گرمترینهای بازار پاییزی سرمایه معرفی شدند
صنایع خودرو، دارو و سرمایهگذاری پیشتازان فصل گذشته بورس
رتبه نقدشوندگی از جمله متغیرهای اولیه و مهم جهت بررسی و خرید و فروش سهام است که از برآیند ۶ عامل تعداد روزهای معاملهشده، تعداد خریداران، تعداد سهام معاملهشده، تعداد دفعات، ارزش معاملات و متوسط ارزش روز سرمایه شرکتها محاسبه میشود و شرکتهای بورسی از عدد یک تا ۴۱۹ (تعداد شرکتهای حاضر در بورس) رتبهبندی میشوند.
فارس- با پایان یافتن فصل پاییز، نقدشوندهترین سهام در سه ماه گذشته مشخص و معرفی شدند.
رتبه نقدشوندگی از جمله متغیرهای اولیه و مهم جهت بررسی و خرید و فروش سهام است که از برآیند ۶ عامل تعداد روزهای معاملهشده، تعداد خریداران، تعداد سهام معاملهشده، تعداد دفعات، ارزش معاملات و متوسط ارزش روز سرمایه شرکتها محاسبه میشود و شرکتهای بورسی از عدد یک تا ۴۱۹ (تعداد شرکتهای حاضر در بورس) رتبهبندی میشوند. براساس این رتبهبندی فعالان بازار سرمایه با در نظر گرفتن دو عامل میزان سرمایه و دیدگاه سرمایهگذاری (کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت) اقدام به گزینش اولیه سهام میکنند و بر پایه رتبهبندی مشخص میشود که کدامیک از شرکتهای بورس از شرایط بهتری برای معامله سهام برخوردارند.
در واقع این متغیر گویای این نکته اساسی است که چه سهامی از امکان داد و ستد با قابلیت نقدشوندگی برخوردارند و سرمایهگذاران بازار همواره این متغیر را در ابتدا یا انتهای بررسیها مورد استفاده قرار میدهند. براساس این گزارش، خبرگزاری فارس به روال همیشگی فهرست نقدشوندهترین سهام فصل پاییز را منتشر کرد.
نقدشوندهترین سهام
سهام شرکت سایپا در بین ۴۱۹ شرکت بورسی با قرار گرفتن در رتبه یک اولین سهم نقدشونده در سه ماه گذشته بود که هرچند در طول اینمدت ۳/۲درصد بازدهی داشته، اما سهام این شرکت برای خرید و فروش همواره موجود بود.
سهام شرکت زامیاد که وابسته به سایپا است، دومین سهم نقدشونده بازار بود و بانک پارسیان با قرار گرفتن در رتبه سوم از امکان فرصت بیشتری برای معامله سهام برخوردار شد.
این درحالی است که شرکتهای سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی، گالوانیزه فجر سپاهان، پتروشیمی اراک، پتروشیمی اصفهان، پارس خودرو، چادرملو، مالی و اعتباری سینا، رایان سایپا، ایرانخودرو دیزل، تراکتورسازی، فولاد خوزستان، هپکو، قطعات اتومبیل، لیزینگ ایران، دارویی سبحان، کربن ایران، معادن روی، پتروشیمی خارک، ایرانخودرو، تکنوتار، توسعه صنایع بهشهر، دارویی
جابربن حیان، نفت بهران، سرمایهگذاری توسعه صنعتی، فولاد مبارکه، سرمایهگذاری پتروشیمی، بانک کارآفرین، سرمایهگذاری ملت، مس باهنر، ایران تایر، ملی مس، دارویی کوثر، الکترونیک خودرو شرق، ذغال سنگ نگین طبس، کابلهای شهید قندی، سموم علفکش و دارویی اسوه با قرار گرفتن در رتبههای ۴ تا ۴۰ نقدشوندگی نسبت به سهام دیگر شرکت از وضعیت بهتری برای معامله برخوردار بودند.
سهام نقدنشدنی
بررسیها از ۲۸۷ شرکتی که در تابلوهای معاملات فصل پاییز حاضر بودند، حاکی است که سهام شرکتهای پگاه خراسان و آذربایجان و پارس خزر با حضور در رتبههای ۲۸۷ تا ۲۸۵ فرصتی برای خرید و فروش سهام توسط سرمایهگذاران مهیا نکردند. این گزارش میافزاید: سهام شرکتهای پارس سوئیچ، کاشی سینا، قند قهستان، کاشی نیلو، گلوکوزان، فروسیلیس ایران، ساسان، جام دارو، سیمان ایلام، قند شیروان قوچان، نساجی بروجرد، قندتربت جام، درین کاشان، سیمان اصفهان، قند هگمتان، ایتالران، مگسال، قند مرودشت، مهندسی فیروزا، سیمان هرمزگان، سولیران، قندشیرین خراسان، پمپ ایران، لامپپارس شهاب، آلومراد، قند قزوین و لوله سدید با قرار گرفتن در رتبههای ۲۸۴ تا ۲۵۸ از جمله سهام غیرنقدشونده بازار در ماههای مهر و آبان و آذر بودند.
گزارش از علی رضاییزاده
ارسال نظر