سازمان خصوصیسازی روشهای جدید قیمتگذاری سهام را اعلام میکند
ایسنا – رییس سازمان خصوصیسازی از اعلام روشهای جدید قیمتگذاری سهام شرکتهای دولتی خبر داد.
عکس: مهدی حاجیوند
ایسنا - رییس سازمان خصوصیسازی از اعلام روشهای جدید قیمتگذاری سهام شرکتهای دولتی خبر داد. «پیمان نوری» گفت: براساس کار کارشناسی انجامشده در سازمان خصوصیسازی، روشهای قیمتگذاری را اعلام میکنیم و حتی آن را در بوته نقد کارشناسان هم قرار میدهیم.
وی ادامه داد: من اعتقاد راسخ دارم که باید به بخش خصوصی چه از جنبه مالکیت و چه از جنبه مدیریت و اداره کردن مجموعهها اعتماد داشته باشیم و نتیجه این اعتماد برکت و ارزشآفرینی برای اقتصاد بیشتر از گذشته خواهد بود؛ بنابراین من با همین سیاق موضوع را دنبال خواهم کرد.
لطفا بورس نظر دهد
وی در پاسخ به این سوال که «در مدت باقیمانده از سال سهام چه شرکتهایی واگذار میشود»؟ گفت: هفته گذشته یک فهرست ۳۰۰ تایی از شرکتهای گروه یک و دو که باید از طریق بازار اوراق بهادار در زمان باقیمانده از سال آماده واگذاری شود، به سازمان بورس ارسال شد و از رییس سازمان بورس (صالحآبادی) درخواست شد که با توجه به شناخت وی به تحولات بازار، اولویتهای نیاز بازار را اعلام کند.
وی اضافه کرد: به هر ترتیب فرآیند واگذاری به مرور برای شرکتها انجام میشود، ولی اگر بازار به ما اعلام کند که چه نیازی دارد، اولویتهای واگذاری را به شکلی انجام میدهیم که شاخصهای بورس روزبهروز ترقی داشته باشد و بتواند نیاز بازار را پاسخ دهد.
«نوری» با بیان اینکه سرعت واگذاریها کاهش نیافته است، افزود: البته یک نیم نگاه ما به بازار است، یعنی بازار و طرف تقاضا باید آمادگی پذیرش این سهم را داشته باشد و طبیعتا وقتی نیم نگاهی به بازار داشته باشیم، تنظیم سرعت واگذاریها با بازار اتفاق خواهد افتاد.
وی اضافه کرد: بخش عمده واگذاریها از طریق فعالیتهای بورسی پیش میرود و نزدیک به ۷۰ درصد واگذاریها از طریق بورس بوده که این روند را حتما ادامه خواهیم داد، زیرا قانونگذار نیز این پتانسیل را دیده است و مشکلات و نگرانیها به حداقل ممکن خواهد رسید.
معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه حجم کار درشت است و شرکتهای عظیم با پیچیدگیهای مختلف باید ارزیابی و کارشناسی شود، عنوان کرد: زمانی که سازمان بورس اعلام میکند که در حال حاضر شرایط بورس به سمت چه گروههایی متمایل است، تمام همت خود را در آن گروه بیشتر میکنیم تا نیاز بازار پاسخ داده شود. در آن صورت دیگر کسی نمیگوید اگر بیشتر واگذار میکردید بهتر بود.
مرد قانون هستیم
نوری با تاکید بر اینکه ما مرد قانون هستیم و مطابق قانون عمل میکنیم، تصریح کرد: ۷۰ هزار میلیارد تومان طی ۵-۴ سال واگذار شده است که عدد نجومی و درشتی است. در این حجم کار ممکن است دو واگذاری هم جای بحث داشته باشد که اشکال ندارد، زیرا قانونگذار مجرای مختلفی را دیده است و اگر تخلفی رخ دهد باید مسوول آن پاسخ دهد.
نگرانیهای نفت را برطرف کردیم
رییس سازمان خصوصیسازی در ادامه واگذاری شرکتهای پالایشگاهی و گازی را مورد توجه قرار داد و از امضای دو تفاهمنامه با وزارت نفت خبر داد و گفت: در هفته گذشته دو تفاهمنامه با وزارت نفت صورت گرفت که یک تفاهمنامه به پالایشگاهها مربوط بود و در حال حاضر منتظر ابلاغ مصوبه هیات وزیران هستیم.
