دنیای اقتصاد- با اعلام پیش‌بینی سود امسال ۳۹ صنعت حاضر در بورس به مبلغ ۱۰۳هزار میلیارد ریال، میانگین بازده انتظاری سرمایه‌گذاران در بورس کشور مبلغ ۱۶درصد برآورد می‌شود که این رقم در مقایسه با سود بانکی و اوراق مشارکت به دلیل احتساب ریسک سرمایه‌گذاری مقدار کمی خواهد بود. بر این اساس، به نظر می‌رسد در روزها و هفته‌های آینده این میانگین باید با افت قیمت سهام یا افزایش پیش‌بینی سود سهام یا ترکیبی از این دو حالت تعدیل شود. بر اساس آخرین پیش‌بینی سودآوری شرکت‌ها

بازده انتظاری سرمایه‌گذاری در بورس به ۱۶درصد رسید

گروه بورس-اعظم شریفی: پیش‌بینی سود امسال ۳۹ صنعت حاضر در بورس مبلغ ۱۰۳هزار و ۱/۵۳۷میلیارد ریال اعلام شده است.

ارزش بورس تهران نیز تا پایان مهر ماه به مبلغ ۶۴۶هزار و ۵۰۱میلیارد ریال رسیده است که با احتساب مجموع پیش‌بینی سودامسال، میانگین P/E بازار سرمایه کشور به ۲/۶مرتبه رسیده است.

به این ترتیب میانگین بازده انتظاری سرمایه‌گذاران در بورس کشور مبلغ ۱۶درصد برآورد می‌شود که این رقم در مقایسه با سود بانکی و اوراق مشارکت به دلیل احتساب ریسک سرمایه‌گذاری مقدار کمی خواهد بود.

بر این اساس به نظر می‌رسد در روزها و هفته‌های آینده این میانگین باید با افت قیمت سهام یا افزایش پیش‌بینی سود سهام یا ترکیبی از این دو حالت افزایش یابد.

بر اساس گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، ۳۳۲ شرکت بورسی در ۳۹صنعت فعال هستند که با ۲۸۲هزار و ۷۲۵میلیاردریال سرمایه در مجموع مبلغ ۱۰۳هزار و ۵۳۷میلیارد ریال سود پیش‌بینی کرده‌اند.

این در حالی است که سه گروه بانکداری، خودرو و فلزات اساسی به ترتیب بیشترین سود صنایع حاضر در بورس را به خود اختصاص داده‌اند.

گروه بانکداری با پیش‌بینی ۱۷هزار و ۳۰۴میلیارد ریال سود برای ۷ شرکت حاضر در این گروه معادل ۱۷درصد از پیش‌بینی سود صنایع بورسی را کسب کرد.

بانک صادرات در این گروه با سه‌هزار و ۸۶۴میلیارد ریال پیش‌بینی سود، بیشترین سود پیش‌بینی شده را دارد. همچنین پارسیان و ملت رتبه‌های بعدی را دارند.

همچنین در گروه خودرو و ساخت قطعات ۳۰ شرکت حاضر، امسال مبلغ ۱۶هزار و ۸۷۰میلیارد ریال سود پیش‌بینی کرده‌اند. پیش‌بینی سود این گروه در مجموع معادل ۱۶درصد از پیش‌بینی سود صنایع حاضر در بورس بود.

سایپا در این گروه با مبلغ ۷هزار و ۹میلیارد ریال پیش‌بینی سود رتبه اول را کسب کرد.

همچنین گروه بهمن با ۱۴۰۸میلیارد ریال سود پیش‌بینی شده رتبه‌ بعد را دارد. از سوی دیگر برای ۲۳ شرکت گروه فلزات اساسی مبلغ ۹هزار و ۱۹۸میلیارد ریال سود پیش‌بینی شده است که معادل ۹درصد از پیش‌بینی سود صنایع حاضر در بورس است. در این گروه ملی مس با ۴۷۴۷میلیارد ریال و فولاد با ۳۵۲۳میلیارد ریال رتبه‌های اول و دوم بیشترین پیش‌بینی سود را دارند.

همچنین گروه‌های چند رشته‌ای صنعتی، سیمان، کانه‌های فلزی، فرآورده‌های نفتی، مخابرات، محصولات شیمیایی و دارویی رده‌های چهارم تا دهم بیشترین پیش‌بینی سود صنایع را کسب کردند.

به این ترتیب ۱۰صنعتی که بیشترین سود امسال را اعلام کرده‌اند، در مجموع با پیش‌بینی سود ۸۵هزار و ۵۶میلیاد ریالی معادل ۸۲درصد از پیش‌بینی سود صنایع بورسی را به خود اختصاص دادند.

این در حالی است که در گروه‌های مزبور ۵ شرکت در مجموع ۲۶هزار و ۸۵۱میلیارد ریال سود پیش‌بینی کرده‌اند. سایپا با پیش‌بینی سود ۷۰۰۹میلیارد ریالی رتبه اول و پالایش نفت اصفهان با ۶۰۰۲میلیارد ریال رتبه دوم را دارند.

مخابرات با سود ۵۲۲۹میلیارد ریالی، ملی مس با ۴۷۴۷میلیارد‌‌ریال و صادرات با ۳۸۶۴میلیارد ریال رتبه‌های بعدی را دارند.

همچنین از بین ۳۹ صنعت حاضر در بورس دوصنعت زیان‌ده معرفی شدند. دو صنعت منسوجات و پیمانکاری صنعتی در مجموع با ۴ شرکت مبلغ ۲۸۵میلیارد ریال زیان پیش‌بینی کرده‌اند.

از سوی دیگر تعداد سهامداران در پایان مهر ماه امسال تعداد سه‌میلیون و ۲۲۴هزار و ۹۹۵نفر اعلام شده است. در این بین گروه سرمایه‌گذاری‌ها با ۱۳ شرکت حاضر در این گروه و جذب تعداد ۵۶۴هزار و ۶۹۴سهامدار، بیشترین سهامداران بورس کشور را از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه به خود اختصاص داده است.

همچنین در این مدت ۴۲۱هزار و ۶۳۱سهامدار در ۳۰شرکت گروه خودرو سرمایه‌گذاری کرده‌اند که بر این اساس این گروه دومین صنعت پرطرفدار بورس تهران است.

همچنین گروه‌های انبوه‌سازی املاک و مستغلات با ۲۷۳هزار و ۴۴۱سهامدار، سیمان با ۲۳۹هزار و ۱۵۷سهامدار و کانه‌های فلزی با ۲۲۲هزار و ۵۴۹سهامدار در رتبه‌های بعدی بیشترین سهامداران قرار گرفته‌اند.

این در حالی است که شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران با ۲۵۱هزار و ۱۱۸سهامدار بیشترین سهامداران بورس تهران را به خود اختصاص داده‌ است.

همچنین توسعه معادن روی ایران با ۱۳۴هزار و ۲۵۱سهامدار رتبه دوم را در بین شرکت‌هایی که بیشترین سهامدار را دارند، کسب کرده است.

عکس: مهدی حاجیوند