برنده «معامله بزرگ» نیمی از خرید خود را می‌فروشد
دنیای اقتصاد- روز گذشته اولین نشست خریداران بلوک مدیریتی مخابرات به منظور شفاف‌سازی و رفع برخی ابهامات در خصوص ماهیت خریداران، برنامه‌های آتی برای مدیریت بزرگ‌ترین شرکت بورس و نحوه تامین مالی بخش نقدی معامله برگزار شد.

در این نشست «مدرس خیابانی»، مدیرعامل کنسرسیوم توسعه اعتماد مبین، با تاکید بر اینکه خریداران بلوک مخابرات هیچ گونه ارتباطی با سپاه ندارند، از برنامه این کنسرسیوم برای واگذاری بخشی از سهام خریداری شده خبر داد. به گفته وی، کنسرسیوم در صورت تمایل خریداران خارجی، حاضر به واگذاری نیمی از بلوک (معادل 25درصد کل سهام مخابرات) است، اما در صورت نبود پیشنهاد از سوی سرمایه‌گذاران خارجی، کنسرسیوم حداکثر 23درصد سهام مخابرات را به سرمایه‌گذاران داخلی واگذار خواهد کرد. این در حالی‌است که مهلت پرداخت بخش نقدی معامله به مبلغ 6/1هزارمیلیارد تومان تا 25 روز کاری دیگر به پایان می‌رسد.

