تداوم رقابت بر سر بلوک‌های پارسیان

گروه بورس- نیما مجدی: دیروز در حالی دو بلوک سهام بانک پارسیان در بورس عرضه شد که قیمت پایه هر ۲بلوک ۲۳۱۰ریال تعیین شده بود، اما در پایان روز گذشته قیمت هر دو بلوک افزایش یافت و ادامه رقابت به امروز کشیده شد. به گزارش خبرنگار ما، عرضه‌های مزبور توسط شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان به تعداد بیش از ۳۹۰میلیون و ۲۷۱هزار سهم معادل (۲/۵) درصد و شرکت بیمه پارسیان بالغ بر ۲/۷۹میلیون سهم معادل (۰۶/۱) از طریق کارگزاری بانک پارسیان با قیمت پایه هر سهم ۲۳۱۰ریال در روز گذشته در بورس و اوراق بهادار انجام شد. به گفته علی صحرایی- مدیر بازار شرکت بورس و اوراق بهادار- رقبای اصلی این دو بلوک بانک پارسیان، صندوق بازنشستگی پس‌انداز کارکنان شرکت نفت و شرکت سرمایه‌گذاری تدبیر بودند. همچنین، قیمت پیشنهادی رقبا برای خرید بلوک ۳۹۰میلیون سهمی بانک پارسیان تا دوهزار و ۳۲۳ و بلوک ۷۹میلیون سهمی تا دوهزار و ۳۱۵ریال ادامه یافت. طبق این گزارش، ترکیب سهامداران بانک پارسیان متشکل از ۷عضو هیات مدیره است که ۴عضو از سوی ائتلاف ایران‌خودرو و گروه تدبیر و صندوق سرمایه‌گذاری نفت، صندوق پس‌انداز بانک تجارت و سهامداران حقیقی هر کدام با یک عضو، اعضای هیات‌مدیره بانک پارسیان هستند. طبق اعلامیه‌های گذشته، ۳۲درصد سهام بانک پارسیان توسط ایران‌خودرو طی هفته‌های آینده در بورس عرضه می‌شود که خریدار این دو بلوک می‌تواند با خرید بلوک ۳۲درصدی بانک پارسیان، مدیریت این بانک را بر عهده گرفته و ۵ کرسی هیات مدیره را تصاحب کند. در حال حاضر قیمت هر سهم بانک پارسیان در صف خرید روز گذشته ۱۷۹۰ریال بود و ادامه رقابت بر سر بلوک‌ها به امروز موکول شده است.

تشکیل کنسرسیوم برای خرید سهام پارسیان

از سوی دیگر به گزارش موج، کنسرسیومی متشکل از تعدادی شرکت بزرگ صنعتی و با هدایت گروه خودروسازی سایپا برای در اختیار گرفتن سهام بانک پارسیان تشکیل شده است.

یادآور می‌شود، تشکیل کنسرسیوم مزبور از سوی یکی از مدیران گروه سایپا تایید شده است و به گفته این منبع آگاه، مذاکراتی با گروه صنعتی ایران‌خودرو به منظور خرید سهام بانک پارسیان صورت گرفته و هم اکنون مذاکرات برای فروش ۶/۳۲درصد از سهام بانک پارسیان ایران‌خودرو در حال پیگیری است.

یادآور می‌شود ایران‌خودرو طی سال ۱۳۷۹ به عنوان موسس بانک پارسیان، صاحب بخشی از سهام بانک شد و در سال ۱۳۸۴ سهام این بانک وارد بورس شد که به تدریج با توجه به ارزش سهام بانک، مذاکراتی برای فروش آن در سال ۱۳۸۵ قوت گرفت و قرار بر این بود که ۲۸درصد از سهام شرکت به فروش برسد. اما این معامله در مهر ماه سال ۸۵ قطعی نشد و ایران‌خودرو دوباره مالک ۲۸درصدی سهام بانک شد.