ایسنا - «معامله ایران‌خودرو قطعی نشد»، «معامله ایران‌خودرو به احتمال زیاد قطعی می‌شود»، «سازمان خصوصی‌سازی سهم را دوباره می‌فروشد»، «سازمان خصوصی‌سازی نمی ‌تواند سهام این شرکت را به دلیل شکایت خریداران دوباره بفروشد»، «شورای بورس می‌تواند معامله را قطعی کند» و «معامله ارتباطی به شورای بورس ندارد» تنها بخشی از اظهارات متناقض مسوولان بازار سرمایه کشور در مورد معامله پر حاشیه ایران‌خودرو است که باعث شده وضعیت این پرونده پس از دو ماه در ابهام قرار گیرد و تصمیمی در مورد آن گرفته نشود. به گزارش «ایسنا»، پس از گذشت بیش از دو ماه از اعلام قطعی نشدن معامله ۴۱۸ میلیارد تومانی ایران‌خودرو، هنوز وضعیت پرونده این معامله بزرگ در سردرگمی قرار داشته و مسوولان کوچک و بزرگ بازار سرمایه هر کدام اظهارات متناقض و متفاوتی در مورد سرانجام این پرونده و معامله مطرح می‌کنند.

مقاومت برای فروش سهام ایران‌خودرو توسط وزارت صنایع‌ومعادن از دو سال گذشته، فروش ۱۸ درصدی آن به تعاونی کارکنان ایران‌خودرو و سپس اعلام قطعی نشدن معامله با وجود واریز وجه نقد، پشت پرده‌هایی را برای واگذاری سهام بزرگ‌ترین خودروساز کشور رقم زد که مسائل پشت پرده آن هر روز ابعاد جدیدتری به خود می‌گیرد و این مسائل باعث شده است که پرونده این معامله همچنان باز بماند و چاره‌ای برای آن اندیشیده نشود.

در حالی که برخی مسوولان بازار سرمایه ادعا می‌کنند که احتمال قطعی شدن این معامله به دستور مقامات بالاتر وجود دارد و معامله ۱۸ درصدی ایران‌خودرو از مجاری قانونی امکان قطعی شدن پیدا می‌کند، یک عضو شورای بورس اعلام کرد که معامله ایران‌خودرو شبه باطل است و هیچ راهی برای قطعی شدن آن از مجرای قانونی وجود ندارد.

دکتر محمدرضا پورابراهیمی، در مورد آخرین وضعیت پرونده معامله ۱۸ درصدی ایران‌خودرو گفت: از نظر قوانین به دلیل این‌که خریدار در موعد مقرر نتوانسته است بخشی از تعهدات خود را ارائه کند، معامله بلوکی ایران‌خودرو قطعی نشده و این معامله شبه‌باطل است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای بورس می‌تواند این معامله را قطعی اعلام کند یا نه؟ گفت: قطعی شدن معامله ایران‌خودرو هیچ ارتباطی با شورای بورس ندارد و به دلیل این‌که مفاد قانونی این معامله رعایت نشده است، معامله قطعی نیست.

عضو شورای بورس در مورد شکایت خریداران بلوک ۱۸ درصدی به دلیل اعمال نشدن دو روز تعطیلی به علت گرما گفت: عدم ارائه به موقع تعهدات به دو روز تعطیلی ارتباطی ندارد؛ چرا که در این دو روز بورس باز بوده و خریداران باید اسناد مربوط به اتاق پایاپای را به بورس ارائه می‌کردند.

پورابراهیمی با اشاره به این که قطعی شدن معامله ایران‌خودرو به شورای بورس ارتباطی ندارد، در مورد وضعیت این پرونده گفت: سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند مجدد این سهم را عرضه کرده و به فروش برساند و در عین حال شکایت خریداران نیز پیگیری شود.

این عضو شورای بورس در مورد اظهارات مدیر بازار شرکت بورس مبنی بر اینکه تصمیم‌گیری در مورد قطعی شدن معامله ایران‌خودرو جزو اختیارات قانونی شورای بورس است، توضیح داد: مشکل این معامله این است که همه می‌خواهند توپ را به زمین دیگری پرتاب کنند در حالی که این معامله راهی برای قطعی شدن نداشته و قطعی شدن آن نیز جزو اختیارات شورای بورس نیست.

در این باره رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بحثی در مورد قطعی شدن معامله ایران‌خودرو مطرح نشده است.

صالح‌آبادی در مورد قطعی‌شدن این معامله توسط شورای بورس گفت: شورای بورس در مورد معاملات موردی نظری نمی‌دهد.

به این ترتیب وضعیت پرونده معامله ۴۱۸ میلیارد تومانی ایران‌خودرو پس از ۶۰ روز همچنان در ابهام قرار گرفته و مسوولان نمی‌توانند در مورد ابطال یا واگذاری مجدد آن تصمیم‌گیری کنند تا هم وضعیت تعاونی کارکنان ایران‌خودرو مشخص شود و هم تکلیف واگذاری دوباره آن.