در گفتوگو با دو کارشناس بازار سرمایه عنوان شد
صنعت بانکداری با ورود به بورس متحول میشود
دکتر بهرام غیایی، با اشاره به پیوستن آخرین بانک دولتی به بازار سرمایه و تکمیل حلقه صنعت بانکداری در بورس، پیشبینی کرد که صنعت بانکداری دستخوش تحولات مثبتی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه صنعت بانکداری، شریان اقتصادی هر کشور است، گفت:بی شک چشمانداز روشنی در انتظار صنعت بانکداری است و در آیندهای نزدیک، یکی از صنایع پیشرو و سودآور بازار سرمایه کشور خواهد بود.
سنا - یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با تکمیل حلقه حضور بانکها در بورس، چشمانداز روشنی برای صنعت بانکداری در بازار سرمایه پیشبینی میشود.
دکتر بهرام غیایی، با اشاره به پیوستن آخرین بانک دولتی به بازار سرمایه و تکمیل حلقه صنعت بانکداری در بورس، پیشبینی کرد که صنعت بانکداری دستخوش تحولات مثبتی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه صنعت بانکداری، شریان اقتصادی هر کشور است، گفت:بی شک چشمانداز روشنی در انتظار صنعت بانکداری است و در آیندهای نزدیک، یکی از صنایع پیشرو و سودآور بازار سرمایه کشور خواهد بود. غیایی با تاکید براین مهم که اگر بانکهای خصوصی شده، تابع نظارت و کنترل دولت نباشند، سونامی اقتصادی غرب تکرار خواهد شد، گفت: تداوم سودآوری صنعت بانکداری در بازار سرمایه، مستلزم قواعد و قوانین و نیز نظارت است.
وی با ابراز خرسندی از حضور آخرین بانک دولتی در بورس، به مزیتهای گسترش فعالیت صنعت بانکداری در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: تجربه علمی و عملی بانکداری در همه جای دنیا ثابت کرده است که بخش دولتی در مقایسه با بخش خصوصی، در ارائه خدمات به شهروندان متعدد، بروز و نوآوری شده، توفیق کمتری داشته است. این در حالی است که سرویسهای بخش خصوصی، ارزانتر و متنوعتر است.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت گسترش فرهنگ سهامداری، به سهامداران گروه بانکی پیشنهاد داد که نگاه خود را به مقوله سرمایهگذاری در بورس تغییر دهند. غیایی با بیان این که فرهنگ سهامداری آنگونه که باید، گسترش نیافته است، به نگاه غالب سهامداران اشاره کرد و گفت: بیشتر سرمایهگذاران بر این باور هستند که سهامدار کسی است که باید سالانه سود دریافت کند یا افزایش سهامی در مجمع به تصویب برسد که این تفکر در میان سهامداران صنعت بانک شایعتر است. بر همین اساس به سهامداران توصیه میکنم نگاه نو به مقوله سرمایهگذاری در بورس داشته باشند.
غیایی ریشه این موضوع را کاستیهای قانون تجارت کشورمان دانست.
منطقی شدن تسهیلات بانکی
در این باره یک عضو شورایعالی جامعه حسابداران رسمی، با اشاره به اینکه طی سالهای ۱۳۷۲ الی ۱۳۸۴ یکی از موانع اصلی خصوصیسازی در کشور محدودیت اصل ۴۴ بود، به موانع خصوصیسازی بانکها اشاره و تصریح کرد: محدودیتهای اصل ۴۴ عامل بازدارنده ای بود که سبب شد تا فعالیت بانکها و صنایع مادر، جزو قلمرو دولت لحاظ شود. علاوه برآن مقاومتهای بدنه دولت هم ، عامل مضاعفی بود که خصوصیسازی بانکها را به تعویق انداخت.
دکتر عباس هشی با ابراز خرسندی از تبعات اجرای اصل ۴۴ گفت: با اعلام سیاستهای جدید اصل ۴۴ فعالیت بانکی از انحصار دولت درآمد و در اختیار بخش خصوصی قرار گرفت، به این ترتیب شرکتهای پذیرفته شده در بورس منابع مالی مورد نیاز را با شرایط منطقی و نرخ رقابتی از بانکها دریافت میکنند.
وی یادآور شد: در عمل تامین منابع مالی مزبور موجب توسعه فعالیت آنها و بازدهی مناسب شرکتها خواهد بود. از طرف دیگر پذیرش سهام بانکها به عنوان شرکتهای جدید پذیرفته شده در بورس، موجب گسترش حجم معاملات سهام و تعداد سهام قابلخریداری توسط عموم خواهد شد.
ارسال نظر