یک مقام ارشد سازمان بورس تشریح کرد
تازهترین اقدامات برای راهاندازی معاملات آتی
گروهبورس- مدیر مرکز پژوهش، توسعه و مطالعات اسلامی سازمان بورس و اوراق بهادار از تعاملات این مرکز با شورای نگهبان در خصوص معاملات آتی خبر داد.دکتر علیسعیدی اضافه کرد: نامهنگاریهای ما با شورای نگهبان در خصوص اخذ تاییدیه این شورا برای نهایی شدن معاملات آتی از هفته گذشته شروع شده است و انتظار میرود که بتوانیم تا پایان امسال یا نهایت اوایل سال آینده استفاده از معاملات آتی را در بورس کالا عملیاتی کنیم. تعاملات با شورای نگهبان
وی ادامه داد: شورای بورس نهاد اصلی تصمیمگیرنده در خصوص ورود ابزارهای مالی به بورس است، ولی از آنجا که مصوبات شورای بورس هم باید در چارچوب قوانین عمومی کشور باشد، ضروری است که این مصوبه به تایید شورای نگهبان هم برسد.
وی تصریح کرد: به لحاظ تطبیق معاملات آتی با اصول شرعی ضروری بود که نظر شورای نگهبان هم در این خصوص جلب شود که همان طور که عنوان شد از هفته گذشته مکاتبات آغاز شده و امیدواریم در دیدارهای حضوری به نتایج مثبتی برسیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در حال طی یک مسیر قانونی هستیم که به واسطه آن علاوه بر تصویب معاملات آتی، راه را برای ورود سایر ابزارهای مشتقه به بازار نیز فراهم کنیم.
ضرورت تطبیق ابزارهای مشتقه با شریعت
دکتر سعیدی بر ضرورت تطبیق ابزارهای مشتقه بر اصول شریعت و اسلام تاکید کرد و گفت: با توجه به اسلامی بودن جامعه ما، مردم عمدتا از ابزارهایی استفاده میکنند که از انطباق آنها با اصول شریعت و قوانین داخلی کشور مطمئن باشند.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر تجربه نشان میدهد زمانی که یک ابزار مالی منتشر میشود، باید به لحاظ اسلامی با موازین شرعی تطبیق داشته باشد. این امر نه تنها در ایران بلکه در سایر کشورهای اسلامی نظیر امارات، بحرین، مالزی و ... نیز اعمال میشود.
صکوک اجاره در راه بورس
وی درخصوص اوراق دیگری که به زودی وارد بازار میشوند به اوراق صکوک اجاره، اشاره کرد و گفت: بعد از نهایی شدن معاملات اوراق آتی، اوراق صکوک اجاره را در برنامه داریم که مسیر نهایی شدن این اوراق نیز همانند اوراق آتی است.
وی خاطرنشان کرد: تمام مراحل اولیه ورود اوراق آتی برای ورود به بازار سرمایه فراهم شده است و در نهایت باید منتظر جواب شورای نگهبان باشیم تا بر اساس آن بتوانیم بستر فقهی و حقوقی قراردادهای آتی را تعریف کنیم.
تعریف مالیات ابزار مشتقه
دکتر سعیدی تعریف مالیاتهای ابزار مشتقه را یکی دیگر از رئوس کاری این مرکز برشمرد و گفت: یکی از مواردی که با معاونت امور مالیاتی وزارت اقتصاد در مورد آن بررسیهایی انجام دادهایم، ایجاد بستر قانونی برای مالیات این ابزارها است.وی افزود: در مورد بعضی از ابزار مشتقه همانند صکوک اجاره بحثهای مالیاتی بسیار پررنگ است و لازم است که بررسیهای دقیقی روی آن انجام شود.
ارسال نظر