موج - رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی علت توقف نماد صدرا و دیگر نمادهای متوقف شده و اقدام سازمان بورس را برای جلوگیری از عدم‌ارائه اطلاعات از سوی مدیران شرکت تشریح کرد.

امیر حمزه مالمیر، رییس ادراه نظارت بر ناشران بورسی، در اشاره به توقف نماد صدرا، از این حرکت به عنوان اقدام سازمان بورس جهت اجرای ماده ۱۹ دستورالعمل افشای اطلاعات نام برد.

بی توجهی به مسوولیت‏های قانونی

وی با اشاره به تغییرات مدیریتی در شرکت صدرا اظهار داشت: در مکاتبات صورت گرفته به‌رغم اشاره سازمان به مدیران این شرکت بر توجه به مسوولیت‏های قانونی، احساس کردیم توجه چندانی به این موضوع نمی‏شود و اطلاعات با تاخیر زمانی زیاد ارسال می‏شود.

وی با بیان اینکه این نوع مکاتبه تنها در مورد صدرا صورت نگرفته است، گفت: از این نوع نامه‏ها برای دیگر شرکت‏ها نیز ارسال می‏شود.

مالمیر با اشاره به پیگیری‏های سهامداران از بورس درخصوص علت توقف نماد صدرا، اطلاعیه علت توقف نماد صدرا را نشانه‏ای از پیگیری‏های زیاد سازمان بورس ذکر کرد که هم به صورت مکاتبه‏ای و هم از لحاظ مجرای قانونی (از طریق مراجع ذی‌ربط کمیته تخلفات و سایر موارد) از سوی سازمان بورس صورت گرفته بوده است.

خط و خطوطی را حذف نکردیم

وی تصریح کرد: صدرا اولین شرکتی نیست که این پیگیری‏ها در مورد آن صورت گرفته است، اما با توجه به پیگیری‏های سهامداران می‏خواستیم دلایل توقف نماد روشن شود.

رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی به اولتیماتوم سازمان بورس به صدرا در بازگشایی نماد معاملاتی با اعلام مراتب عدم‌همکاری در خصوص اطلاع‌رسانی اشاره کرد.

وی گفت: نمی‏خواستیم خط یا خطوطی از مسائل مطرح شده در مکاتبات صورت گرفته با صدرا را حذف کنیم، بنابراین تمام نامه را بدون کاستی منتشر کردیم.

وی تصریح کرد: در صورتی که شرکتی در مدت زمان مقرر و در نظر گرفته شده از سوی سازمان بورس اقدام به ارائه اطلاعات خود نکند، نماد را بازگشایی و مسوولیت آن را متوجه خود شرکت خواهیم کرد، ضمن اینکه تخلفات شرکت را نیز در مراجع ذی‌ربط به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.

بخشی از اطلاعات ارسال شد

مالمیر در خصوص نگرانی موجود در آسیب دیدن سهامداران صدرا با بازگشایی نماد گفت: ممکن است سهامداران نسبت به باز یا بسته بودن نماد خوشحال یا نگران باشند، چرا که در صورت توقف نماد ممکن است سهامداران با عدم‌گردش در سهم خود متضرر شوند.

وی ادامه داد: اگر اطلاعات شرکت در بازار کامل نباشد، تصمیم‌گیری سهامداران در هاله‏ای از ابهام فرو رفته و آنها را به گونه‌ای دیگر متضرر خواهد کرد.

رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی تصریح کرد: در این راستا، تا حد امکان تلاش می‏کنیم تا اطلاعات را از شرکت دریافت نماییم. کما اینکه عصر روز دوشنبه، صدرا بخشی از اطلاعات را برای سازمان بورس ارسال کرد.

وی ادامه داد: پس از بررسی اطلاعات، اقدام به بازگشایی نماد خواهیم کرد.

وی با اشاره به اهمیت و خطیر بودن مسوولیت مدیران شرکت‏ها، بر ارائه اطلاعات شفاف از سوی مدیران شرکت‏ها تاکید کرد.

