با حضور مقامات مسوول صورت گرفت
امضای تفاهمنامه همکاری بورس ایران و پاکستان
سنا- تفاهمنامه همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار ایران با کمیسیون اوراق بهادار پاکستان، روز شنبه به امضای دکتر علی صالحآبادی، رییس سازمان بورس کشورمان و علی شیخ، رییس کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستان رسید. در ابتدای این مراسم که در محل سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار شد، دکتر صالحآبادی گزارشی از آخرین تحولات بازار سرمایه ایران را برای حاضران ارائه کرد.
وی به راهاندازی شبکه اطلاعرسانی ناشران (کدال) از سال گذشته در بورس اوراق بهادار تهران اشاره کرد و افزود: با راهاندازی این شبکه، سرعت افشای اطلاعات و شفافیت اطلاعرسانی در بازار سرمایه ایران افزایش چشمگیری یافته است. سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان کرد: صندوقهای سرمایهگذاری و زمین و ساختمان نیز از سال ۸۷ برای ورود سرمایهگذاری غیرحرفهای و جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران و اختصاص آنها به خرید انواع اوراق بهادار تشکیل شده است. وی با بیان اینکه بازار فرابورس (OTC) به تازگی فعالیت خود را در بازار سرمایه ایران آغاز کرده است، اظهار داشت: این بازار فرصت مناسبی را برای ورود شرکتهای کوچک در حوزههای فناوریها و انرژیهای نو فراهم کرده است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ قانون اساسی اشاره کرد و گفت: شرکتهای بزرگی همچون فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع ایران، مخابرات، کشتیرانی و ... وارد بازار سرمایه شدند تا حجم و ارزش معاملات بورس تهران افزایش یابد.
وی ارزش بورس اوراق بهادار تهران را ۶۱میلیارددلار اعلام کرد و افزود: با ادامه واگذاریهای شرکتهای دولتی به بخش خصوصی، ارزش این بورس رشد قابلملاحظهای خواهد یافت.
در ادامه این مراسم، «علی شیخ» با اظهار خرسندی از امضای تفاهمنامه با سازمان بورس و اوراق بهادار ایران گفت: کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستان در سال ۱۹۹۷ میلادی تاسیس شد که این کمیسیون در طول ۱۲ سال گذشته تغییرات زیادی به خود دیده است.
وی ادامه داد: کمیسیون بورس و اوراق بهادار پاکستان در ابتدا مسوولیت نظارت بر بخش شرکت و بازار سرمایه این کشور را برعهده داشت، اما در سالهای بعد نظارت بر شرکتها، بیمهها، شرکتهای مالی غیر بانکی و صندوقهای بازنشستگی نیز به این کمیسیون واگذار شد.
شیخ با بیان اینکه سه بورس اسلام آباد، لاهور و کراچی در پاکستان فعال هستند، اظهار داشت: کراچی مهمترین بورس این کشور بوده که در حال حاضر ارزش این بورس ۶۰میلیارددلار است. وی درباره محصولاتی که در بورس کالای پاکستان مورد دادوستد قرار میگیرد، گفت: در حال حاضر، طلا مهمترین محصول این بورس است، اما با توجه به اینکه پاکستان چهارمین
تولید کننده پنبه درجهان است، به زودی این محصول در بورس کالای این کشور مورد دادوستد قرار خواهد گرفت.
همچنین در این مراسم نایب رییس و معاون حقوقی سازمان بورس و اوراق بهادار نیز نحوه نظارت و مراحل رسیدگی به شکایات فعالان بازار را برای رییس کمیسیون اوراق بهادار پاکستان تشریح کرد.
«حسین فهیمی» افزود: شعبه ویژه رسیدگی به جرائم بورسی با حضور قاضی متخصص با قوانین بازار سرمایه از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده است تا نحوه رسیدگی به شکایات فعالان بازار سرمایه تسریع یابد.
در این مراسم، دکتر قاسم محسنی معاون معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس، دکتر سید علی حسینی معاون نظارت بر بورسها و ناشران سازمان بورس و رایزن اقتصادی سفارت پاکستان در تهران حضور داشتند.
تبادل اطلاعات، ارتقای سطح همکاری نهادهای ناظر بازار سرمایه، انتشار اوراق بهادار و سایر ابزارهای مالی، برگزاری دورههای آموزشی مشترک، توسعه منابع انسانی، پذیرش متقابل، رفع موانع سرمایهگذاری در دو کشور، حمایت متقابل درجهت عضویت در نهادها و سازمانهای بینالمللی از مهمترین مفاد تفاهمنامه همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار ایران با نهاد ناظر پاکستان است. یادآور میشود، سازمان بورس و اوراق بهادار در طول سه سال گذشته پنج تفاهمنامه همکاری را با مقامهای ناظر بازارهای سرمایه مالزی، اندونزی، قرقیزستان، عمان و پاکستان منعقد کرده است.
این سازمان همچنین تفاهمنامههای همکاری را سال گذشته با بانک توسعه اسلامی (IDB) و موسسه بینالمللی آموزش مالیه اسلامی مالزی (INCEIF) منعقد کرد تا فعالیتهای بینالمللی خود را در زمینههای مختلف گسترش دهد.
ارسال نظر