رییس سازمان بورس شایعه تغییر خود را تکذیب کرد
گروه بورس- معصومه طاهرخانی: رییس سازمان بورس شایعات برکناری خود را به «شدت» تکذیب کرد. «علی صالح‌آبادی» در حاشیه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید، «شایعات تغییر رییس سازمان بورس به طور جدی مطرح است و ظاهرا افرادی در دولت هم موافق این تغییر هستند.

موضع شما در برابر این شایعه چیست؟ گفت: «من به شدت تکذیب می‌‌کنم و برای اولین بار است که این خبر را می‌‌شنوم.» وی ادامه داد: شخص رییس‌جمهور و وزیر اقتصاد به بنده لطف دارند و تا سال 90 بنده در این سمت خواهم بود.
CDS را می‌‌فروشیم!
سخنگوی شورای بورس در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ما که پرسید: «آخرین تصمیمی که برای کاهش سهم 27درصدی سازمان بورس در شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گرفته شده، چیست؟ گفت: شورای بورس ضرب‌الاجلی را تا اردیبهشت سال آینده که موعد برگزاری مجمع سالانه سازمان بورس است، تعیین کرده تا این سهم به مقدار قانونی 5درصد خود کاهش یابد. وی افزود: بر اساس اولویت‌بندی شورا برای واگذاری این 27درصد مقرر شده که شرکت‌های بورس کالا و فرابورس هم هر کدام به میزان 5درصد سهامدار سپرده‌گذاری شوند. بعد از این دو شرکت، تمام بانک‌هایی که کمتر از 5درصد سپرده‌گذاری را در اختیار دارند در اولویت قرار می‌‌گیرند. شرکت‌های کارگزاری و مردم هم در رتبه‌های بعدی دریافت سهام سپرده‌گذاری هستند. وی تصریح کرد: قیمت‌گذاری سهام مشمول واگذاری در حال انجام است و برآورد ما این است که تا قبل از برگزاری مجمع سالانه سازمان، واگذاری‌ها انجام شود.
همه توافقات بورس و بانک مرکزی
«صالح‌آبادی» در ادامه به تشریح جلسات مشترک سازمان بورس با بانک مرکزی پرداخت و گفت: 24سرفصل کاری برای افزایش تعاملات بین سازمان بورس و بانک مرکزی مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت. بر اساس یکی از این توافقات، قرار شد تعیین قیمت سکه در آینده نزدیک در بورس کالا انجام شود. همچنین راه‌اندازی بازار نقدی و آتی ارز از دیگر توافقات است به نحوی که قرار شد در بحث امکان‌سنجی باهمکاری معاونت ارزی بانک مرکزی مطالعاتی انجام شود.
اوراق مشارکت دولتی را به بورس می‌‌آوریم
صالح‌آبادی ادامه داد: راه‌اندازی بازار ثانویه اوراق گواهی سپرده بانک‌ها و اوراق مشارکت دولتی در بورس یا فرابورس از موارد توافق شده است.
وی گفت: اگر اوراق مشارکت در بازار ثانویه (بورس یا فرا بورس) منتشر شود نیازی به اینکه ۲۰‌درصد از وجوه ناشران در اختیار بانک‌ها برای باز خرید باشد، وجود نخواهند داشت. به گفته وی، این امر منجر می‌شود تا منابع بانک و ناشر کمتر درگیر شود. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در این جلسات قرار شد تا شکل اوراق مشارکتی که بانک مرکزی مجوز آن را صادر می‌کند، تغییر کند. وی گفت: اگر فردی اوراق منتشره توسط بورس را خریداری نکرد بانک‌ها بر اساس تضمین، آنها را خریداری می‌کنند. صالح‌آبادی ادامه داد: در صورتی که افزایش سرمایه موسسات خصوصی و دولتی نزد سازمان بورس و اوراق بهادار انجام شود بانک‌ها نیز باید به عنوان شرکت‌های سهامی عام مجوز لازم را از بازار سرمایه دریافت کنند.
