکرد: اگر شرایط بورس روندی است که در حال حاضر جاری و ساری است و بیش از یک سوم نمادها بسته است و تنها توجه اصلی به شاخص صورت میگیرد، با این وجود به طور قطع در ارتباط با اعمال سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی در ارتباط با بورس با مشکلاتی مواجه خواهیم شد، انتظار این است که مسوولان بورس از افراد خبره و با تجربه برای این امر بهره گیرند تا سیاستها سریعتر حرکت کند.
رییس هیات مدیره پیشین بورس اوراق بهادار، با اشاره به صعودی بودن روند نقدینگی در کشور، خاطرنشان کرد: مهم این است که بازارهای پول و سرمایه بتوانند به جذب بخشی از نقدینگی بپردازند. همین امر به کاهش نقدینگی خواهد انجامید که نتیجه آن کاهش سطح عمومی قیمتها و یا تورم، افزایش حجم معاملات در بورس و ارزش جاری بورس خواهد شد. حسینی نگاه گستردهتر به حوزه تشکیلات از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار را مدنظر قرار داد و افزود: کمک به بازار سرمایه و بهرهگیری از ابزارهای مالی مواردی است که باید همراه با برنامههای دولت برای تامین خواستهها دنبال شود. وی با بیان این مطلب که دولت به کاهش تورم علاقهمند است، گفت: باید دید بازار سرمایه و بورس در این حوزه چه کاری برای دولت انجام داده است. به هر حال کار جدی از سوی سازمان بورس در این زمینه سازماندهی نشده است، سعی شده به صورت آرام باکنترل جدی بر بازار و حفظ نوسانات و شاخصها راحت بتواند برنامههای خود را به جلو ببرند، اما در راستای کمک به برنامههای دولت، کاهش جذب نقدینگی، کاهش توسعه و افزایش حضور مردم در بازار سرمایه این خلاء را میبینیم.
ارسال نظر