سرپرست وزارتخانه ۴۸ساعت قبل به بازار آمد
برخی از منابع خبری- تحلیلی بر این عقیدهاند که مدیران سازمان بورس به طور طبیعی باید منتظر میماندند تا فرجام انتخاب افرادی که به عنوان سرپرست جدید وزارتخانه از آنها در محافل رسانهای و اقتصادی یاد میشد، به کجا میانجامد. گروه بورس- آیا با ورود سرپرست جدید وزارت اقتصاد به جمع اعضای شورای عالی بورس(رکن سیاستگذار بازار سرمایه) شاهد تحولات جدیدی طی مدتی که از عمر دولت نهم باقی مانده است، در بازار سرمایه کشور خواهیم بود؟ پاسخ به این سوال براساس گمانههای روز در بازار متفاوت است، برخی از منابع نزدیک به وزارت اقتصاد بر این باور هستند که سیاستهای حاکم بر برنامه سرمایه، دچار تغییرات و تحولات چندان زیادی نخواهد شد و برخی نیز نظر دیگری دارند. پس از آن که رییسجمهوری در پیام نوروزی خود خبر از اعلام و اجرای یک طرح بزرگ اقتصادی داد، در پایان تعطیلات نوروزی، برخی منابع خبری از موضوع استعفای وزیر سابق امور اقتصادی و دارایی «دانشجعفری» به دلیل وجود برخی تفاوت نظرها میان او با رییسجمهور پرده برداشتند. هرچند که سخنگوی دولت در اواسط ماه گذشته آن را «دروغسیزده» رسانهها خواند و تکذیب کرد. به دنبال آن «دانش جعفری» به اظهارات سخنگوی دولت پاسخ داد و اعلام داشت که برخی از شایعهها و تکذیبها، واقعیت دارد. در همین ایام که وزیر امور اقتصادی و دارایی، چندان دیگر تمایلی به حضور در وزارتخانه نداشت، نشستهای شورای عالی بورس نیز بهطور مستمر برگزار نمیشد. بنابر این سازمان بورس و اوراق تهران نیز در یک سکوت خبری، ناظر تحولات و فرجام استعفای وزیر اقتصاد بود.
برخی از منابع خبری تحلیلی بر این عقیدهاند که مدیران سازمان بورس به طور طبیعی باید منتظر میماندند تا فرجام انتخاب افرادی که به عنوان سرپرست وزارتخانه از آنها در محافل رسانهای و اقتصادی یاد میشد، به کجا میانجامد، چون که در این شرایط هر سازمانی باید خود را یا آماده تغییر و تحول میکرد و یا فرآیند و برآیند خود تنظیمی را برمیگزید. به هر حال، پس از انتقادهای فراوان، وزیر رفت و سرپرست آمد. حال با ورود «صمصامی» به وزارتخانه به نظر میرسد که میتوان تحلیل کرد که آیا سازمان بورس شاهد جابهجایی و تغییرات مدیران در آینده نزدیک خواهد بود یا خیر؟ چه از آن نظر که برخی شنیدهها حکایت از نزدیکی دیدگاههای «علی صالحآبادی» مدیر جوان بورس با سرپرست جوان وزارتخانه دارد و چه از آن جهت که رییسجمهور «احمدینژاد» ظاهرا از عملکرد رییس سازمان بورس و اوراق بهادار راضی است و چه از آن جهت که طیف دانشگاه شهیدبهشتی در حال پیشروی است.درهمین حال برخی از گمانهها حکایت از آن دارد که پیشروی جدید طیف دانشگاه شهیدبهشتی در مرکز تصمیمگیری اقتصادی، جایی که جانشین جدید وزیر اقتصاد مدرس آن است و بسیاری از ایدههای اقتصادی دولت از این مدرسه تراوش میکند، باعث خواهد شد که به طور تدریجی طیف دانشآموختگان دانشگاه امام صادق(ع) نیز فعالیت و قدرت مانورشان محدود شود. اگر این گمانه صحیح باشد، بعید نیست همانگونه که طیف دانشآموختگان دانشگاه امام صادق(ع) بسیار سریع در مراکز تصمیمگیری اقتصادی حاضر شدهاند، به همین منوال طیف دانشگاه بهشتی نیز از همین استراتژی استفاده کنند. برخی بر این عقیدهاند که اظهارات اخیر آیتا... مهدویکنی نیز درباره وضعیت اقتصادی کشور نمیتواند در شکل گیری معادلات آتی موثر نباشد. به هر ترتیب برخی بر این عقیدهاند بعید به نظر میرسد که با توجه به وضعیت عمومی تصمیمگیری اقتصادی در کشور، فرد جدیدی در حوزه بازار سرمایه بتواند تحول شگرفی فراتر از آنچه که جاری است و باید همسو با سرنوشت بسته پولی
(که فرجام آن هم مشخص نیست) باشد را انجام دهد. افزون بر این، اظهارات اولیه سرپرست جدید درباره سازمانهای زیرمجموعه حکایت از آن دارد که برنامه جاری دولت در زمینه عرضه سهام شرکتها در بازار دنبال خواهد شد. با اینحال اگر هم موج تغییر مدیران به سازمان بورس نرسد، سرپرست جدید باید تدابیر جدی برای تنظیم رفتار مکانیزمهای بازار، (تقویت تقاضا و تنظیم عرضه) صورت دهد و این موضوع را در راس برنامههای خود قرار دهد. چراکه واقعیت خصوصیسازی چندهزار میلیارد تومانی ۸۷ در برابر او قرار دارد.
این مهمترین موضوعی است که نهتنها دولت، بلکه فعالان بازار از وی میخواهند که در همین دو روزی که از زمان حضورش در وزارتخانه میگذرد، آن را جدی بگیرد.
ارسال نظر