گروه بورس- رییس شورای رقابت در واکنش به مصوبه دولت درباره مجوز حضور شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد شهید و وزارت رفاه در رقابت برای خرید بلوک ۱۸‌درصدی سایپا گفت: چنین تصمیمی نمی‌تواند درست باشد. واکنش‌ها به مصوبه اخیر دولت درباره مجوز حضور شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد شهید و وزارت رفاه در رقابت برای خرید بلوک ۱۸‌درصدی سایپا ادامه دارد و بعد از اعلام نظر مسوولان سازمان خصوصی‌سازی، شرکت بورس و نمایندگان مجلس، جمشید پژویان رییس شورای رقابت نیز موضع خود را اعلام کرد.

وی در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: از این منظر که دولت شرکت‌های این دو مجموعه را به حضور در رقابت تشویق کرده نکته مطلوبی است اما اینکه بابت طلب این دو مجموعه از دولت چنین تصمیمی‌ گرفته شده نمی‌تواند درست باشد.

وی ادامه داد: از همان آغاز به کار واگذاری شرکت‌های دولتی و مشمول اصل۴۴ با موضوع خصوصی یا دولتی و شبه‌دولتی بودن شرکت‌هایی مانند این دو زیرمجموعه مساله داشتیم. متاسفانه خصوصی‌سازی اقتصاد ایران به آن شکل که انتظار می‌رفت اجرا نشده و به جای بخش خصوصی فعال دیگر بخش‌ها تقویت شده‌اند.

پژویان خاطرنشان کرد: اینکه دولت بابت رد دیون بدهی خود اجازه حضور نهادهای عمومی مانند شرکت‌های وابسته به بنیاد شهید و وزارت رفاه را می‌دهد، یک نوع انحراف است و هدف اصلی واگذاری‌ها از بین می‌رود.

به گفته وی، با این شرایط مدیریت بنگاه‌های واگذار شده همچنان دولتی باقی مانده و به جای پررنگ شدن بخش خصوصی در اقتصاد، بخش‌های شبه‌دولتی و نهادهای عمومی پررنگ می‌شوند.

این مقام تاکید کرد: اگر شورای رقابت در خصوص رقابت سهام شرکت‌ها اختیار داشت و امکان ورود به این بخش فراهم بود مطمئن باشید که بسیاری از معاملات انجام شده قبلی را مردود اعلام می‌کرد. اما متاسفانه این شورا در این حوزه اختیاری ندارد و فقط بعد از واگذاری‌ها و در صورت وجود تمرکز و انحصار می‌تواند وارد عمل شود.

پژویان با بیان اینکه بارها اعلام کرده‌ایم اصول واگذاری‌ها باید رعایت شده تا بخش خصوصی واقعی وارد عمل شود، ادامه داد: شکل واگذاری‌ها به گونه‌ای است که شبه‌دولتی‌ها و نهادهای عمومی بابت طلب از دولت وارد میدان رقابت و خرید شده‌اند. این جریان باعث شده همان بخش‌هایی که قبلا مانع رشد بخش خصوصی بودند، قدرتمندتر شوند.

وی در خاتمه گفت: بنابراین چنین مسائلی با روح و قانون اصل۴۴ منافات دارد، چون هدف اصلی که همان انتقال امور به بخش خصوصی است محقق نمی‌شود.