کارشناسان مطرح کردند
راهکارهای پیشنهادی برای تداوم رونق بورس
گروه بورس - یک کارگزاری بورس گفت: فروکش کردن نگرانی مردم از نحوه اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، ظرفیت کنونی بازار برای جذب نقدینگیهای جدید و رکود سایر بازارها از مهمترین مواردی است که سبب رشد شاخص بورس شده است. به گزارش سنا، مدیرعامل کارگزاری بانک ملت با بیان مطلب فوق گفت: تا پیش از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در سال ۸۹، نوعی نگرانی و دغدغه در رابطه با اجرای این قانون وجود داشت که پس از اجرا، این نگرانی از بین رفت.
مجید غفارپور افزود: جو روانی موجود، پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانهها این بود که شاهد افزایش نرخ تورم و رشد قیمتی در بیشتر بازارها خواهیم بود که به تبع آن حاشیه سود واحدهای تولیدی، کاهش مییابد که این پیش بینی محقق نشد. به گفته وی اجرای خوب قانون هدفمند کردن یارانهها بخش قابل توجهی از نگرانیها را کاهش داد که در کنار این مساله، فعالیت فعالان بازار سرمایه و شناساندن این بازار به جامعه، سبب حرکت مردم به سمت بورس شده است.
غفارپور اظهار داشت: با توجه به شرایط فوق، احتمال ادامه رشد شاخص بورس وجود دارد و نگرانیها درباره رشد حبابی بازار نیز غیر منطقی است.به اعتقاد وی در حال حاضر بازار سرمایه، مطمئنترین و مناسبترین بازار برای سرمایهگذاری است، زیرا بازدهی مناسبی عاید سرمایهگذاران میشود.
تشویق شرکتها برای ورود به بورس
همچنین یک عضو شورای عالی بورس در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت فعلی بازار سرمایه گفت: در حال حاضر که بازار سرمایه با اقبال مواجه شده و سایر بازارهای موازی در رکود به سر میبرند، بهترین موقعیتی است که سازمان خصوصی سازی سهام شرکتهای جدید را در بورس عرضه کند و تقاضای بازار را پاسخگو باشد. وی به قیمت سهام شرکتهای بورسی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر قیمت سهام برخی شرکتها منطقی است، زیرا شش شرکت حدود ۴۰ درصد ارزش بازار سرمایه را تشکیل میدهند و افزایش قیمت آنها به واسطه افزایش قیمتهای جهانی است، اما ارتباط منطقی بین افزایش قیمت سهام برخی شرکتها مانند خودروسازان مشاهده نمیشود.
به گفته پورابراهیمی، بازار برخی مواقع هیجانی می شود ولی بی دلیل صف خرید و فروش تشکیل میشود، در صورتی که نباید احساسی با بازار برخورد شود.
این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: در شرایط فعلی، سازمان بورس و شرکت بورس باید پذیرش شرکتها را تسریع کنند و تا جایی که امکانپذیر باشد، محدودیت ورود شرکتها را کم کنند.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم از این وضعیت خارج شویم باید آسیبشناسی کنیم که چرا شرکتهای بخش خصوصی و سهامی عام وارد بورس نمیشوند. این در حالی است که سیاستهای تشویقی برای ورود شرکتهای سهامی عام بسیار ناچیز است و مزیتی برای شرکتها وجود ندارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه نه تنها باید مشوقهایی به شرکتها داده شود، بلکه تخصیص منابع مالی نیز سرعت گیرد، اعلام کرد: مزیتهای پذیرش در بورس ایران قابل قبول نیست و به تحول اساسی نیاز دارد و باید به گونهای باشد که شرکتها برای ورود به بورس صف بکشند.
عضو شورای عالی بورس در پاسخ به این سوال که آیا شورای بورس برنامهای برای تسهیل پذیرش شرکتها در بورس دارد؟ عنوان کرد: برخی قوانین باید در قانون سایر دستگاهها گنجانده شود، ولی شورای بورس میتواند برنامه جامعی تهیه کند و مشوقهای جدید در پذیرش شرکتها در نظر بگیرد تا شرایط ورود شرکتها به بورس را تسهیل کند.
وجود فضای مناسب برای عرضههای اولیه
یک کارشناس بازار سرمایه نیز بر این باور است که هماکنون فضای مناسبی برای عرضههای اولیه از سوی سازمان خصوصیسازی و سایر شرکتها وجود دارد و شرایط برای افزایش سرمایه شرکتها در سال ۹۰ مناسب است.
محمد جواد شیخ در گفتوگو با ایسنا گفت: اکنون زمان مناسبی برای تامین مالی شرکت بورسی از طریق انتشار اوراق مشارکت و افزایش سرمایه است که شرکتهای بورسی باید به این امر توجه کنند.
وی پذیرش شرکتهای جدید در بازار سهام و عرضه سهام توسط سازمان خصوصیسازی را نیز مد نظر قرار داد و تاکید کرد: بازار تشنه ورود سهام جدید است.شیخ درباره کاهش سود بانکی نیز تصریح کرد: با توجه به کاهش نرخ سود سپرده در بازار پول به عنوان یکی از رقبای بازار سرمایه، پس از این شاهد کاهش بازدهی این بازار و هدایت سپردهها به سمت بورس خواهیم بود.
شیخ تصریح کرد: از آنجایی که نرخ سود سپردهگذاری بلندمدت در نظام بانکی از ۱۷ به ۱۵ درصد رسیده است و متولیان دولتی در بحث مسکن معتقدند در سال ۹۰ قیمت مسکن کاهش مییابد، دیگر این بازارها محل خوبی برای سرمایهگذاری نخواهد بود.وی در پایان خطاب به سهامداران خاطرنشان کرد: در خرید سهام با مطالعه وارد شوند و سهام محکم و با پشتوانه قیمتی مناسبی را انتخاب کنند و از رفتارهای هیجانی در بازار پرهیز کنند.
ارسال نظر