در گفتوگوی دنیای اقتصاد با نایب رییس هیاتمدیره تشریح شد
پشت پرده فسخ پروژه ۱۰۰۰میلیارد تومانی «نوسا»
دلیل ذخایر ۱۱۵میلیاردی
سیدمحمد صدر هاشمینژاد در گفتوگویی با دنیای اقتصاد با اشاره به گسترش شعب بانک اقتصاد نوین به بیش از 230 شعبه در سراسر کشور گفت: در یک سال گذشته «ونوین» یکی از بهترین دورانهای خود را پشت سر گذاشت، ماههایی که صرف «شسته و رفته» شدن وضعیت حسابها به ویژه تعیین تکلیف مطالبات گذشت.
وی با سنواتی خواندن بخش عمدهای از مطالبات مشکوکالوصول ۱۱۵میلیارد تومانی بانک اقتصاد نوین، از دلیل منظور شدن این میزان ذخیره در حسابهای سال جاری سخن گفت و افزود: از یک سال گذشته تاکنون بانک مرکزی آییننامههای جدیدی را در مورد مطالبات و در نظر گرفتن ذخایر ابلاغ کرده که در نتیجه آن بانک اقتصاد نوین ناچار به گرفتن ذخیره مطالبات مشکوکالوصول ۱۱۵میلیارد تومانی شده است، حال آنکه بیشتر این ذخایر سنواتی است و در سال جاری بانک تنها در حدود ۱۰میلیارد تومان مطالبات مشکوکالوصول دارد که برای یک بانک ۴۰۰میلیارد تومانی، نه تنها طبیعی است، بلکه بسیار کم است و از یک موفقیت بزرگ مدیران بانک برای کاهش قابلتوجه میزان مطالبات مشکوکالوصول حکایت دارد.
رییس هیاتمدیره شرکت سرمایهگذاری سامانه استراتوس در مورد دلایل ابلاغ آییننامههای جدید بانک مرکزی در مورد ذخایر گفت: البته این آییننامهها چندین ماه است که ابلاغ شده و شاید در این مقطع چیز جدیدی نباشد، اما در مجموع دلیل آن پایین آمدن ریسک بانکها بوده است، از این رو در جهت کاهش ریسک، گرفتن این ذخایر تکلیف شده که در جای خود اقدام درستی است، اما برخی سرمایهگذاران به ویژه معاملهگران در این شرایط نتوانستهاند تحلیل درستی در مورد این بانکها داشته باشند که برای رسیدن به تحلیل واقعی باید با در نظر گرفتن تکالیف مقرر شده از سوی بانک مرکزی و بررسی دقیق صورتهای مالی، جمعبندی نهایی از وضعیت بانک داشته باشند. وی تاکید کرد: بانک اقتصاد نوین با جدیت در ستادی منسجم، برنامه دریافت مطالبات خود را پیگیری میکند و در زمینه وصول این طلبها هم به موفقیتهایی رسیده است که حاصل تلاش گروهی از کارشناسان زبده حقوقی و پیگیری مجدانه مدیران بانک است.
امیدواری به کاهش ذخایر
این عضو هیات مدیره «ونوین» با اشاره به پیشبینی کاهش ذخیره مطالبات مشکوکالوصول گفت: به طور تقریبی تمام مطالبات امسال وصول خواهد شد و ذخایر ما تنزل مییابد، ذخایری که مربوط به مطالبات سنواتی است و به دلیل نحوه ارائه تسهیلات در سالهای قبل رخ داده است که البته به برگشت این ذخایر نیز امیدواریم.
صدر هاشمینژاد با بیان اینکه نخستین بانک خصوصی کشور از یک دوران گذار عبور کرده است، گفت: هیات مدیره بانک برای ارتقای سطح بانک به عنوان یک الگو و سمبل بانکداری خصوصی در کشور، با صرف انرژی بسیار زیاد فعالیتهای خوبی داشته است که نتیجه آن را میتوان در ازدحام جمعیت در شعب این بانک خصوصی و شیب ملایم افزایش سودآوری بانک مشاهده کرد، آن هم در شرایطی که شرایط نامساعد اقتصادی و بحران اقتصادی در جهان گریبان بسیاری از صنایع و حتی صنعت بانکداری و واسطهگری مالی را گرفته بود.
بدهکاران به صف خوشحسابها بیایند
او از پرداخت مطالبات بانک از سوی مشتریان بدهکار قدردانی کرد و از دیگر بدهکاران خواست تا نسبت به پرداخت هر چه سریعتر مطالبات بانک اقدام کنند، چرا که اقدامات ستاد پیگیری مطالبات بانک به صورت جدی به دنبال وصول این طلبها است و قبل از اقدامات حقوقی، بهتر است بدهکاران خود در صف مشتریان خوشحساب قرار گیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود ذخیره 115میلیارد تومانی مطالبات مشکوکالوصول و افزایش سرمایه بانک به 400میلیارد تومان، همچنین پوشش 30تومان از پیشبینی سود در 9 ماهه، امکان تحقق EPSا 50تومانی «ونوین» وجود دارد؟ گفت: در زمینه پوشش EPS نگرانی نداریم و در این خصوص سهامداران بانک بهترین قضاوت را دارند، چرا که نگاهی منصفانه به گذشته بانک نشان میدهد که همواره نخستین بانک خصوصی کشور در تحقق پیشبینیها مشکلی نداشته است، ضمن آنکه EPS پیشبینی شده محتاطانه و با در نظر گرفتن برخی ملاحظات از جمله ذخایر به بازار اعلام شده است.
