همه میگویند:اولویت اول؛خصوصیسازی!
سرپرست وزارت اقتصاد در اولین اظهارنظر خود درباره بازار سرمایه سهام عدالت را ترکیبی از شرکتهای دولتی با سودآوری بالا میخواند و معتقد است که امکان ورشکستگی برای آنها وجود ندارد.
حسین صمصامی، در بخش دیگری از صحبتهای خود که «فارس» آن را منتشر کرده، تاکید کرده است: دولت سعی کرده، بهترین سهام را به مردم اختصاص دهد تا مردم از منابع آن استفاده کنند.
شکسته شدن رکورد خصوصیسازی:
وی با بی سابقه خواندن میزان واگذاری سهام در سال 86 تاکید کرد: سال 86 بیش از 15 هزار میلیارد تومان از سهام شرکتهای دولتی واگذار شد که یک رقم بی سابقه است.
وی ادامه داد: در سال ۸۳ فقط ۲ هزار میلیارد تومان خصوصیسازی در کشور صورت گرفته بود و سال قبل از آن هم کمتر از این بود، اما طی سه سال گذشته واگذاری سهام چندین برابر واگذاری سهامیکه طی چندین دهه قبل صورت گرفته در دولت نهم انجام شد. صمصامی، با بیان اینکه تا جایی که در توان بوده موانع خصوصیسازی را از پیش رو برداشتهایم، اظهار داشت: در حال حاضر دولت نهم رکورد خصوصیسازی را در این مدت شکست.
سرپرست وزارت اقتصاد و امور دارایی با بیان اینکه اصل 44 مبنای اساسی واگذاریهای ماست، تاکید کرد: دولت در چهارچوب این قانون بسیاری از شرکتهای دولتی را واگذار میکند و شرایط را برای فعالیت بیشتر بخش خصوصی، شکست انحصار و ایجاد بازارهای رقابتی که در مجموع باعث کارآیی اقتصاد میشود فراهم میکند.
صمصامیتصریح کرد: با سیاستهایی که دولت در کنار این واگذاریها اتخاذ میکند این بحث عدالت اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: هدف دولت این است که برسیم به یک اقتصادی که در آن اقتصاد، مردم نقش اساسی را در اقتصاد بازی کنند و دولت به عنوان ناظم و هدایتگر در این اقتصاد باشد.
صمصامیخاطر نشان کرد: با اجرایی شدن این اصل طی چند سال آینده انشاا... شاهد تغییرات بسیار محسوسی در کشور خواهیم بود. وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون کارهای واگذاری ۲۱ میلیون سهام عدالت کشور انجام شده است، اظهار داشت: تاکنون ۱۵ میلیون نفر در سطح کشور سهام عدالت را دریافت کرده اند و در برنامه این است که تا پایان سال ۴۰ میلیون نفر در کشور سهام عدالت دریافت کنند.
اما در کنار اظهارنظرهای سرپرست وزارت اقتصاد فعالان بازار سرمایه در انتظار اعلام سطحهای این سرپرست جدید هستند.
حجم سنگین خصوصیسازیهای سازمان خصوصی در سال جدید در کنار پذیرش ۲۰ شرکت جدید در بورس، بازار را بیش از پیش با مساله کمبود نقدینگی مواجه ساخته است.
مخالفت بانک مرکزی با اعطای تسهیلات خرید سهام به شرکتهای سرمایهگذاری نیز ارکان بازار سرمایه را به فکر چارهجویی برای این معضل همیشگی انداخته است.
در همین راستا، مصطفی امیدقائمی رییس هیاتمدیره شرکت بورس در گفتوگو با «ایران بورس» در پاسخ حمایت «بورس» از شرکتهای سرمایهگذاری به این سوال که آیا بازار از کشش لازم برای خصوصیسازی در سال ۸۷ برخوردار است، گفت: با توجه به حجم ارقام، در سال گذشته نیز به نظر نمیرسید که بتوان خصوصیسازی را به شکل مناسب پیاده کرد، اما مشاهده شد که بازار سرمایه از روند مناسبی برخوردار بود و از برنامه خصوصیسازی نیز استقبال کرد بنابراین امسال هم امیدواریم که به رقم تعیین شده در زمینه خصوصیسازی در راستای سیاستهای اصل ۴۴ قانون اساسی دست پیدا کنیم.