CDS به بانک مرکزی رفت
رییس سازمان بورس به عضویت سپرده‌گذاری مرکزی در سامانه «تسویه الکترونیک بانک مرکزی» اشاره کرد و گفت: این سامانه هنوز راه‌اندازی نشده، ولی طی توافقات با بانک مرکزی شرکت سپرده‌گذاری به عنوان یکی از اعضای این سامانه معرفی شده است. به گفته وی، البته با وجودی که این سامانه هنوز درحوزه بانکی راه‌اندازی نشده اما تا پایان سال ایجاد خواهد شد.صالح‌آبادی در ادامه تدوین صورت‌های مالی نمونه لیزینگ‌ها را از دیگر موارد مورد توافق بانک مرکزی و بورس دانست و اظهار داشت: در بحث بانک‌ها، صورت‌های مالی نهایی شده است و با لیزینگ‌ها نیز این امر انجام خواهد شد.وی، نحوه استفاده از حسابرسان معتمد سازمان بورس را از دیگر توافقات عنوان و تصریح کرد: مقرر شد بانک مرکزی از این گزارش‌ها استفاده کرده و در صورت مشاهده تخلف حسابرسان، آنها را به بورس اعلام کند. صالح‌آبادی، بحث استقرار سامانه‌های پشتیبان بازار سرمایه در ساختمان ایمن بانک مرکزی و طرح نگهداری وجوه مشتریان کارگزاری‌ها درحساب خود و نحوه استفاده بانک مرکزی از توان کمیته فقهی سازمان بورس را از دیگر توافقات این دو دستگاه برشمرد. صالح‌آبادی از توافق این بانک در خصوص مشخص شدن میزان انتشار اوراق مشارکت هر سال قبل از آغاز سال جدید خبر داد و گفت: همکاری واحد ناشران سازمان با واحد نظارت بر بانک‌ها در بانک مرکزی از دیگرتوافقات بوده است.وی تصریح کرد: سازمان بورس به شرکت‌های بورسی ابلاغ کرد که طبق ماده ۴۱ و ۴۵ قانون، گزارش هیات مدیره شرکت‌ها و مجامع را به سازمان بورس ارائه دهند.
«ترین‌ها»ی بورس در جشنواره ما!
«صالح‌آبادی» در ادامه به تشریح روند جشنواره بازار سرمایه که قرار است، اول آذر ماه برترین‌های بورس را معرفی کند، پرداخت و گفت: معیارهای انتخاب برترین‌ها بر اساس دستورالعمل‌های تعریف شده برای ارکان و فعالان بازار است و برای بخش‌های مرتبط با رسانه‌ها هم هیات داوری مستقل تعریف شده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان آنکه معیار انتخاب کارگزاران برتر بر اساس دستورالعمل مربوط به رتبه‌بندی کارگزاری‌ها است، اظهار داشت: سه کارگزار از 87 کارگزاری حائز رتبه الف شدند که بیش از 200 امتیاز داشتند.
وی افزود: همچنین قرار است علاوه بر انتخاب برترین ناشر بورسی، سه صندوق سرمایه‌گذاری نیز معرفی شود.
وی ادامه داد: ‌درصد سهام، بازدهی صندوق و ارزش خالص دارایی‌ها و ترکیب دارایی‌ها از جمله معیار‌های انتخاب برترین‌ صندوق‌ها در این بخش بوده است.
وی با بیان اینکه قرار است برترین مدیر صندوق انتخاب شود،گفت: میزان بازدهی تعدیل شده بر مبنای ریسک ومدیرانی که حداقل شش ماه فعالیت داشته باشند از معیار‌های انتخاب بوده است.
متاسفانه بعضی وقت‌ها اول نداریم!
صالح‌آبادی افزود: در این جشنواره ۲۸۰ اثر از ۳۷ خبرنگار دریافت ودر هیات داوری بررسی شد. به گفته وی، قرار است در این جشنواره رتبه‌های اول تا سوم معرفی شوند که حوزه‌های خبر، مقاله، گزارش تحلیلی، توصیفی، تحقیقی، یادداشت خبری، تیتر وعکس نیز سه نفر انتخاب ومعرفی می‌شوند که البته در برخی از حوزه‌ها نفر اول نداریم.
وی با بیان آنکه، همچنین برترین عرضه‌کننده در حوزه فلزات، نفت و کالا نیز معرفی خواهد شد، اظهار داشت: برترین‌ها در حوزه تشکل‌ها و مولفین نیز انتخاب خواهند شد.
از نوزاد چند روزه تا پیرمرد ۹۳ساله!
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادارادامه داد: در این جشنواره خردسال ترین سهامدار تا تاریخ 15شهریور ماه سال جاری و سالمند‌ترین سهامدار که 93 سال دارد، معرفی می‌شوند.
وی با بیان آنکه، معرفی فعال ترین سهامدار بورس که فردی حقیقی است از دیگر برنامه‌های این جشنواره است، اظهار داشت: تعداد نمادهای معاملاتی و میزان سهام در ۱۰سال گذشته، ملاک این انتخاب بوده است.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برترین شرکت‌های نرم افزاری با معیار انتخاب کیفیت و کمیت محصولات، نوآوری و... نیز تعیین خواهند شد. وی تصریح کرد: نویسندگان حوزه کودک و بازار سرمایه و همچنین برگزیدگان مسابقات مقاله‌نویسی نیز معرفی می‌شوند.