یادداشت روز
ضرورتهای حضور حسابداران رسمی در انتخابات شورایعالی جامعه
دوم مردادماه سال جاری، چهارمین دوره انتخابات شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران برگزار میشود.
نظامالدین ملکآرایی *
دوم مردادماه سال جاری، چهارمین دوره انتخابات شورایعالی جامعه حسابداران رسمی ایران برگزار میشود. در این روز اعضای این مهمترین نهاد حرفهای کشور، با حضور در کنار صندوق رای، میکوشند با انتخاب اعضای شورایعالی رشد فکری و تفاهم جمعی خود را نشان دهند. در این یادداشت قصد دارم بر سه نکته تاکید کنم که گمان میکنم در مقطع کنونی اهمیت ویژهای دارند. نکته نخست ویژگیهای جامعه حسابداران رسمی ایران است که در عمل صیانت از هویت آن را ضرورت میبخشد. جامعه حسابداران رسمی ایران به دلیل ظرفیتهای قانونی بالقوه خود، میتوان بهجرات مطرحترین نهاد حرفهای کشور دانست. این تشکل دارای ماهیت مستقل، غیرسیاسی و غیردولتی است و از این رو ضرورت دارد، همکاران بر صیانت از هویت آن، اصرار و پافشاری کنند، در غیراینصورت، شاهد تکرار تجربیات تلخ گذشته خواهیم بود و جامعه حسابداران رسمی ایران به شیر بییال و کوپالی تبدیل خواهد شد که با یک تشکل حرفهای فرسنگها فاصله دارد. همه ما، از جامعه حسابداران رسمی انتظار داریم که سرای امنی برای اعضای آن باشد. اما، برای آنکه این جامعه را پناهگاهی در مقابل ناملایمات خود بیابیم، نخست باید آن را حفظ کنیم و چارچوبهای آن را محکم سازیم که لازمه آن، تکریم و ارتقای جایگاه و منزلت اجتماعی حسابداران رسمی و مشارکت همه اعضا در اداره امور جامعه و به طریق اولی مشارکت در انتخابات آن است.
نکته دوم تاکید بر اهمیت انتخابات اعضای شورای عالی است. واژه انتخابات همواره در تمام جوامع پیشرفته، بازگوکننده رشد فکری و تفاهم جمعی در هر جمعیتی است. انتخابات شورای عالی، از معدود فرصتهایی است که اعضای جامعه میتوانند در سرنوشت خود نقش داشته باشند. پس همه اعضای جامعه، ازجمله آنان که انتقاداتی نسبت به جامعه دارند، دستکم برای اصلاح امور آن، باید به متن بیایند و در انتخابات دوم مرداد ماه شرکت کنند.
تحقق این امر نشان خواهد داد که اعضای جامعه، بهرغم آنکه گاه در میان خودشان دچار اختلافنظرهای کارشناسی میشوند، اما، آنجا که صحبت از انسجام و احقاق حقوق حرفهای است و آنجا که صحبت از تلاش برای ارتقای سطح سلامت مالی در کشور است، چقدر در پیگیری مطالبات خود مصمم هستند. از این رو است که اگر انتخابات را جدی نگیریم، به دیگران اعلام میکنیم که ما و حرفه ما را نادیده بگیرند.
نکته سوم و پایانی آن که داوطلبان عضویت در شورای عالی، باید قبل از هر چیز مشخص کنند که چرا برای عضویت در شورای عالی جامعه داوطلب شدهاند و سپس خود را موظف بدانند که در مورد مسائل گوناگون نظام سلامت مالی کشور، برنامه و به طور کلی بیان دیدگاه داشته باشند، تا اعضا بتوانند آگاهانهتر رای بدهند. جامعه حسابداران رسمی نیز به نوبه خود در نظر دارد فرصتی برابر در اختیار کاندیداها قرار دهد تا رئوس برنامههای آینده خود را جهت اطلاع سایر اعضا در سایت جامعه قراردهند. امیدواریم این شیوه، بتواند مانع از زدوبندهای دستهای و گروهی و برخورد شطرنجی و اعمال صفبندیهای کاذب، به بهانه رعایت مصالح گروهی شود که در نهایت، در شان و منزلت یک نهاد حرفهای نیست. فارغ از این که چه افرادی در این انتخابات حائز اکثریت آرا میشوند و ترکیب شورای عالی چهگونه رقم میخورد، آنچه در این میان بیش از دیگر موارد اهمیت دارد، انتخاب گروهی از داوطلبان عضویت در شورای عالی، بهوسیله اکثریت قاطع حسابداران رسمی است. پس تردید نکنیم که اگر این انتخابات مورد استقبال اعضای جامعه حسابداران رسمی قرار گیرد، بدون شک کسانی که انتخاب میشوند چون رای اکثریت اعضای جامعه را دارند، پشتوانه مناسبی برای فعالیت خواهند داشت. فراموش نکنیم که جامعه حسابداران رسمی، برای ارتقای اقتدار خود، به افراد مصمم برای ایجاد اصلاحات در نظام سلامت مالی کشور نیاز دارد. دیگر آن زمانی که اعضا فقط برای استفاده از اعتبار حضور در شورای عالی جامعه، در انتخابات آن شرکت میکردند، گذشته است.
*حسابدار رسمی و دبیرکل جامعه حسابداران رسمی
ارسال نظر