اخطار مدیر نظارت بر نهادهای مالی «سازمان»
«مشاوران» سرمایهگذاری تنها دو روز دیگر برای دریافت مجوز مهلت دارند
سنا- مدیر نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه یکی از نهادهای مالی که در قانون بازار اوراق بهادار مصوب آذر ۸۴ به آن اشاره شده، شرکتهای مشاور سرمایهگذاری هستند که در قالب قراردادی مشخص درباره خرید و فروش اوراق بهادار به سرمایهگذاران مشاوره میدهند، گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل تاسیس و مشاور سرمایهگذاری، پس از این دستورالعمل، فعالیت شرکتهای مشاور سرمایهگذاری بدون اخذ مجوز از سازمان بورس، غیرقانونی است. ایوب باقرتبار با اشاره به اینکه مشاوران سرمایهگذاری میتوانند در خواست خود را برای اخذ مجوز به سازمان بورس و اوراق بهادار ارائه کنند، افزود: شرکتهای مشاوره تا پایان شهریور ماه فرصت دارند تا نسبت به ارسال درخواست به سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام کنند. وی در پاسخ به این سوال که چه خلایی در بازار موجب تهیه چنین دستورالعملی شد؟ گفت: نیاز بازار سرمایه به شرکتهای مشاور سرمایهگذاری و همچنین فراهم کردن فرصتی برای اینکه فعالان بازار بتوانند از مشاوره افراد با صلاحیت و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار استفاده کنند، انگیزهای برای تهیه و تصویب این دستورالعمل بود.
مدیر نظارت بر نهادهای مالی تصریح کرد: با تصویب این دستورالعمل کلیه افرادی که متقاضی ارائه مشاوره سرمایهگذاری هستند، باید نسبت به اخذ مجوز اقدام کنند، البته سازمان بر عملکرد آنها نظارت دارد که بر این اساس، شرکتها نیز باید شرایطی را از لحاظ امکانات فیزیکی، نیروی انسانی، اعضای هیاتمدیره، نرمافزارهای مربوطه و حداقل سرمایه رعایت کنند.
باقرتبار تاکید کرد: پس از تصویب این دستورالعمل، چنانچه شرکتها مجوزهای لازم را از سازمان بورس و اوراق بهادار دریافت نکنند، فعالیت آنها جرم محسوب شده و طبق بند یک ماده ۴۹ قانون بازار اوراق بهادار به حبس تعزیری از یک تا شش ماه و همچنین به جزای نقدی معادل یک تا سه برابر سود به دست آمده یا زیان متحمل نشده یا هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: پس از این چنانچه شرکتی بدون اخذ مجوز مبادرت به مشاوره کند، بر اساس ماده ۵۲ قانون بازار اوراق بهادار، سازمان بورس و اوراق بهادار مکلف است، مدارک و مستندات را گردآوری و به مراجع ذیصلاح اعلام کرده و حسب مورد موضوع را به عنوان شاکی پیگیری کند.
باقرتبار با اشاره به اینکه مشاوره سرمایهگذاری ابعاد مختلفی دارد، تصریح کرد: توصیه به خرید و فروش یا نگهداری اوراق بهادار، ارائه تحلیل و بولتن به سرمایهگذاران، اظهار نظر درباره ارزش اوراق بهادار و اظهار نظر درباره روند قیمت اوراق بهادار یا عرضه و تقاضا در آینده، نیازمند اخذ مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار است.
تصویب دستورالعمل تاسیس و فعالیت مشاور سرمایهگذاری
از سوی دیگر دستورالعمل تاسیس و فعالیت مشاور سرمایهگذاری به منظور تعیین چگونگی تاسیس و فعالیت مشاور سرمایهگذاری به تصویب هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، این دستورالعمل در ۳۱ ماده ۲۲ تبصره و چهار پیوست در چهارم خرداد ماه امسال به تصویب هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید و از تاریخ تصویب لازمالاجرا است.
بر اساس این دستورالعمل، تاسیس هر نوع شخص حقوقی که در نام خود از دو کلمه «مشاور» و «سرمایهگذاری» همزمان، به طور متصل یا منفصل استفاده کند یا تغییر نام یک شخص حقوقی تاسیس شده به نامی که در آن از دو کلمه یادشده به طور متصل یا منفصل استفاده شود، منوط به دریافت مجوز تاسیس از سازمان بورس و اوراق بهادار است.
به علاوه، آن شخص حقوقی باید ضمن احراز شرایط این دستورالعمل، تقاضای ثبت خود را به عنوان مشاور سرمایهگذاری، به سازمان ارائه دهد.
در عین حال، پس از ابلاغ مجوز تاسیس مشاور سرمایهگذاری یا مجوز تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایهگذاری، متقاضی ۶ ماه مهلت دارد تا شرکت مشاور سرمایهگذاری را به صورت یک شرکت سهامی خاص مطابق با شرایط اعلام شده، تاسیس یا به یک شرکت مشاور سرمایهگذاری سهامی خاص تبدیل کند، در غیر اینصورت مجوز تاسیس یا مجوز تبدیل صادره از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
البته این در حالی است که تاسیس شرکت مشاور سرمایهگذاری یا تبدیل شرکت موجود به شرکت مشاور سرمایهگذاری براساس مجوز سازمان و همچنین ثبت شرکت تحت عنوان شرکت مشاور سرمایهگذاری نزد سازمان، به عنوان مجوز فعالیت در زمینه مشاوره سرمایهگذاری محسوب نمیشود و شروع به فعالیت مشاوره سرمایهگذاری منوط به دریافت مجوز جداگانه تحت عنوان مجوز فعالیت مشاوره سرمایهگذاری از سازمان است.
ارسال نظر