رویداد مهم هفته
این رویدادها که در بحثهای کلان و در پارهای موارد سیاسی و اقتصادی کشور رخ میدهند، تمرکز و توجه فعالان بازار سرمایه را
برای بررسی و تحلیل به خود مشغول خواهند کرد.
تاثیرپذیری بورس تهران نسبت به برخی وقایع روز کشور حاکی از اثرگذاری آنی یا آتی این قبیل وقایع بر این بازار است.
شاید شناخت پدیدهها و جریانهای اثرگذار بر روند عمومی و بورس، بتواند به جهتدهی سیاستها و برنامههای تیمسازان کمک کند.
در ادامه ۵رویداد مهم هفته جاری مورد بررسی قرار میگیرد.
فصلی برای انتقادات مرد اقتصادی کابینه
شاید اولین و مهمترین واقعه هفته همین باشد، وزیر رفت و سرپرست جدید آمد، حال بازار سرمایه منتظر است تا حسین صمصامی، که صندلی داوود دانشجعفری وزیر پیشین به او رسیده، برنامههای اقتصادی خود را مطرح کند. گرچه وی در جلسه تودیع و معارفه خود و مصاحبههای بعدی که با رسانهها داشته، صحبتی از بورس نکرده، ولی با این حال نقش محوری وی در سیاستگذاری اقتصادی و از همه مهمتر ریاستی که بر شورای عالی بورس دارد، باعث شده که فعالان بازار به انتظار اظهارنظرهای سرپرست بنشینند. بحران کمبود نقدینگی بورس ۵۰میلیاردی در کنار عرضههایی که سازمان خصوصی قصد دارد در سال جدید از طریق این بازار به سامان برساند، بیشتر از هر زمان دیگری نیازمند اتخاذ راهحل جدی است.اما صحبتهایی که دیروز «صمصامی» در گفتوگو با «ایسنا» در مورد رفتن به سمت اقتصاد بازار آزاد و تعیین نرخ سود بانکی با استفاده از تورم مطرح کرده، امیدهای تازهای را برای فعالان هر سرمایهگذاران ایجاد کرده است. وی در بخشی از این گفتوگو گفته است: اصل ۴۴ با قوت هر چه بیشتر اجرایی میشود و بعد از اینکه دولت لایحه اصل ۴۴را به مجلس تقدیم کرد، در دولت اجرایی و نهایی خواهد شد. آزادسازی
اقتصادی و باز شدن اقتصاد این است که اصل ۴۴ به خوبی اجرایی و بخش خصوصی تقویت و فعال شود تا زمینه صادرات و واردات و آزادی کامل اقتصادی مهیا شود.
تغییر روند اقتصاد که در مراسم تودیع خود انتقادات صریحی را متوجه دولت متبوع خود وارد کرد، تحلیلگران را به واکاوی عملکرد وی واداشته است، همانطور که «دانش جعفری» هم در گفتوگویی با شهروند امروز اعلام کرده: «که در بررسی عملکرد من به کارهایی که انجام دادهام، توجه نکنید بلکه روی کارها و برنامههایی که اجرا نکردهام، تمرکز کنید.»
بستهای برای هدایت پول به بورس
دومین رویداد مهم هفته، تصمیم ابلاغ بسته پولی بانک مرکزی به روسای بانکها است. . ابلاغ این بسته دیدگاههای موافق و مخالف زیادی را به دنبال داشته است. با توجه به اینکه در این بسته بسیاری از اختیارات بانکها برای اعطای تسهیلات محدود شده، انتظار میرود که بخش زیادی از نقدینگی به سوی بازارهایی چون سهام هدایت شود. فعالان بازار هم نظر به تعریف این بند، از ابلاغ و اجرایی شدن بسته جدید بانک مرکزی استقبال کرده و آن را اهرمی جدید برای رونق گرفتن بورس کشور برشمردهاند. از سوی دیگر امید میرود در پی محدود شدن اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی، بازار سرمایه به عنوان یکی از اهرمهای مالی برای تامین نقدینگی پروژههای تولیدی و صنعتی بیش از گذشته مورد توجه واقع شود. با این حال بازار سرمایه در هفته جاری به انتظار سرنوشت نهایی بسته پولی بانک مرکزی و واکنش سرپرست جدید وزارت اقتصاد به این بسته است.
بازتعریفی برای ثبات یا تعلیق!
علاوه بر سرپرست جدید وزارت اقتصاد، سرپرست جدیدی نیز به جای پورمحمدی، وزیر سابق کشور وارد ساختمان این وزارتخانه در خیابان فاطمی شده است. «رحیمی» رییس دیوان محاسبات کشور دو روز مانده به دور دوم انتخابات مجلس هشتم، به عنوان سرپرست وزارت کشور معرفی شد. برخی فعالان و آگاهان بازار معتقدند که تغییر وزیر کشور سبب تغییرات بعدی در میان مدیران ارشد و اجرایی وزارت کشور خواهد شد. اما بورس تهران هم نشان داده است که همواره نسبت به تغییرات مدیریتی و گروهی در ردههای بالای تصمیمگیر حساسیت دارد. این تغییر و تحولات در نحوه زمان و شیوه تصمیمگیری سرمایهگذاری اثرگذار بوده و آنها به نوعی منتظرند تا بازگشت آرامش را در سایه تصمیم دقیق و بهینه اقتصادی مشاهده کنند.
فولاد امسال به قیمت پارسال!
بورس تهران در سال جدید در کنار ابهام در بسیاری از گزارههای تاثیرگذار اقتصاد از جمله نرخ بهره، چگونگی اعطای یارانهها، تعرفههای گمرکی، قیمت برخی محصولات استراتژیک (سیمان پتروشیمی) و ... با چندین خبر در خصوص تثبیت نرخها مواجه شد.شایعه توافق وزارت صنایع با تولید کنندگان فولاد برای فروش محصولات فولادی در سال جدید به قیمت سال 86 از جمله اخباری بود که بسیاری از شرکتهای فولادی بورس را متاثر کرد.در وهله اول مطرح شدن این تصمیم و مقاومت فولادسازان در برابر آن و عدم عرضههای چند هفتهای منجر شد بزرگترین شرکت فولاد ساز کشور و بورس یعنی فولاد مبارکه بیتاثیر از این جریان نماند و در کنار سایر فولادسازان بورس با کاهش محسوسی مواجه شد.با این حال بسیاری از فعالان بازار سرمایه به آزادسازی نرخ فولاد و بهرهگیری از نرخهای جهانی چشم دوختهاند.
۸۲ یار انتخاباتی!
فضای سیاسی و اقتصادی کشور این هفته در انتظار اعلام نتایج دور دوم انتخابات مجلس هشتم است.تغییر وزیر کشور به فاصله دو روز به زمان انتخابات در کنار تلاش گروههای سیاسی برای کسب کرسیهای باقیمانده سبب شده که نتایج این انتخابات بسیار اثرگذار و مهم جلوه کند. 461 نماینده راه یافته به دور دوم انتخابات روز گذشته از سوی مردم انتخاب شدند.فضای اقتصادی کشور هم به دنبال آرام گرفتن فضای سیاسی در انتظار تعدیل قرار دارد.
ارسال نظر