از سوی معاون ناشران بورس اعلام شد
جزئیات ورود ۱+۷ پالایشگاه به بورس تهران
محمدرضا رستمی که درباره جزئیات ورود 1+7 پالایشگاه به بورس تهران با خبرنگار دنیایاقتصاد سخن میگفت، با اشاره به قدمت یکصدساله شرکت پالایش نفت آبادان افزود: از آن جا که پالایشگاه آبادان در سال 1291 راهاندازی شده، قدمتی یکصد ساله دارد و قدیمیترین پالایشگاه کشور محسوب میشود و همچنین نخستین شرکتی است که در 100 سالگی بورسی میشود.
«آبادان» تنها پالایشگاه سهامی عام
وی در پاسخ به این پرسش که پذیرش پالایشگاه آبادان در چه مرحلهای قرار دارد؟ گفت: این شرکت در بین 8 پالایشگاه دیگر تنها شرکتی است که به سهامی عام تبدیل شده است، چراکه پالایشگاه آبادان برای انتشار اوراق مشارکت 250میلیاردتومانی خود و اخذ مجوز از سازمان بورس نیاز به سهامی عام شدن دارد، از این رو، مراحل لازم را طی کرده و از دیگر پالایشگاهها جلوتر است، هماکنون هم اطلاعات لازم از شرکت مزبور در حال دریافت است و برنامه کسب و کار شرکت نیز باید ارائه شود.
او با بیان اینکه کارگزاری مفید به عنوان مشاور پذیرش پالایشگاه آبادان فعالیت میکند، گفت: پس از طی مراحل لازم و ارائه اطلاعات مورد نیاز از سوی شرکت، امیدنامه پالایش نفت آبادان درج و هیات پذیرش ورود این شرکت به بورس تهران را بررسی خواهد کرد.
شرکتی با سودی 6 برابر سرمایه
معاون بورس اوراق بهادار، سود خالص سال ۸۷ پالایش نفت آبادان را مبلغ ۸۲۴میلیاردتومان ذکر کرد و گفت: با توجه به سود قابلتوجهی که شرکت در سال گذشته محقق کرده، پالایشگاه آبادان در عین حالی که عنوان قدیمیترین پالایشگاه کشور را یدک میکشد، بزرگترین پالایشگاه کشور نیز محسوب میشود.
وی در مورد تولیدات پالایشگاه آبادان گفت: تقریبا همه فرآوردههای مربوط به پالایش نفت در این پالایشگاه تولید میشود و تولید روزانه این شرکت هم به 450 هزار بشکه در روز میرسد که در واقع گویای مصرف نفت خام این شرکت است.
به گفته رستمی، آخرین سرمایه ثبت شده پالایشگاه آبادان مبلغ ۱۲۹میلیاردتومان اعلام شده و این شرکت با همین میزان سرمایه، بورسی خواهد شد.
پیر پالایشگاهها، اسفند ماه در بورس
وی افزود: در صورتی که سهام پالایشگاه آبادان مراحل پذیرش را با سرعت هر چه بیشتری طی کند، این شرکت اصل چهل و چهاری در اسفندماه در بورس پذیرش شده و سهام آن در بورس عرضه میشود.
وی در مورد میزان عرضه اولیه سهام پالایشگاه آبادان گفت: هنوز در این رابطه تصمیمی گرفته نشده، اما عرضه اولیه سهام شرکتهای اصل چهل و چهاری تابع دستورالعمل عرضههای اولیه است. (براساس دستورالعمل عرضه اولیه، 20 درصد از سهام شرکت باید در طی یک دوره زمانی در بورس عرضه شود).
بورس در انتظار شرکتی ۱۴۰۰میلیاردتومانی
رستمی از پالایشگاه بندر عباس و اراک به عنوان جوانترین پالایشگاههای کشور یاد کرد و افزود: پالایشگاه بندر عباس با سرمایه هزار و 380میلیاردتومانی نیز در فهرست پالایشگاههای قابلواگذاری در بورس قرار دارد که در سال 87 سود 432میلیاردتومانی را شناسایی کرده است و جوانترین پالایشگاه کشور محسوب
میشود. از طرفی دیگر پالایشگاه شازند اراک هم که سرمایه ثبت شدهای معادل ۵۶۴میلیاردتومان دارد، نیز از پالایشگاههای جوان کشور محسوب میشود که در سال ۸۷ سود خالص ۵۰۴میلیاردتومانی شناسایی کرده است.