25روز مانده به پرداخت 1568میلیارد تومان نقدی معامله بزرگ
خریدار مخابرات ؛ فروشنده شد!
گروه بورس- معصومه طاهرخانی: مدیران کنسرسیوم «توسعه اعتماد مبین» از واگذاری سهام مخابرات تا سقف 25 درصد به خارجی‌ها و تاسقف 23 درصد به داخلی‌ها خبر دادند.
«محمدرضا مدرس خیابانی» از اعضای کنسرسیوم، در جریان نشست خبری روز گذشته در پاسخ به سوال خبرنگار ما که پرسید: «کنسرسیوم در نظر دارد چه میزان از سهام خود را به شرکای احتمالی واگذار کند؟ آیا تصمیمی برای واگذاری بخشی از مدیریت مخابرات دارید یا خیر؟» گفت: ما علاقه‌مند به مشارکت دادن متقاضیان هستیم؛ ولی همچنان به دنبال حفظ محوریت و رهبری کنسرسیوم در مخابرات هستیم. مدیرعامل پیشین گروه بهمن افزود: در نهایت کنسرسیوم آمادگی دارد در صورتی که سرمایه‌گذاران خارجی بیانیه تا سقف ۲۵ درصد را به آنها واگذار کند، ولی چنانچه فقط متقاضیان داخلی باشند این مقدار به ۲۳ درصد کاهش می‌یابد.
مذاکره پروانه‌ای
خبرنگار ما پرسید: «مخابرات باید بخش زیادی از درآمد خود را به سازمان تنظیم مقررات و شرکت زیرساخت پرداخت کند. از طرفی طی سال مالی ۸۶ و ۸۷ این دو شرکت از سهم خود گذشته‌اند و از مخابرات نگرفته‌اند که اگر دریافت می‌کردند احتمال زیان‌دهی شرکت وجود داشت. با این حساب برنامه شما برای تعامل با این دو نهاد چیست؟» در جواب این سوال «مظفر پور رنجبر» که به عنوان مدیرعامل شرکت گسترش الکترونیک مبین ایران و به نمایندگی از کنسرسیوم در نشست حضور داشت، گفت: طبق پروانه، ۱/۲۸درصد درآمد سیار و ۸درصد درآمد بسیار باید به سازمان تنظیم مقررات پرداخت شود و چون در صورت‌های مالی هم بند شده ما در تلاش هستیم که مذاکرات را با سازمان خصوصی‌سازی در این زمینه نهایی کنیم.
همه اپراتورها بند امنیتی دارند
«پوررنجبر» در جواب دیگر سوال خبرنگار ما که پرسید: «آیا کنسرسیوم برنامه‌ای برای قطعی‌های احتمالی و کاهش سودآوری سهام مخابرات که در نتیجه این قطعی‌ها پیش خواهد آمد، دارد یا خیر گفت: مطابق قوانین و مقررات، بند امنیتی در پروانه تمام اپراتورها قید شده است. اپراتور در مسائل امنیتی نظری ندارد و تعیین‌کننده این مساله شورای امنیت است.
چه طور به هم رسیدیم؟
در ادامه این نشست «مدرس خیابانی» به تشریح ترکیب سهامداران کنسرسیوم پرداخت و گفت: در ترکیب کنسرسیوم ما سه شرکت با نام‌های گسترش الکترونیک مبین ایران به صورت سهامی خاص، شهریار مهستان و سرمایه‌گذاری اعتماد به صورت سهامی عام حضور دارند. وی در مورد چگونگی کنسرسیوم شدن این سه شرکت گفت: قبل از خرید مخابرات، نزدیک ۱۸ ماه بررسی‌های خود را انجام دادیم، از طرف دیگر بازار سرمایه جایی است که همه همدیگر را پیدا می‌کنند و می‌توانند با هم مشارکت کنند.
همه کسانی که مخابرات می‌خواهند
وی با بیان این مطلب که برخی عنوان کرده‌اند آیا کنسرسیوم خریدار مخابرات توانایی پرداخت وجه نقد و ۲۰درصدی معامله را به ارزش ۱۵۶۸‌میلیارد دارد یا خیر ادامه داد: در حال حاضر با چند گروه در حال مذاکره هستیم و برخی شرکت‌های سرمایه‌گذاری و هلدینگ‌ها نیز علاقه‌مند به همکاری شده‌اند. به گفته وی، تاکنون با شرکت‌های سرمایه‌گذاری غدیر، بهمن، ملی ایران، مهر اقتصاد، بانک ملت، بنیاد مستضعفان و همچنین شرکت‌ تعاونی پیشگامان کویر یزد مذاکراتی به عمل آمده، اما هیچ‌کدام از این مذاکرات در حال حاضر به نتیجه‌ای نرسیده است. مدیرعامل شرکت شهریار مهستان ادامه داد: شرکای خارجی هم اعلام آمادگی و علاقه‌مندی کرده‌اند که ما اسامی را فعلا اعلام نمی‌کنیم. این شرکا از اپراتورهای بین‌المللی حاضر در کشورهای همسایه و تعدادی بنگاه‌های تامین منابع مالی هستند.
سند 20درصد را چاپ می‌کنیم
«پور رنجبر» در جواب سوالی درباره منابع کنسرسیوم برای پرداخت ۲۰درصد اولیه معامله گفت: با توجه به برنامه‌ای که داریم ۲۰درصد ثمن معامله را از طریق رهبران فعلی کنسرسیوم و دیگر متقاضیان تامین می‌کنیم و سند آن را هم در روزنامه چاپ می‌کنیم.
اپراتور حق شنود ندارد
وی در برابر این سوال که مشترکان مخابرات چگونه باید احساس امنیت کنند، تاکید کرد: مباحث امنیتی هر اپراتوری براساس قوانین و مقررات مشخص شده و دارای دستورالعمل‌هایی است. از طرف دیگر اپراتورها در حالی هیچ اظهار نظری در این باره نمی‌توانند داشته باشند که تنها اظهار نظر ما این است که باید مفاد پروانه فعالیت‌های مخابرات را رعایت کنیم. پور رنجبر در برابر این سوال یکی از خبرنگاران که آیا امکان شنود وجود خواهد داشت، پاسخ داد: شنود در جیب ما نیست. مفاد صریح شورای امنیت نیز این است که اپراتور حق شنود ندارد.
رانت‌خواری نداریم
وی در خصوص این پرسش که آیا قبل و بعد از معامله بلوک مخابرات با شرکت تعاونی پیشگامان کویر یزد و مهر اقتصاد ایرانیان هماهنگی صورت گرفته یا خیر تاکید کرد: با این دو شرکت هیچ هماهنگی برای ورود و خروج نداشتیم. رانت خواری هم نکردیم و به آن اعتقاد نداریم. خصوصی‌سازی روندی است که باید در مورد هر کسب و کاری طی شود.
ارتباطی با سپاه نداریم
به گزارش «فارس»، «مدرس خیابانی» در جواب سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس این معامله را مغایر اصل۴۴ دانسته و کمیته ویژه‌ای را برای آن تشکیل داده‌اند، حال با این اوصاف آیا برای خریداران مخابرات در این معامله مشکلی وجود دارد یا خیر پاسخ داد: رییس‌جمهور و وزیر اقتصاد در حالی به اجرای اصل۴۴ تاکید دارند که واگذاری‌ها باید به بخش‌های غیردولتی برسد. یکی از این بخش‌ها شرکت‌های سهامی عام هستند که از طریق وجوه مردم و سازمان بورس و اوراق بهادار تاسیس می‌شوند. کنسرسیوم اعتماد مبین نیز از شرکت‌های سهامی عام و بخش غیردولتی تشکیل شده است. «مدرس خیابانی» در واکنش به دیگر مطالب در خصوص اینکه بعد از معامله بلوک مدیریتی مخابرات، بسیاری از رسانه‌ها و افکار عمومی بر این باورند که این بلوک توسط سپاه خریداری شده، تاکید کرد: خرید سهام مخابرات از منابع سپاه نبوده و این کنسرسیوم ارتباطی با این ارگان ندارد و منابع مالی خود را از سایر محل‌ها تامین کرده است.

عکس: نگار متین‌نیا