پرسش و پاسخ (۸۸۹۸۰۴۵۵) - ۱ آبان ۸۶
شرکت صنعتی بهشهر در اطلاعیه شماره ۱۶۷۶۵/۶۰ در تاریخ اول مرداد ۱۳۸۵ گزارشی را به بورس ارسال و منتشر نموده است که طی آن پیشبینی در آمد هر سهم ۷۶۴ریال و درآمد محقق شده در ۶ماه اول سال مالی خود را ۳۷۳ریال اعلام کرده است. جزئیات صورت سود و زیان اعلام شده توسط شرکت را این اطلاعیه به شرح زیر مشاهده میکنید:
اما حسابرس شرکت در اطلاعیه شماره 18125/ 60 که در 25 مهرماه 86، اخیرا منتشر شده است صورت سود و زیان 6ماهه را پس از حسابرسی به شرح زیر منتشر کرده است:
همانگونه که مشاهده میشود، مغایرتهای اساسی در دو صورت سود و زیان منتشر شده، با یکدیگر وجود دارد. به گونهای که در اثر این مغایرتها سود محقق شده در گزارش حسابرس (۵۷۶ریال) با گزارش شرکت (۳۷۳ریال) بیش از ۵۰درصد اختلاف نشان میدهد. بدین ترتیب بر مبنای گزارش حسابرس، «غبشهر» در ششماه اول سال جاری بیش از ۷۵درصد سود پیشبینی شده ۷۶۴ریالی را محقق کرده است که در گزارش شرکت این میزان ۴۹درصد است. این در حالی است که نماد «غبشهر» نیز در این برهه زمانی حدود ۳ماه باز بوده و طبیعتا معاملات بر مبنای اطلاعات منتشر شده توسط شرکت، در بازار انجام میشده است.
به هر حال در خصوص توضیح درباره مغایرت مورد اشاره توسط خواننده محترم، باید مدیریت شرکت و مدیریت نظارت بر ناشران بورسی توضیح ارائه کنند و علت یابی این مساله از حوزه بررسی نگارنده خارج است.
پرسش از آقای هومن نامقی از طریق پست الکترونیک: علت افت سهام پرپتانسیل بازار و تبدیل ناگهانی صفهای خرید به فروش در هفته جاری چیست؟
پرسش مطرح شده کلی بوده و نمیتوان در مورد نوسانات کلیه سهام بازار با نگاه واحد اظهار نظر و تحلیل کرد. اما به طور کلی میتوان گفت که عرضههای خصوصیسازی در نماد فولاد مبارکه با توجه به عمق کم بازار و نقدینگی محدود، فشار عرضه بر سایر نمادهای بازار را افزایش داده است. در این میان دو عرضه اولیه (IPO) برنامهریزی شده در آبان ماه نیز به منظور جذب موفق در بازار، نیازمند تامین نقدینگی قابلملاحظهای هستند که در صورت عدم در نظر گرفتن شرایط، میتوانند حالت بازار را به وضعیت
«دو قطبی» (اقبال بر سهام تازه وارد و رکود در سایر سهام بازار) که تجربه آن در بهار سال جاری وجود داشت، بکشاند. از طرف دیگر نزدیک شدن تاریخ هفتم آبان ماه به عنوان موعد پرداخت ۲۰درصد از ثمن معامله ملی مس نیز بر تحرکات شرکتهای حقوقی خریدار این بلوک در بازار افزوده است. به عنوان مثال عرضه فولاد مبارکه توسط معادن و فلزات در روز گذشته (دوشنبه) را میتوان از مصادیق مساله مورد اشاره دانست.
پرسش از خانم ایماء رحمانی از طریق پست الکترونیک: علت افت سهام معادن روی و تداوم صف فروش با توجه به نزدیک شدن P/Eسهم به عدد 3 (که در تاریخچه این سهم بیسابقه است) چه میتواند باشد؟
علاوه بر مشکلاتی نظیر ریزش معدن انگوران و تامین خاک ونیز افت قیمتهای جهانی فلزات که گروه توسعه معادن روی را تحت تاثیر قرار داده است، خلاء اطلاعاتی موجود در بازار نیز بر رکود و فزونی عرضه در نمادهای این گروه بیش از پیش دامن زده است. با توجه به سپری شدن زمان طولانی از زمان ارائه گزارشهای مالی توسط این شرکتها، شایسته است مدیران شرکت و نهاد ناظر هرچه سریعتر اقدام لازم را در زمینه اطلاع رسانی و گزارشگری مالی انجام دهند تا پس از شفاف شدن وضعیت (حتی در صورت اعلام تعدیلات منفی پیشبینی درآمد) بازار بتواند تحلیل جدید خود را از سهام مزبور انجام داده و سهام شرکتهای این گروه نیز تعادل عرضه و تقاضا را در محدوده ارزش ذاتی خود باز یابند. شایان ذکر است که مبنا قراردادن P/E فعلی با توجه به احتمال تغییرات مهم در پیشبینی درآمد این شرکتها در سال جاری نمیتواند مبنای صحیحی در خصوص قضاوت در مورد ارزش ذاتی این سهام را فراهم آورد.
Shahriary.sh@yahoo.com
ارسال نظر