بررسی وضعیت تولید و فروش «کوثر»
با توجه به استراتژیک بودن نوع محصول تولیدی شرکت، حساسیتهای خاصی در تامین مواد اولیه و رعایت استاندارد بینالمللی فارماکوپه در حوزه مدیریت و حتی پرسنل شرکت وجود دارد.
به دلیل آنکه در این صنعت و به طور خاص در این محصول استراتژیک، رقابت به معنای واقعی خود وجود ندارد و تعداد تولید و فروش در جای دیگری (وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) تعیین و تصمیمگیری میشود و تعیین بهای فروش نیز در اختیار شرکت نیست. لذا به طور ناخواسته در این شرکت نظیر اکثر شرکتهای دارویی ظرفیت بلا استفاده وجود دارد.
وضعیت رقابتی صنعت
در حال حاضر 4 تولیدکننده داخلی در زمینه مشابه حال فعالیت هستند که با توجه به کیفیت تولیدات شرکت داروسازی کوثر پیشبینی میشود حدود 20درصد از سهم بازار این قبیل تولیدات توسط شرکت کسب شود. بدیهی است با توجه به اخذ مجوز لازم از وزارت بهداشت، فراهم ساختن امکانات لازم و با توجه به استانداردهای مورد نیاز، شرایط ورود به بازار برای برخی از متقاضیان جدید به سادگی صورت نمیگیرد.
از سوی دیگر محصولات مورد نظر شرکت برای تولید آتی، محصولات جایگزین ندارد و این مطلب موفقیت اجرای طرح و سودآوری آن را افزایش میدهد.
همچنین مواد اولیه مورد نیاز خطوط تولیدی جدید از منابع داخلی و خارجی قابل تامین بوده و از بابت تامین مواد اولیه جای نگرانی وجود ندارد.
مروری بر عملکرد مالی و عملیاتی شرکت در سال ۸۸
تولید گروههای مختلف محصول در سال مالی مورد گزارش و آمار مقایسهای آن با 3 سال گذشته و پیشبینی سال مالی 1389 به شرح جدول زیر است.
شرکت در سال ۱۳۸۸ در گروه کپسول با ۲۳درصد افزایش بیشترین رشد و در گروه سوسپانسیون با ۷/۴درصد کمترین رشد را داشته است.
صادرات
صادرات شرکت در طول سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۸۸ که مستقیما توسط شرکت انجام شده برابر ۶۲۸,۷۸۶دلار معادل ۶,۲۸۸میلیونریال به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، ازبکستان، عراق به شرح زیر است:
ضمنا معادل 461میلیونریال جهت صادرات به کشور فیلیپین توسط شرکت فارسین، صادرکننده دارو به صورت ریالی انجام شده است.
اهم فعالیتهای جنبی واحد صادرات طی سال ۱۳۸۸ به شرح زیر است:
- اقدام به ثبت یک قلم محصول در کشور ساحل عاج
- ارسال مدارک ثبت ۶ قلم از محصولات به کشور کنیا
- ثبت ده قلم از محصولات کوثر در کشور افغانستان
تحلیل مبلغ فروش در نقطه سربهسر به فروش کل
نسبت مبلغ فروش در نقطه سربهسر به کل فروش طی سنوات قبل دارای روند منطقی بوده و در سال 1388 با توجه به افزایش تخفیفات اعطایی نسبت به سال قبل افزایش یافته و به همین دلیل حاشیه سود با 11درصد کاهش مواجه شده است. (جدول 3)
www.Karamadgroup.com
ارسال نظر