مالمیر با بیان اینکه می‏توان به دو گونه با شرکت‏ها برخورد کرد، اظهار داشت: در صورت عدم‌ارسال اطلاعات از سوی شرکت‏ها، می‏توانیم اقدام به توقف نماد کنیم و بدین گونه نماد، مدت‏ها متوقف باقی بماند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر، می‏توانیم با بازگشایی نماد معاملاتی شرکت‏ها، از ظرفیت‏های قانونی خود در به چالش کشیدن مدیران استفاده کنیم.

زمان بازگشایی نماد صدرا

رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی در خصوص زمان بازگشایی نماد صدرا به بررسی اطلاعات روز گذشته صدرا اشاره کرد و گفت: ما یک مشکل آیین‌نامه‏ای داریم، مبنی‌بر اینکه اگر اظهار نظر حسابرس در مورد صورت‏های مالی مردود باشد، قادر به بازگشایی نماد تحت هیچ شرایطی نخواهیم بود.

وی با اشاره به شایعه موجود در مورد نماد صنعتی دریایی ایران، ادامه داد: در مورد صدرا، شایعه مردود بودن صورت‏های مالی از سوی حسابرس را شنیده بودیم که پس از بررسی صورت‏های مالی صدرا، در صورت تایید این مساله، در اطلاعیه تکمیلی به بازار، آخرین وضعیت گزارش برای شفاف‌سازی در مورد نماد ارائه خواهد شد.

دستورالعمل جدید

رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی در خصوص برخورد سازمان بورس با دیگر نمادهای معاملاتی، خبر از تهیه دستورالعملی داد که بر اساس آن، برای انعکاس اطلاعات از سوی شرکت‏ها زمان معینی در نظر گرفته می‏شود.

وی اظهار داشت: این ایده در حال بررسی است و هنوز به صورت دستورالعمل نهایی تصویب نشده است.

وی ادامه داد: بر اساس این ایده در نظر داریم شرکت‏ها در مدت زمان مدت کوتاهی ملزم به ارائه اطلاعات به بازار جهت شفاف‌سازی باشند.

وی اضافه کرد: در صورت عدم‌انعکاس اطلاعات، آنچه از اطلاعات که در اختیار همکاران ما هست به بازار ارائه خواهد شد تا بر این اساس، به سمت استفاده از ظرفیت‏های قانونی علیه مدیران شرکت‏ها قدم برداریم.

مالمیر تصریح کرد: با این حرکت در نظر داریم مشکلات مدیران شرکت‏ها را از طریق مراجع و کمیته تخلفات و امور حقوقی و انتظامی دادگاه پیگیری کنیم.

وی اظهار داشت: این اولتیماتوم به تمام شرکت‏هایی که از مدت زمان توقف ۷ تا ۱۰ روزه برخوردارند، داده خواهد شد.

وی ادامه داد: شرکتی که از مهلت‏های در نظر گرفته برای ارسال و ارائه اطلاعات استفاده نکرده باشد و تخلف در خصوص عدم‌ارسال اطلاعات محرز شده باشد، در پیگیری‏های حقوقی و بعدی خود از آن استفاده خواهیم کرد.

حذف نمادها با توقف طولانی

وی در خصوص دیگر اقدام سازمان بورس در مورد نمادهایی مانند سرمایه‌گذاری ملت، سرمایه‌گذاری کارآفرین و گسترش صنایع آذر آب که مدت زمان طولانی متوقفند، یاد آور شد: علت توقف آنها را باید در مسائل و اتفاقات بین گروهی آنها جست‌وجو کرد. در این شرکت‏ها باید مسائل روشن و شفاف شود تا سهامدار غیری که وارد می‏شود با مسائل قبلی شرکت‏ها درگیر نشود.

مالمیر ادامه داد: سرمایه‌گذاری کارآفرین و گسترش صنایع آذرآب، جزو ۱۵ شرکت حذفی هستند. به گفته وی، هیات‌مدیره سازمان بورس به زودی نظر قطعی و نهایی خود را در مورد ۱۵ شرکتی که در مرحله تجدید نظر هستند، اعلام خواهد کرد.