مهر - مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی قراردادهای آپشن تا پایان امسال خبر داد و اعلام کرد: هدفمندی یارانه‌ها مانعی برای ورود شرکت‌های خدماتی به بورس نیست. حسن قالیباف اصل از اتمام مطالعات قراردادهای آپشن خبر داد و گفت: نتایج مطالعات خود را پس از تصویب در هیات‌مدیره برای سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور بررسی، تایید و تدوین آیین‌نامه‌ها و مقررات به صورت مشترک ارسال کردیم.

قراردادهای آپشن

مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه نهایی شدن ضوابط قراردادهای آپشن به صورت مشترک با سازمان بورس انجام خواهد شد، افزود: با اتمام کارهای مربوطه، دیگر این قراردادها قابل راه‌اندازی است، ضمن اینکه نرم‌افزاری که برای قرادادهای آتی آماده شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، در بخش آپشن هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.وی تصریح کرد: با تدوین آیین‌نامه‌ها دیگر مشکلی از لحاظ استفاده از این ابزار در بازار سرمایه وجود نخواهد داشت، ضمن اینکه کمیته فقهی هم آن را تایید کرده و از لحاظ شرعی هیچ گونه مشکلی ندارد. راه‌اندازی قراردادهای آپشن جزو برنامه‌هایی است که تا پایان امسال اجرایی خواهد شد.

فهرست واگذاری‌ها

این مقام مسوول در بورس در مورد فهرست شرکت‌های قابل واگذاری در بورس گفت: شرکت‌ها برای واگذاری سهام در بورس باید بررسی شوند و با دستورالعمل‌های پذیرش تطبیق داده شوند، تا مشخص شود که کدام یک دارای شرایط حداقلی برای پذیرش هستند تا در فهرست اولویت‌های واگذاری سهام قرار گیرند.

استقبال از شرکت‌های خدماتی

وی در پاسخ به این پرسش که آیا واگذاری شرکت‌های خدماتی مانند خدمات برق به پس از اجرای هدفمندی یارانه‌ها موکول خواهد شد؟ عنوان کرد: هنوز درخواستی برای پذیرش شرکت‌های خدمات برق برای واگذاری در بورس نداریم.

مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اگر اینگونه شرکت‌ها وارد بورس شوند با فرض اینکه هدفمندی یارانه‌ها هم اجرا شود، این موارد در امیدنامه شفاف بیان می‌شود و خریدار اگر بر همین اساس از شرایط شرکت آگاه باشد، ایرادی برای واگذاری وجود نخواهد داشت.

قالیباف اصل با بیان اینکه این موارد در ارزیابی‌ها و ارزش‌گذاری‌ها لحاظ می‌شود، خاطرنشان کرد: هیچ ایرادی برای ورود این شرکت‌ها به بورس وجود ندارد و نمی‌توان جلوی واگذاری سهام شرکت‌هایی که شرایط پذیرش را احراز می‌کنند، گرفت.

وی ضمن استقبال از ورود شرکت‌ها به بورس خاطرنشان کرد: اتفاقا این شرکت‌ها برای ورود به بورس باید تشویق شوند. امکان ایجاد ریسک یا فرصت برای هر شرکتی در آینده وجود دارد و حتی ممکن است تغییراتی در آنها ایجاد شود. ما از شرکت‌ها در زمان پذیرش درخواست می‌کنیم که حتما این موارد را برای بازار سرمایه شفاف کنند.

توانمندی بخش خصوصی

مدیرعامل شرکت بورس و اوراق بهادار در خصوص میزان توانمندی بخش خصوصی برای جذب سهام شرکت‌های دولتی بیان کرد: طی دو سال گذشته بازار سرمایه هم دچار رکود بوده و هم روزهای پررونقی را تجربه کرده است، اما در هر حال بخش خصوصی علاقه‌مند به مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی است.به گفته وی هر عرضه‌ای تقاضای خود را دارد و مطمئن هستم که اگر سهامی با قیمت مناسب عرضه شود حتما بازار پاسخگو خواهد بود، مگر اینکه قیمت مناسب نباشد.