دیدگاه
اعتبار رای اصالتی در انتخابات حسابداران رسمی
انتخابات ۳ سال پیش شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران با اعمال رای حدود ۹۵۰ نفر اعضا مشتمل بر قریب یک چهارم رای وکالتی با حد نصاب ۶۵درصد کل اعضای جامعه برگزار شد.
سعید جمشیدی فرد*
انتخابات ۳ سال پیش شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران با اعمال رای حدود ۹۵۰ نفر اعضا مشتمل بر قریب یک چهارم رای وکالتی با حد نصاب ۶۵درصد کل اعضای جامعه برگزار شد. با وجودی که آرای وکالتی حائز این مزیت تشریفاتی احراز نصاب و برگزاری انتخابات در نوبت اول شد، اما نسبت قابلتوجه آرای وکالتی به اصالتی نگرانیهایی را بهوجود آورد. به ترتیبی که غیبت بالغ بر ۵۰درصد اعضا (شامل آن دسته که وکالت ندادند) در جلسهای که ۳ سال یکبار تشکیل میشود معنا دار و فراتر از دلایل یا بهانههای متداول غیبت در جلسات تلقی شد که گویای فقدان تعلق جدی آنان به حرفه تحلیل میشد. علاوه بر این، گاه رعایت قصد و نیت موکل توسط وکیل در انشای رای وی مورد تردید قرار گرفت و در مواردی عرف معمول مراجعه موکل به وکیل، با عمل معکوس آن جایگزین شد. با وجودیکه اعمال رای وکالتی کاملا منطبق و موافق مقررات بود بدنبال میزان قابلتوجه وکالتها، این سوال اساسی طرح شد که در جایی که آثار گزارش حسابداران رسمی منحصر به حقوق صاحبکاران نبوده و حقوق عمومی را تحت تاثیر قرار داده و نقش اجتماعی آنان به وضوح و صراحت در قانون موسوم به حسابداران رسمی از مهمترین اهداف مورد نظر قانونگذار بوده است، چرا باید جوازی به اعمال رای وکالتی داد. نتایج انتخابات و طرح و بحث نگرانیهای فوق، موجب شد تا حذف رای وکالتی نیز در اصلاحات آییننامه برگزاری انتخابات شورای عالی جامعه منظور و خوشبختانه در تیرماه به تصویب رسیده و ابلاغ شود.
بر این اساس انتظار میرود کیفیت آرا در انتخابات روز دوم مرداد ۱۳۸۹ در مقایسه با دورههای گذشته بهبود یابد. با این وجود باید توجه داشت که حضور نصاب بیش از ۵۰درصد اعضای جامعه برگزاری انتخابات را رسمیت میبخشد. بنابراین به پاس ارزش و اعتبار رای اصالتی و عنایت به تعداد حسابداران رسمی (۱۶۸۹ نفر)، باید کلیه اعضا با نشان دادن تعلق خود به حرفه در انتخابات شرکت فعال داشته و موجودیت برجسته حسابداران رسمی را به نمایش گذارند.
*حسابدار رسمی
ارسال نظر