گروه بورس - بازار سرمایه کشور، ظرفیت رسیدن به ارزش بازاری معادل ۶۵۰ میلیارد دلار را دارد و باید با هدف تحقق این امر، بررسی‌های کارشناسی و آماده‌سازی زیرساخت‌ها صورت گیرد. به گزارش خبرنگار ما، رییس کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در آستانه برگزاری همایش ملی بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ با بیان این مطلب، اعلام کرد: این همایش با تاکید بر تعامل با نخبگان اقتصادی و فعالان جوان بازار سرمایه طی روزهای ۲۸و ۲۹ دی‌ماه در سالن همایش‌های سازمان صداوسیما برگزار خواهد شد.

مجید قاسمی گفت: جایگاه مورد انتظار بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴، آثار رشد و توسعه بازارهای مالی در اقتصاد ایران، جایگاه نظارت در توسعه بازار سرمایه، مطالعه تطبیقی بازارهای سرمایه با تاکید بر منطقه آسیای جنوب غربی، خصوصی‌سازی، آزادسازی تجاری‌سازی در بازار سرمایه، بررسی قوانین و مقررات بازار سرمایه از منظر چشم‌انداز ۱۴۰۴ و سیاست‌های کلی نظام با تاکید بر ضرورت ارتقای فضای کسب و کار از جمله محورهای اصلی همایش بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ است.

رییس این همایش همچنین از تاثیر خلأهای قانونی، ساختاری و سیاست‌گذاری در بازار سرمایه، هدفمند کردن یارانه‌ها و تحولات بازار سرمایه، فضای کسب‌وکار، چالش‌های محیطی و توسعه بازار سرمایه، نقش نوآوری‌های نهادی، ابزاری و تکنیکی و فن‌آوری در توسعه خدمات بازار سرمایه، نقش بانک‌ها در توسعه سرمایه و شفافیت در اقتصاد و تاثیر آن بر کارآیی و توسعه بازار سرمایه به عنوان دیگر محورهای اصلی این همایش نام برد.

وی با بیان اینکه ارزش بازار بورس اوراق بهادار کشور در حال حاضر حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان است، افزود: این رقم در مقایسه با تولید ناخالص داخلی رقم اندکی است، در حالی که می‌توان با استفاده از ظرفیت‌های بازار در جذب سرمایه‌های مردم و برطرف کردن ضعف‌های بازار، این ارزش را تا ۶۵۰ میلیارد دلار رساند.وی در بیان اهداف همایش همچنین اظهار کرد:‌ ارزیابی سیاست‌های کلی بازار سرمایه و اینکه آیا تاکنون درست تدوین شده‌اند، ترسیم افق ۱۴۰۴ در بازار سرمایه، بررسی توجیه مخاطبان که شامل صاحب‌نظران، ‌اقتصاددانان و فعالان اقتصادی می‌شود، نسبت به ضعف‌های بازار از جمله اهداف همایش ملی بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ است.

رییس کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فعالیت‌های این کمیسیون گفت: بسیاری از مسائل اقتصادی، پولی، مالی، بودجه، بازار سرمایه، مالیات، اقتصاد خرد و کلان، بازرگانی خارجی و داخلی، حضور ایران در صحنه‌های بین‌المللی و اداری از جمله فعالیت‌های کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام است. همایش مذکور برای پیشبرد علمی و استفاده از نظرات اساتید و نخبگان حوزه در زمینه فعالیت‌های دبیرخانه و نیز دیگر دستگاه‌ها برگزار می‌شود.قاسمی درباره حضور شخصیت‌ها در همایش بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ گفت:‌ با نخبگان جوان بازار سرمایه در این همایش آشنا خواهیم شد و سخنران کلیدی نداریم. این همایش بار سیاسی نخواهد داشت، بنابراین از مسوولان رده بالایی کشوری در این همایش به عنوان سخنران نخواهیم داشت و تنها دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان میزبان خیرمقدم خواهد گفت. وی تاکید کرد: ما باید حتما مستندسازی کرده و مطالعات علمی و تطبیقی داشته باشیم تا به سیاست‌های کلی برسیم. دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام مقالات و پیشنهادهای مطرح شده در همایش را مورد بررسی قرار داده و برای اجرا و بهره‌برداری در بخش‌های مختلف در اختیار مسوولان و سازمان‌ها قرار می‌دهد.

وی افزود: باید ادبیات نظری و تجربی حوزه را جمع‌آوری کنیم و در این همایش می‌توانیم به این نتیجه مهم برسیم برای رسیدن به بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ نیازمند آن هستیم که با توجه به نظرات نخبگان مسیر را پیدا کنیم، زیرا بازار سرمایه یکی از نمادهای بسیار مهم و جامع است که پویایی آن می‌تواند به تمام دنیا پیغام پویایی فعالیت اقتصادی را برساند.

وی همچنین از برگزاری چهار نشست تخصصی در همایش یاد کرد و گفت: ‌چالش‌ها و راهکارهای توسعه بازار سرمایه، زیرساخت‌های نظارتی و مقرراتی در بازار سرمایه، جایگاه مورد انتظار بازار سرمایه در ایران ۱۴۰۴ و سیاست‌های اقتصادی و بازار سرمایه که به هدفمندی یارانه‌ها نیز توجه دارد، عناوین نشست‌‌های تخصصی این همایش دو روزه است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۷۰ مقاله به دبیرخانه همایش رسیده است، خاطرنشان کرد: ورود بانک‌ها به بازار سرمایه، از بین بردن اقتصاد زیرزمینی، بین‌المللی شدن بورس تهران، بررسی کاهش ریسک‌های سرمایه‌گذاری، نوع واگذاری‌ها و نیز دیگر چالش‌های حوزه بازار سرمایه توسط ارائه‌دهندگان مقاله مورد بحث قرار می‌گیرد. رییس کل سابق بانک مرکزی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ‌بازار سرمایه هنوز نتوانسته است از الگوهای پیشرفته دنیا بهره ببرد. در حال حاضر اطلاعات سایت بورس شفاف است، اما چه کسی می‌تواند این اطلاعات را تحلیل کند و برای حرکت مثبت مردم در اختیار آنان بگذارند. از این نظر با کشورهای پیشرفته‌ فاصله زیادی داریم، زیرا در بازارهای سرمایه کشورهای پیشرفته بیش از هزار ابزار وجود دارد که ما هنوز در بازار سرمایه از آنها استفاده‌ای نکردیم. قاسمی با تاکید بر اینکه رویکرد همایش بازار سرمایه، داخلی و خارجی است، گفت: یکی از چالش‌های بازار سرمایه زیرساخت‌ها و چگونگی تامین امنیت سرمایه‌گذاران است که در این مورد بحث می‌شود.