خبر- از سوی یک کارگزار بورس
دلایل رشد اخیر بورس تشریح شد
سنا- بهبود اوضاع اقتصاد جهانی، رکود بازارهای رقیب، پایین بودن نرخ بدون ریسک و پیشی گرفتن تقاضا بر عرضه مهمترین دلایل رشد شاخص به شمار میروند.
مدیرعامل کارگزاری سرمایهگذاری ملی ایران با بیان مطلب بالا گفت: بازار سهام در چندماه اخیر به دلایل گوناگونی با رشد همراه شده است که از آن جمله میتوان به بهبود شرایط بازارهای مالی جهان اشاره کرد.
امیرحسین ارضا با اشاره به اینکه سال گذشته بازارهای مالی جهان با بحران همراه بودند، تصریح کرد: این بحران بر اقتصاد دنیا و از جمله بورس ایران تاثیرگذار بود، چراکه عملکرد برخی از شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار مرتبط با این بازارها است.
وی افزود: اما در حال حاضر این بحران بهبود یافته و اقتصاد شرایط بهتری را تجربه میکند که بیشک این مساله بر بورس کشور ما نیز تاثیرگذار است.
مدیرعامل کارگزاری سرمایهگذاری ملی ایران ادامه داد: از دیگر دلایل رشد شاخصها را میتوان رکود بازارهای موازی مانند بانک، مسکن، خودرو و... دانست.
وی با اشاره به اینکه در همه اقتصادها بازارهای موازی وجود دارد، گفت: اقتصاد کشور ما بانک محور یا به عبارتی بازار پول محور است تا بازار سرمایه محور، اما در حال حاضر نرخ سود بانکی کاهش یافته و جذابیت سرمایهگذاری در این بخش کاهش یافته است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه فردی که در بورس سرمایهگذاری میکند، باید مبلغ بیشتری را به عنوان پاداش دریافت کند که به این پاداش صرف ریسک گفته میشود، ابراز داشت: زمانی که نرخ سود بانکی کاهش مییابد، نرخ بدون ریسک در اقتصاد کاهش مییابد و از آنجا که نرخ بازده مورد انتظار سرمایهگذاران در بازارهای مالی از مجموع نرخ بدون ریسک و صرف ریسک محاسبه میشود، نرخ بازده مورد انتظار نیز کاهش مییابد.
ارضا خاطرنشان کرد: از طرف دیگر ارزش ذاتی دارایی، ارزش فعلی عایدات آتی حاصل از آن دارایی تعریف میشود که در سهم میتواند سود تقسیمی شرکتها باشد.
مدیرعامل کارگزاری سرمایهگذاری ملی ادامه داد: برای به دست آوردن ارزش ذاتی سهام به نرخ تنزیل نیاز داریم که همان نرخ بازده مورد انتظار است و این در حالی است که با پایین آمدن نرخ بازده مورد انتظار، ارزش ذاتی بالا میرود.
وی تاکید کرد: به همین دلیل زمانی که قیمت سهمی پایینتر از ارزش ذاتی باشد، سرمایهگذاران اقدام به خرید کرده و تقاضا برای سهم افزایش مییابد و با افزایش تقاضا، قیمت افزایش مییابد که این امر، یکی از دلایل رشد بازار در شرایط فعلی محسوب میشود.
ارضا با اشاره به اینکه شاخص فعلی بورس با شاخص سال ۸۳ متفاوت است، ابراز داشت: بنابراین به هیچ عنوان نمیتوان این عدد را با شاخص آن دوران مقایسه کرد.
وی توضیح داد: شاخصی که پیش از راهاندازی نرمافزار جدید محاسبه میشد، TEPIX بود که بر اساس ارزش و قیمت اعلام شده و با تقسیم سود در فصل مجامع
کاهش مییافت، در حالی که شاخص فعلی TEDPIX است که سود تقسیمی در مجامع هم در محاسبه آن لحاظ میشود.
مدیرعامل کارگزاری سرمایهگذاری ملی یکی دیگر از دلایل رشد بورس را برابر نبودن عرضه و تقاضا در بازار دانست و گفت: نگاهی به آمارها نشان میدهد که شرکتها درصد شناور آزاد بالایی ندارند و هر چه این عدد
در بورس پایینتر باشد، نقدشوندگی بازار پایینتر خواهد بود و در این شرایط فشار تقاضا، قیمتها را در بازار افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: البته این مساله باید مورد توجه قرار بگیرد و بالا رفتن شاخصها و رشد بازار نباید موجب شود تا افراد غیرحرفهای به طور مستقیم وارد بورس شوند.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان به سهامداران و سرمایهگذاران غیرحرفهای تاکید کرد تا از طریق نهادهای حرفهای مانند صندوقهای سرمایهگذاری در بورس
حضور یابند و اگر در نظر دارند خودشان در بازار مبادله کنند، اصول اولیه را فراگیرند و کل دارایی خود را وارد بازار نکنند.
ارسال نظر