وی افزود: حجم خصوصیسازی امسال از سالهای گذشته بیشتر خواهد بود و ما با هماهنگی و حمایت از شرکتهای سرمایهگذاری میتوانیم به برنامههای واگذاری سهام در بورس دست پیدا کنیم.امید قائمیتاکید کرد: تا پایان دوره هیاتمدیره، شرکت بورس قصد دارد بحث OTC(بازار فرابورس) را به سرانجام برساند و با تاسیس این شرکت میتوان امیدوار بود که وضعیت معاملات شرکتهای تابلو چهارمینیز بهتر مشخص شود، همچنین شرکت بورس در نظر دارد بحث مرکز مالی ایران را نیز دنبال کند و در مسیر درستی قرار دهد.وی ادامه داد: از جمله برنامههای دیگر شرکت بورس برقراری ارتباط مناسبتر با کانون کارگزاران و کانون نهادهای مالی ایران است.
رییس هیات مدیره شرکت بورس برنامه دیگر شرکت را نصب نرم افزار جدید معاملاتی آتوس عنوان کرد و افزود: نصب نرم افزار آتوس تا نیمه اول سال جاری اجرایی میشود و این نرم افزار میتواند تعاریف و شرایط حاکم بر معاملات را عوض کند و محیط بهتری را در اختیار سرمایهگذاران قرار دهد.
خواسته بازار از سرپرست؛ حمایت بازاراز سوی دیگر تیمور ابوحمزه، مدیرعامل کارگزاری «ایمن بورس» در گفتوگو با «ایسنا» گفت: با بیان اینکه خصوصیسازی ابزارهای مخصوص به خود را میطلبد،گفت: دولت باید در سیاستهای اقتصادی کمتر دخالت کرده و تنها نظارت داشته باشد، زیرا برای وارد شدن بخش خصوصی نیاز است که از دخالت بیمورد جلوگیری شود.وی خواسته فعالان بازار از وزیر جدید اقتصاد را حمایت از بازار سرمایه دانست و ادامه داد: بازار به دلایل مختلف درونی و بیرونی مورد تهدید قرار میگیرد، بنابراین باید طوری برنامهریزی شود که در زمان بروز برخی شرایط به کمک بازار بیاید. زیرا با ایجاد جو روانی در بازار افراد بیشتری به سمت فروش متمایل میشوند.
ابوحمزه اظهار امیدواری کرد: باتوجه به کاهش تنشهای سیاسی، افزایش درآمد نفت و نقدینگی دولت، واگذاری شرکتهای اصل ۴۴ بازار بهتری نسبت به سال گذشته داشته باشیم. مضاف براینکه بهدلیل ممنوعیت پرداخت وام به بخش مسکن و طرحهای ۹۹ ساله بخشی از نقدینگی که وارد مسکن شده بود به بازار سرمایه هدایت شده و باعث رونق بورس میشود.
وی با اشاره به اینکه با تغییر وزیر ادامه سیاستهای گذشته میتواند مبنای کار قرار گیرد،افزود: درحال حاضر یکی از دغدغههای مهم دولت اجرای اصل 44 قانون اساسی است که عمدتا از طریق بازار سرمایه انجام میشود، بنابراین دولت باید موجبات تقویت بازار سرمایه را فراهم کرده تا واگذاریهای دولتی از کانال بورس به صورت صحیح و مناسب انجام شده و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع وظیفه بانک مرکزی و وزارتخانههای مختلف این است که از بازار سرمایه صیانت کنند زیرا برای دستیابی به توسعه اقتصادی ناگزیر باید از بازار سرمایه حمایت جدی به عمل آید.
ارسال نظر