۱+۷پالایشگاه به بورس میآیند
معاون شرکت بورس از پالایشگاه تبریز، تهران، شیراز، لاوان و کرمانشاه به عنوان دیگر پالایشگاههایی یاد کرد که در فهرست پذیرش در بورس قرار دارند و خاطرنشان کرد: در ابتدا قرار بود 7 پالایشگاه واگذار شوند که با اضافه شدن پالایشگاه کرمانشاه در فهرست واگذاریها، شمار پالایشگاههای قابلواگذاری از طریق بورس به 8 پالایشگاه رسید.
پالایشگاهها در بورس صاحب میز میشوند
وی با اشاره به برگزاری میز صنعت ویژه پالایشگاهها در بورس تهران گفت: همزمان با طی مراحل پذیرش پالایشگاهها در بورس، با همکاری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، میز صنعت پالایشگاهها با موضوع چالشهای پذیرش پالایشگاه در بازار سرمایه برگزار خواهد شد.
صندوق نفت با زیرمجموعهها میآید
معاون امور ناشران و امور اعضای بورس در برابر این سوال که پذیرش شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی به کجا رسید؟ گفت: براساس توافقات صورتگرفته، مقرر شد که همزمان با پذیرش سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی نفت، برخی از شرکتهای زیرمجموعه آن نیز پذیرش شوند.
وی افزود: ۱۰۰ درصد سهام شرکتهای نفت و سپاهان، نفت جی، عملیات اکتشاف نفت و هواپیمایی نفت متعلق به سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی نفت است و این شرکت سرمایهگذاری در شرکتهای مهندسی و ساختمان صنایع نفت، توربو کمپرسور نفت و مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به ترتیب ۶۸ درصد، ۶۴ درصد و ۵۱ درصد سهامدار است که برخی از این شرکتهای زیرمجموعه قرار است، وارد بورس شوند.
هلدینگ 5میلیارد دلاری در گروه واسطهگری مالی
وی ارزش داراییهای سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی نفت را نزدیک به ۵میلیارد دلار ذکر کرد و گفت: سرمایه ثبت شده این شرکت رقم ۲۲۰میلیاردتومان است و برنامه پذیرش آن و شرکتهای زیرمجموعه در بورس به طور جدی دنبال میشود، اما در حال حاضر نمیتوان زمان دقیقی برای پذیرش این شرکتها اعلام کرد.
رستمی در مورد پذیرش بیمه پارسیان و معلم در بورس گفت: این شرکتها در مرحله تکمیل امیدنامه قرار دارند و برنامه ورود به بورس خود را به صورت جدی پیگیری میکنند.
آب و خاک به چه گروهی میرود؟
وی از احتمال ورود شرکت مهندسی آب و خاک به بورس تا پایان سالجاری خبر داد و گفت: شرکت مهندسی آب و خاک متعلق به وزارت جهاد کشاورزی است که با سرمایه ثبت شده 66میلیاردتومانی، سود خالص 6تومانی نیز داشته است.
وی گفت: شرکت مهندسی آب و خاک شرکت فعال در آبیاری زهکشی، سدسازی و کانالسازی است و با توجه به آن که پیمانکار وزارت جهاد کشاورزی و نیرو است، در گروه پیمانکاری صنعتی بورس تهران جای خواهد گرفت، در حال حاضر نیز امیدنامه این شرکت تکمیل و آماده درج است.
آخرین اخبار از ایرانول و دانا
وی در مورد آخرین وضعیت پذیرش بیمه دانا گفت: مشکل مالیاتی بیمه دانا همچنان پابرجا است که در صورت حل این مشکل، هیات پذیرش بلافاصله بیمه دانا را در بورس پذیرش خواهد کرد.
وی همچنین پذیرش شرکت نفت ایرانول در بورس اوراق بهادار را با توجه به عدم پیگیری سهامدار عمده منتفی اعلام کرد.
ارسال نظر