سنا- مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار وظایف و اختیارات متولی صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت نظارت این سازمان را اعلام کرد. ایوب باقر‌تبار با بیان این مطلب افزود: بر اساس اساسنامه صندوق‌های سرمایه‌گذاری، یکی از وظایف اصلی متولی صندوق، اعمال نظارت‌های مستمر بر عملکرد مدیر، مدیر ثبت، مدیر اجرا، ضامن جبران خسارت یا سود، ضامن نقدشوندگی و حسابرس صندوق به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات مرتبط با صندوق‌های سرمایه‌گذاری و اعلام موارد تخلف یا جرم ارکان مزبور نزد سازمان و مراجع صالح قضایی و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه نهایی است.

وی ادامه داد: از این رو به منظور کمک به متولی صندوق‌های سرمایه‌گذاری در ایفای هرچه بهتر وظایف و مسوولیت‌های مذکور، فهرست ضوابط و مقررات صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار تهیه شد که این فهرست به تفکیک نوع صندوق‌های سرمایه‌گذاری (صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام و در اندازه کوچک، در سهام و در اندازه بزرگ، در اوراق بهادار با درآمد ثابت و مختلط و نیکوکاری) بوده و در تارنمای رسمی سازمان موجود و قابل بهره‌برداری است.

مهم ترین وظایف و اختیارات متولیان صندوق‌های سرمایه‌گذاری به شرح زیر است:

۱- چک لیست‌های مربوط به هر کدام از صندوق‌های سرمایه‌گذاری ‌باید هر سه ماه یکبار، حداکثر تا ۲۰ روز پس از تاریخ پایان دوره سه ماهه، توسط متولی صندوق تکمیل شود.

۲- در صورت اطلاع متولی از هرگونه نقض قوانین و مقررات مربوطه، ‌باید بلافاصله دلایل عدم رعایت قوانین و مقررات را حسب مورد از مدیر، مدیرثبت، مدیر اجرا، ضامن نقدشوندگی، ضامن جبران خسارت یا سود و حسابرس صندوق درخواست و رونوشت آن را همزمان به مدیریت نظارت بر نهادهای مالی ارسال کند.

۳- حسب مورد، مدیر، مدیرثبت، مدیر اجرا، ضامن نقدشوندگی، ضامن جبران خسارت یا سود و حسابرس صندوق موظف است؛ حداکثر ۱۰ روز پس از دریافت نامه درخواست توضیح متولی، توضیحات خود را کتبا به متولی اعلام و رونوشت آن را به سازمان ارسال نماید. هر کدام از ارکان مزبور در هر حال موظفند، بلافاصله اصلاحات لازم را به منظور رعایت قوانین و مقررات انجام و نتیجه را همزمان به متولی و مدیریت نظارت بر نهادهای مالی اعلام کند.

۴- متولی صندوق ‌باید حداکثر تا سه روز، توضیحات دریافتی و اقدامات انجام شده در جهت رعایت قوانین و مقررات را مورد بررسی قرار داده و موضوع را جهت انجام پیگیری‌های بعدی توسط سازمان، به مدیریت نظارت بر نهادهای مالی اعلام کند.

۵- تکمیل چک لیست‌های مذکور در این بخشنامه، به منزله ایفای تمامی مسوولیت‌ها و وظایف متولی صندوق نبوده و چنانچه وی در حین بررسی به موارد تخلف و یا جرمی به جز موارد مندرج در چک لیست‌های نظارتی برخورد نماید، مکلف به اعلام و پیگیری موضوع تا حصول نتیجه نهایی است.

۶- متولیان صندوق باید تمامی مدارک و مستندات مرتبط با رسیدگی‌های خود را نزد خود نگهداری کرده تا به هنگام درخواست سازمان یا بازدید حضوری بازرسان سازمان، قابل ارائه باشند.

۷- در صورتی‌که متولی صندوق در انجام وظایف و مسوولیت‌های خود موضوع این بخشنامه و سایر مقررات، تقصیر، قصور یا تخلف داشته و از این بابت خسارتی متوجه هر یک از سرمایه‌گذاران یا ارکان صندوق گردد، شخص یا اشخاص مقصر یا متخلف مسوول جبران خسارت وارده خواهند بود.

۸- از تاریخ این بخشنامه، بخشنامه شماره ۱۲۰۱۰۰۱۵ مورخ ۱۵/۰۲/۱۳۹۰ این مدیریت، موضوع «چک لیست رعایت ضوابط و مقررات صندوق‌های سرمایه‌گذاری تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار توسط متولی» کان لم یکن تلقی می‌شود.