سهامداران ما حرفهای هستند
وی با ذکر این نکته که معاملهگران و سهامداران به بازدهی و سودآوری بانک اقتصاد نوین با شیب ملایم اعتقاد دارند، گفت: «ونوین» همواره شاهد حضور معاملهگران حرفهای و تحلیل محور بوده است، معاملهگرانی که با تحلیل بنیادی سهام شرکت میدانند که پیشبینیهای بانک واقعبینانه است و سهام آن در یک دوره مالی یک ساله بازدهی مطلوب و DPS قابل قبولی به همراه دارد.
چرا «بنکر» به «نوین» رسید؟
صدر هاشمینژاد در مورد «جایزه بنکر» که امسال نیز اقتصاد نوین آن را دریافت کردهاست، گفت: این جایزه توسط موسسه بینالمللی Banker اعطا میشود که حاصل بررسی و مانیتور صدها بانک در سراسر دنیا و بر اساس اطلاعاتی است که در طول سال به این موسسه داده میشود...
آن موسسه با سنجش بانکهای همان کشور نسبت به اعطای جایزه اقدام میکند که بانک اقتصاد نوین نیز امسال برای سومین بار به دلیل رعایت نسبت های بانکی و دقت لازم در رعایت استانداردهای بینالمللی بانکداری جایزه بنکر ۲۰۱۰ را هم دریافت کرد.
پشت پرده فسخ قرارداد یک پروژه بزرگ
نایب رییس هیات مدیره و نوسازی ساختمان تهران در پاسخ به این پرسش که چرا «نوسا» از مشارکت در پروژه بزرگ متروی حقانی بازماند، گفت: شرکت نوسازی و ساختمان تهران بر این اساس در مناقصه پروژه بزرگ حقانی شرکت کرده و برنده شده بود که مدیران وقت سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران برای حضور «نوسا» در این پروژه بسیار علاقهمند بودند. از این رو «نوسا» هم برای اجرای یک پروژه بزرگ که استانداردهای ساختمانسازی را در ایران ارتقا میداد، طرحها و نوآوریهایی را برای پروژه متروی حقانی تعریف کرد، از جمله این که ظرف ۶ ماه مطالعه کارشناسی در بازارهای بینالمللی یکی از بهترین طراحان و مشاورهای پروژههای بزرگ دنیا که تعداد زیادی از پروژههای دبی را طراحی کرده بود را برای طراحی پروژه حقانی انتخاب کرد و پای این شرکت بینالمللی را به کشور باز کرد، اما متاسفانه با تغییر مدیریت در سازمان مشارکتهای مردمی شهرداری و حاکم شدن فضای کوتهبینی و برخی حسادتها، آینده این پروژه زیر سوال رفت.
وی ادامه داد: هنگامی که شرکت نوسازی و ساختمان تهران در حال انعقاد قرارداد با شرکت طراحی بینالمللی «ATKINS» بود، مدیران جدید سازمان مشارکتهای مردمی شهرداری تهران بر خلاف نص صریح قراردادی که با «نوسا» منعقد کرده بود، اقدام به فسخ قرارداد کردند. اما صرفنظر از اینکه سازمان مزبور نمیتوانست یک طرفه برنده مناقصه را از حضور در پروژه محروم و قرارداد را فسخ کند، متاسفانه تا این لحظه پروژه بزرگی که میتوانست در حال حاضر وارد فاز اجرایی شود، همچنان بلاتکلیف است. با این وصف این پروژه نیز همانند دیگر پروژههای نیمهکاره و بلاتکلیف به تاریخ پیوست و وارد فاز دعوی شد تا شاید زمانی دیگر مدیرانی بلندنظر و فکور با اندیشههای متعالی نسبت به راهاندازی آن اقدام کنند.
آن پروژه هزارمیلیاردی چه بود؟
به گفته وی، در قالب پروژه موسوم به TOD قرار بود در حاشیه متروی شهید حقانی در زمینی به وسعت 5/7 هکتار «سیتی سنتر» با امکانات رایج مراکز مشابه در دنیا احداث شود، پروژهای که بالغ بر هزار میلیارد تومان ارزش داشت و از مهمترین پروژههای افتخارآفرین شهرداری محسوب میشد که متاسفانه با نگاه غلط برخی مدیران متوقف شد. وی با اشاره به خسارات وارد شده به نوسازی ساختمان به دلیل فسخ این قرارداد گفت: شرکت «نوسا» قبل از فسخ یک طرفه قرارداد پروژه حقانی، بالغ بر 5/2 میلیارد تومان هزینه کرده است که مدعی پرداخت این خسارت از سوی فسخکننده قرارداد است.
استراتوس از بانک کشاورزی طلبکار شد
رییس هیات مدیره بانک اقتصاد نوین در مورد سرانجام مصادره 5/4 درصد از سهام نخستین بانک خصوصی ایران از سوی بانک کشاورزی گفت: با رای دادگاه 6/2 درصد از سهام ضبط شده به سامانه استراتوس بازگشت و طلب بانک کشاورزی از پیمانکاری استراتوس از محل 9/1 درصد از سهام مصادره شده، قابل دریافت بوده، ضمن آنکه ارزش این بلوک 9/1 درصدی بالاتر از اندازه طلب بانک کشاورزی از پیمانکاری استراتوس بود. همچنین این بانک قبل از مصادره سهام از ما 2 میلیارد تومان وجه نقد برای عدم مصادره دریافت کرده بود که با این وصف بانک کشاورزی در حال حاضر بیش از طلب خود سهام «ونوین» را در اختیار دارد و باید وجوه از قبل دریافت شده را به همراه تعداد سهامی که غیرقانونی مصادره کرده است، به پیمانکاری استراتوس بازگرداند که البته در زمینه دریافت مطالبات از بانک کشاورزی در مراجع قضایی طرح دعوی شده است.
ارسال نظر