فارس- معاون سازمان خصوصی‌سازی گفت: موضوع فروش نیروگاه خوی ربطی به سازمان خصوصی‌سازی ندارد. اسماعیل غلامی به اعلام سرمایه‌گذاری نیرو درباره مالکیت نیروگاه خوی واکنش نشان داد و از توافق اولیه با مسوولان وزارت نفت برای واگذاری ۷ پالایشگاه از ۹ پالایشگاه مشمول واگذاری و آماده‌سازی هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تا پایان سال جاری و نامعلوم بودن زمان واگذاری این شرکت خبر داد.

سه نکته در مورد اعلام سرمایه‌گذاری نیرو

وی در برابر این نکته که سرمایه‌گذاری نیرو بابت عرضه و فروش اخیر و مزایده‌ای نیروگاه خوی عنوان کرده که در اسفند ۸۳ سرمایه‌گذاری نیرو با همکاری «صانیر» به ارزش ۱۱۰میلیون یورو برنده مزایده این نیروگاه شده و در قبال فروش اخیر این نیروگاه شکایتی را مطرح کرده، اظهار داشت: اولین پاسخ به این ادعای سرمایه‌گذاری نیرو این است که چرا در طول ۵-۶ سال اخیر این شرکت شکایتی را مطرح نکرده و تاکنون سکوت اختیار کرده بود؟ غلامی افزود: دومین مورد نیز این است اگر سرمایه‌گذاری نیرو در گذشته موفق به خرید نیروگاه خوی شده و حق با این شرکت بود باید پیگیر شکایت می‌شد و چرا در مزایده اخیری که برگزار شد، حضور داشت؟

معاون سازمان خصوصی‌سازی تاکید کرد: سومین و مهم‌ترین نکته نیز این است که سازمان خصوصی‌سازی فقط اقدام به واگذاری و طی مراحل لازم برای فروش این نیروگاه کرده است. بنابراین اگر سرمایه‌گذاری نیرو شکایت و ادعایی دارد باید متوجه توانیر و وزارت نیرو باشد نه سازمان خصوصی‌سازی.

غلامی با اشاره به اینکه باید واقعیت را دید و منطقی به قضایا نگاه کرد، ادامه داد: در این میان سازمان خصوصی‌سازی مظلوم واقع شده و موضوع فروش نیروگاه خوی ارتباطی به این سازمان ندارد.

توافقی جدید برای واگذاری ۷پالایشگاه

وی در بخش دیگری از اظهارات خود از انجام توافق اخیر با مسوولان وزارت نفت برای تسریع و چگونگی واگذاری پالایشگاه‌ها خبر داد و گفت: طی توافق جدیدی که به تازگی بین شرکت ملی پالایش و پخش و سازمان خصوصی‌سازی انجام شده، مانع واگذاری شرکت‌های پالایشگاهی بر طرف شد.

غلامی افزود: طبق این موافقت نامه مقرر است ۲۰‌درصد سهم دولت از این صنعت با حفظ دو شرکت پالایشگاهی رعایت شود و در عوض ۱۰۰‌درصد سهام ۷ پالایشگاه دیگر از طریق بورس و مزایده به فروش برسد. با این توافق مشکل ارائه اوراق بهادار و نحوه واگذاری شرکت‌های پالایشگاهی حل شد. وی در برابر سوال که آیا ۷ شرکت مشمول واگذاری بورسی و مزایده ای مشخص شده یا خیر و در این میان عرضه سهام پالایشگاه تبریز در بورس چه می‌شود؟ پاسخ داد: هیات واگذاری باید بعد از بررسی‌های لازم اسامی ۷ شرکت را مشخص کند که در این صورت ظرف یک هفته اوراق سهام ۷ شرکت تعیین شده در اختیار سازمان خصوصی‌سازی قرار می‌گیرد. این مقام مسوول ادامه داد: شرکت پالایشگاه تبریز هم آماده واگذاری است اما باید نتیجه بررسی هیات واگذاری در مورد شرکت‌های مشمول واگذاری نهایی شود.

ایجاد هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس

غلامی در ادامه درباره واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس و ورود آن به بورس پاسخ داد: خوشبختانه با شرکت ملی صنایع پتروشیمی هیچ مشکلی نداریم و مدیران این مجموعه همکاری مناسبی با سازمان خصوصی‌سازی دارند اما قرار بود و هست که واگذاری هلدینگ خلیج‌فارس بعد از تهیه و تصویب اساسنامه ۱۲ شرکت آن و برگزاری مجامع پیگیری شود.

وی ادامه داد: در این رابطه مجامع سالانه این ۱۲ شرکت در موعد مقرر ۳۱ تیرماه برگزار شده و هم اکنون به اصلاح اسناد حسابداری هر ۱۲ شرکت نیاز است تا قدم دیگری در واگذاری هلدینگ پتروشیمی خلیج‌فارس برداشته شود. بنابراین طی چند هفته آینده این هلدینگ ایجاد می‌شود.