نوری یادآور شد: علاوه بر این با مجموعه گاز نیز هفته گذشته جلساتی برگزار و تفاهمنامه ارائه شد تا مورد بررسی قرار گیرد که اگر این تفاهمنامه اتفاق بیفتد بلافاصله امر واگذاری صورت میگیرد.
نظری در مورد پروندههای «سازمان» ندارم
رییس سازمان خصوصیسازی در مورد وضعیت معامله ایران خودرو گفت: پرونده معامله ایران خودرو فعلا باز است و فرآیند قانونی آن در حال طی شدن است، ولی نمیتوانم راجع به قطعی شدن آن نظری بدهم.
وی با بیان اینکه جایی که خریداران شکایت کنند در مورد آن پرونده تصمیم گیری میشود، در مورد پرونده فولاد خوزستان گفت: پرونده فولاد خوزستان هم باز است.
قانون، حضور شبهدولتی را مجاز کرده
معاون وزیر اقتصاد در ادامه به حضور شبهدولتیها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مجموع قوانین منعی برای حضور این مجموعهها ندارد، علاوه بر این در بسیاری از کشورهای دنیا بخش قابل توجهی از بازار را شرکتهای سرمایهگذاری و زیرمجموعههای آن ورود میکنند.
وی افزود: در حال حاضر منعی برای حضور این شرکتها وجود ندارد، ولی اگر در مرحله نهایی کردن قانون برنامه ۵ ساله از ما نظر خواهی شود، نظر خود را در این خصوص ارائه میدهیم.
«نوری» در ادامه در مورد تحقق بودجه۷۵۰۰ میلیارد تومانی سازمان خصوصیسازی گفت: رقم بودجه رقمی است درشت و ما تمام تلاشمان را به صورت شبانه روزی میکنیم و فعالیتها را پیش میبریم، اما در این میان باید به چند نکته توجه داشت.
وی اضافه کرد: اول اینکه باید به تقاضا در بازار توجه کرد، زیرا اگر به فرض محال که رقم بودجه به دلیل بزرگی محقق شود و به فرض، ظرف مدت کوتاهی ۲۸۵ هزار میلیارد تومان برای عرضه آماده شود، آیا فکر میکنید بازار ما آمادگی پذیرش این حجم را دارد؟ حتما اینطور نیست.
رییس سازمان خصوصیسازی یاد آور شد: از ابتدای سال تا شهریور تنها ۱۵ هزار میلیارد تومان فروش نقدی محقق شده؛ یعنی ۲۸۵ هزار میلیارد تومان از بودجه ما باقی مانده است. وی ادامه داد: وقتی در ۶ ماه از سال ۱۵ هزار میلیارد تومان اتفاق میافتد، طبیعتا نباید انتظار داشت که این رقم محقق شود، اما تمهیداتی اندیشیده شده که فکر میکنیم بتوانیم ارقامی را که بعدا با منطق از آنها دفاع کنیم و محکوم نشویم، به آنها دسترسی پیدا کنیم.
وی معتقد است: مجلس منصفانه نگاه میکند، زیرا زمانی که این موارد را در کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مطرح کردم آنها این استدلال را پذیرفتند؛ بنابراین امیدوارم با تعاملی که در حال انجام است برای سالهای بعد از این نظر کمتر مشکل داشته باشیم.
باید اطلاعرسانی منضبط باشد
رییس سازمان خصوصیسازی در مورد منع شدن دو معاون این سازمان از اطلاعرسانی گفت: ما به انضباط اطلاعرسانی اعتقاد داریم و هیچ محدودیتی برای اطلاعرسانی وجود ندارد، زیرا اعتقاد داریم که یکی از وظایف ما اطلاعرسانی درست، به زبان ساده و منصفانه به مردم است.
«نوری» تصریح کرد: بخش قابل توجهی از وقت سازمان خصوصیسازی را تا آنجایی که میتوانیم، برای اطلاعرسانی خواهیم گذاشت اما باید پذیرفت که همان قدر تعدد مجاری میتواند به اطلاعرسانی کمک کند، این تعدد میتواند به عدم انصاف خبری و تشتت خبری نیز منجر شود.
ارسال نظر